Fora je sto sam skoro dokupio 2GB ddr2 memorije, a i ne bi skoro kupovao procesor bar ne jos mesec dana, nego gledam mnogo mi to nesto 120e pa reko da vidim dal vredi :D! Znaci ne vredi....
Ne vredi taj cpu 120e, kao sto vidis imam q8200 i kupio sam ga za oko 8k dinara(polovan), znaci tako star cpu ni u ludilu za 120e bez obzira sto je nov :)
Inace procesor sluzi svrsi, sve igre ok rade, max oc mu je kod mene 2.9ghz stabilno, vec mesecima tako .)
:: Fora je sto sam skoro dokupio 2GB ddr2 memorije, a i ne bi skoro kupovao procesor bar ne jos mesec dana, nego gledam mnogo mi to nesto 120e pa reko da vidim dal vredi :D! Znaci ne vredi... :: :: :: ::
Ima npr polovan q6600 ili tako nesto slicno vido sam za 75e, al to mi sve sumnjivo, ne volim polovne stvari jos je procesor delikatan, jos bez garancije da uzimam, ne znam videcu, u svakom slucaju je skupo, mozda naleti nesto !
Ne treba ti Q6600 niti bilo koji iz Core2 serije. Sve je to matoro sad, i ne isplati se ulagati u s775 platformu.
Ako ti već treba bolji procesor bolje uzmi Phenom 940, 950 itd, i stavi ih na neku noviju ploču, tako da možeš kasnije i novije procesore da staviš. __________________ Scourge of PCBerza
Maltene istim recima sam hteo da napisem, ova ploca (ako stedis) - > http://goo.gl/zZoHu , sa nekim Phenom II , + miran si i za kasnije procsore.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Ne treba ti Q6600 niti bilo koji iz Core2 serije. Sve je to matoro sad, i ne isplati se ulagati u s775 platformu :: :: Ako ti već treba bolji procesor bolje uzmi Phenom 940, 950 itd, i stavi ih na neku noviju ploču, tako da možeš kasnije i novije procesore da staviš :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: Ne treba ti Q6600 niti bilo koji iz Core2 serije. Sve je to matoro sad, i ne isplati se ulagati u s775 platformu :: :: Ako ti već treba bolji procesor bolje uzmi Phenom 940, 950 itd, i stavi ih na neku noviju ploču, tako da možeš kasnije i novije procesore da staviš :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Na toj ploci Athlon II x4 620 , oc na 3.2 - 24/7 4 gb rama @ 1333 9600 GT golden sample
sve igre imaju oko 60 fps na high bez AA i AF u srednjim rezolucijama.
Komp koristi za fax , office , net , filmove , a voli i da se igra, visoke rezolucije i detalji na maximum joj nisu bitni.
Za par godina ubode AM3+ Procesor i opet je mirna par godina.
Za te pare AM3+ neces naci + asus...
Niko nije rekao da je ploca extra i slicno, nego da je super za te pare sta nudi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Ta ploca ima i za 1000 jeftinije,a AMD 760g chipset je za kancelariju i nista vise od tog :: :: :: :: Dexter, bas simpa ploca a nije ni skup :: :: + :: :: :: :: :: :: CPU-Z: http://bit.ly/mx7ZPJ :: :: :: :: :: ::
Budzet mu je oko 32000-33000,a taj Asus sam nasao za 4300. Interesuje me zasto si menjao c45 i uzeo asusa i po cemu je asus bolji? Pozz
:: Na toj ploci :: Athlon II x4 620 , oc na 3.2 - 24/ :: 4 gb rama @ 133 :: 9600 GT golden sampl :: :: sve igre imaju oko 60 fps na high bez AA i AF u srednjim rezolucijama :: :: Komp koristi za fax , office , net , filmove , :: a voli i da se igra, visoke rezolucije i detalji na maximum joj nisu bitni :: :: Za par godina ubode AM3+ Procesor i opet je mirna par godina :: :: Za te pare AM3+ neces naci + asus.. :: :: Niko nije rekao da je ploca extra i slicno, nego da je super za te pare sta nudi :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Ta ploca ima i za 1000 jeftinije,a AMD 760g chipset je za kancelariju i nista vise od tog :: :: :: :: :: :: :: Dexter, bas simpa ploca a nije ni skup :: :: :: + :: :: :: :: :: :: :: :: :: CPU-Z: http://bit.ly/mx7ZPJ :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Asus je po meni jedan od kvalitetniji brendova, ako biram izmedju asusa msi ili gigabyte
(ono sto je uglavnom zastupljeno kod nas) uvek dajem glas za asus. Inace nisam joj menjao iz razloga asus-msi,
Zamenio sam joj plocu jer je taj asus AM3+ soket , a msi AM3. Bez obzira na chip set 760-770.
Znajuci nju sa ovim je mirna par godina. A tek sa am3+ je mirna duze vreme, eventualno zameni grafiku malo kasnije ili dopuni ram. i naravno ubaci neki am3+ procesor, tamo negde kasnije.
Opet kazem AM3+ soket sa podrzanim ramom do @2000mhz + 125w podrska za procesore, odlicna kupovina za te pare , po meni.
:: :: Budzet mu je oko 32000-33000,a taj Asus sam nasao za 4300 :: Interesuje me zasto si menjao c45 i uzeo asusa i po cemu je asus bolji :: Poz ::
Neki bi te okacili da visis na sred terazija i ostavili tamo da te vrane jedu,a ostatak `ekipe` bi te ljubio od malog prsta na nozi, do poslednje dlake na kosi...
:: bas forsirate AMD, a sta ako bi bas hteo da uzmem core 2 quad, jel cete se ljutiti :) :: :: ::
Sta su stovane kolege u dva posta iznad hteli da kazu
11.10.2011. 13:05
status: user broj poruka: 7285
ni oni sami ne znaju, a kako stvari stoje i nikad nece.
Elem teen ekipo ovde nije pitanje AMD/Intel ve sama arhitektura/cena/iskoriscenost...
Dakle to najvece govno od quad-a sto je Intel ikada izbacio sad vredi plafon 60e a sa cenom phenoma trenutno samo lud covek moze da baci pare na nesto sto je EOL od trenutka izlaska, da ne govorimo o vasionskih 120€.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.