:: Da li je 965 DS3, `dovljno dobra` za C2D 6600, ili je mozda bolje ici na DQ6 ili P5W DH Deluxe :: :: P.S. Mislim... definitivno je bolje, a da li se isplati
Imam DS3 i e6600 i da definitivno je DS3 dovoljno jaka i vise od toga. Ako ne uparujes kartice imaces iste performanse na DS3 kao i na DQ6(SLI ploca kao i navedeni Asus)...Asusa bih ti odmah rekao da izbacis,ne zato sto je losa nego zbog toga Gigabyte radi bolje sa C2D procesorima od P5 ploca(manje se greje CPU). Guglaj malo,idi na tomshardware,ocnet i videces i sam...Mesec dana pre kupovine sam cesljao internet trazeci dobru plocu zato sto verujem da ne treba stedeti na MBu.Tako da DS3 od mene ima svaku preporuku.
imam gigabyte nforce 4 ultra plocu i pasivni hljadnak na njoj je vreo, nalazi se ispod graficke.. posto je nauka ovde naci odgovarajuci kuler na originalni sam ushrafio 4x4 ventilator i to se sada dere, a hteo sam tihu mashinu. ok znam da nema mnogo veze sa tobom ali obrati paznju na takve detalje. kome treba vruca ploca?
:: Da li je 965 DS3, `dovljno dobra` za C2D 6600, ili je mozda bolje ici na DQ6 ili P5W DH Deluxe :: :: P.S. Mislim... definitivno je bolje, a da li se isplati
Nemoj da me shvatis pogresno,ali je ovakvih tema bilo na milion i svi su zakljucili da je DS3 ploca ok ako ne zelis da potrosis mnogo novca,a ove druge dve su kvalitetnije,ali kvalitet ima cenu..
1. Ni DQ6 ni p5w dh deluxe nisu SLI ploce nego crossfire (doduse moguce je pokrenuti SLI na njima ali sa modovanim driverima)
2. Na default vrednostima ploce sa 975 chipsetom pruzaju nesto bolje performanse (oko 2-3%) pa ti vidi da li ti se isplati razlika u ceni
3. Uz ASUS, (ne znam za DQ6) stize i gomila dodataka, pa razmisli sta ti od toga treba. Daljinac ponekad pravi probleme, ali posto se zali dosta korisnika na to i s obzirom da je vec izaslo nekoliko novih verzija aplikacije, verujem da ce ASUS uskoro to srediti. Wi-Fi radi savrseno i svaka preporuka sto se toga tice MP3-in - nije nesto 4. Kod mene se E6600 na p5w dh deluxe skoro uopste ne zagreva (pogledaj ovaj post http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=3701&forid=3&katid=1)
5. ploce sa 965 chopsetom se bolje klokuju
Nadam se da sam pomogao
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Ne mogu reci da je ta GA ploca losa, naprotiv, odlicna je. Necu duljiti o tome koliko su dobre. Ali cu ipak reci da mi je osato `slatkast ukus` jos iz 90-ih kada je Asus zario i palio. I dalje je to kvalitetnija ploca (mozda ne an oko) ali inzenjerski svakako! Grafike i ploce su im medjunajboljima, ai cena je adekvatna...
P5w dh deluxe je stvarno vrhunski napravljena ploca, na njoj su vrlo kvalitetne komponente, i ima dva detalja koji me odusevljavaju.
1. Kada joj kompletno prekines dovod struje (prekidac na napajanju ili cupanje kabla iz zida), pa joj onda vratis i pritisnes taster za paljenje racunara, racunar se ne pokrene odmah, nego posle 2-3 sekunde kada se stabilizuju svi naponi
2. Kada ugasis racunar svi ventilatori se vrte jos 5 sekundi da ohlade komponente
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: 1. Kada joj kompletno prekines dovod struje (prekidac na napajanju ili cupanje kabla iz zida), pa joj onda vratis i pritisnes taster za paljenje racunara, racunar se ne pokrene odmah, nego posle 2-3 sekunde kada se stabilizuju svi napon ::
Isto se desava i sa DS3...Cak kod overklokovnja, povecavanja napona,promene taktova...Kao sto ti rece prvo se iskljuci na par trenutaka pa onda krene sa radom.
Da ne budem shvacen pogresno...Nisam rakao za P5 da je losa naprotiv ,nego da sam po bencmark testovima i forumima provalio da je DS3 trenutno best buy i da je omiljena ploca klokera...
Nisi pogresno shavcen, ja sam samo kao korisnik p5wdh deluxe izneo svoje utiske, nisam nista rekao ni za DS3, ni za DQ6, zato sto ih nisam koristio.
Pozdrav
Milos
:: :: 1. Kada joj kompletno prekines dovod struje (prekidac na napajanju ili cupanje kabla iz zida), pa joj onda vratis i pritisnes taster za paljenje racunara, racunar se ne pokrene odmah, nego posle 2-3 sekunde kada se stabilizuju svi napon :: :: :: :: Isto se desava i sa DS3...Cak kod overklokovnja, povecavanja napona,promene taktova...Kao sto ti rece prvo se iskljuci na par trenutaka pa onda krene sa radom :: :: Da ne budem shvacen pogresno...Nisam rakao za P5 da je losa naprotiv ,nego da sam po bencmark testovima i forumima provalio da je DS3 trenutno best buy i da je omiljena ploca klokera.. :: :: :: DaSickSyste ::
:: Nisi pogresno shavcen, ja sam samo kao korisnik p5wdh deluxe izneo svoje utiske, nisam nista rekao ni za DS3, ni za DQ6, zato sto ih nisam koristio ::
E sad, ja sam BIVSI korisnijk p5wdh deluxe i SADASNJI korisnik GA-965P-S3 dakle S3 `najosakacenije` varijante i mogu ti ODGOVORNO reci da je cak i ona mnogo bolja od 5pwdh deluhe. NA Asusu mio je E6300 isao na 3.5 a na GA na 3.8. Jedina `mana GA u odnosu na P5 je sto se na preko FSB 500 greje nortbridge pa se mora dodati ventilator. Dakle bilo koja GA je puno bolja kupovina od P5.
Eto najbolje je da poslus coveka koji je bio vlasnik i jedne i druge. To se slaze i sa mojom pricom da je 965 chipset bolji za klokovanje.
Pozdrav
Milos
:: :: :: :: Nisi pogresno shavcen, ja sam samo kao korisnik p5wdh deluxe izneo svoje utiske, nisam nista rekao ni za DS3, ni za DQ6, zato sto ih nisam koristio :: :: :: :: E sad, ja sam BIVSI korisnijk p5wdh deluxe i SADASNJI korisnik GA-965P-S3 dakle S3 `najosakacenije` varijante i mogu ti ODGOVORNO reci da je cak i ona mnogo bolja od 5pwdh deluhe. NA Asusu mio je E6300 isao na 3.5 a na GA na 3.8. Jedina `mana GA u odnosu na P5 je sto se na preko FSB 500 greje nortbridge pa se mora dodati ventilator. Dakle bilo koja GA je puno bolja kupovina od P5 :: :: O razlici u novcu u korist GA da i ne pricamo. ::
Pa ovih DS3, S-ove i S-one, ima k`o kusih pasa. Jos da oznace i koja je revizija pa da trazim recepte za Bensedin. Jedva sam, od onih silnih oznaka, uspeo da razdvojim sta je koji chipset, i koja je S3 a koja DS3 (je.... ih oznake), pa su mi ipak na kraju ostale dve naizgled iste, 965P DS3 i 8I965P DS3 (inace na Gigabyte-ovom sajtu ovakva ploca ne postoji, oznaka 8I se koristi samo za 945 ploce) . O kojoj od te dve mi ovde pricamo (pod uslovom da druga navedena uopste postoji)?
P.S. Da li varijanta DS3P donosi nesto vise od slova P?
:: Pa ovih DS3, S-ove i S-one, ima k`o kusih pasa. Jos da oznace i koja je revizija pa da trazim recepte za Bensedin. Jedva sam, od onih silnih oznaka, uspeo da razdvojim sta je koji chipset, i koja je S3 a koja DS3 (je.... ih oznake), pa su mi ipak na kraju ostale dve naizgled iste, 965P DS3 i 8I965P DS3 (inace na Gigabyte-ovom sajtu ovakva ploca ne postoji, oznaka 8I se koristi samo za 945 ploce) . O kojoj od te dve mi ovde pricamo (pod uslovom da druga navedena uopste postoji) :: :: P.S. Da li varijanta DS3P donosi nesto vise od slova P
DS3 je trenutno najprodavanija Gigabytova ploca,pa su njihovi strucnjaci resili da naprave(kako je receno da `caste kupce`) DS3P plocom koja ce imati podrsku za CrossFire i povecanu FSB magistralu sa 1066MHz na 1333MHz...Na Tomshardware kazu da je ista arhitektura DS3 ploce samo sto je dodata CF i veca magistrala....ali licno mislim da je skok sa 1066 na 1333 prilicna promena.
DS3 v2.0 ima bolje prilagodjeno napajanje za C2Q procesore u odnosu na v1.0 i uz nju idu Realtek ALC888 audio drajveri umesto ALC883 na v1.0 koji su pravili probleme sa nekim aplikacijama(ali je na v1.0 potrebno samo apdejtovati drajvere i to je to).
Tek sam sada skapirao sta sam procitao, da li to znaci da ti je FSB bio 500 Mhz (verujem da bas to znaci), i da li si to izveo bez upotrebe lemilice ili nekog slicnog zahvata. Ako jesi to je rekord za p5w, a bogami mozda i za 975.
Molim te odgovori da znam sta da ocekujem kada zamenim napajanje.
Svaka cast
pozdrav
Milos
(Solid VS Electrolytic capacitors) ~ (Gigabyte VS Asus)
08.04.2007. 13:24
status: user broj poruka: 5704
Kada smo vec kod durable oznaka. `Cvrsti` kondenzatori se navode kao trajniji i precizniji (mala odstupanja kapacitivnosti). Sto se u praksi tesko proverava i vidi. Naime iz iskustva znam da kvalitetni elektrolitski kondenzatori (radijalni) mogu bez naduvavanj i susenja (uz zadrzavanje svih svojstava, kao da su novi) mogu izgurati i do 25godina, min. 10. Zato je mnogo bitnije od toga da li su solid ili `obicni` ko ih je pravio i iz koje serije su (Low ESR, gold, 105C). Evo spiska najboljih proizvodjaca: Nichicon, Rubycon, Sanyo, Panasonic-Matshita, Philips, G-Luxon, Elna, Jamicon. Asus uzmima najbolje od ovih a GA najgore od ovih (ne mislim krs, nego najgore od najboljih). Jedino DQ6 serija koristi japanski Nichicon koji je extra. Povrh toga (CPU, RAM...) osim kvalitetnog PSUa (Tagan, Zalman, Corsair, Mushkin, Enermax, Enlight...) overclock durabilnost zavisi od proizvodjaca MOS-FETova od kojiih vrede: Fairchild, NEC (Nippon Electronic Corporation), Infineon...dakle, izvescu zakljucak, pre kupovine vidi sat su satvili od komponenti pa onda pazari. Iako je oznaka serije ploce ista komponente se neretko ralikuju od posiljke do posiljke. Zato otvori oci (na nekim komponentama ne pise firma ali se prepoznaju po nacinu izrade, bojama, glazuri...). Ovo, naravno ne vazi uvek ePox ima odlicne delove ali uzas ploce...
Islo se i preko 500MHz sa e6300.Ovo OC baza C2D procesora.Stim sto je veoma rigorozan kriterijum...Ne samo da treba OCovati procesor i podici Win, nego treba da se prodje visecasovno mucenje procesora(min.4h+ Prime95) i normalno pri tome CPU mora da bude stabilan:
Kada kazem OC podrazumevam neku varijantu koja je max stabilna, znaci da mozes normalno da koristis komp, a ne samo da dignes win. Hvala za bazu, ali nigde ne vidim podatak da li je radjen neki zahvat na ploci. Znam da 6300 moze i preko 500 FSB, ali me interesuje na ASUS p5W DH Deluxe ploci, a ako sam dobro video 6300 na njoj stize do 3010 Mhz, sto je dobro ali nije 500 FSB. Video sam da jedan lik na bench forumu ima na p5w dh deluxe e 6600 koji radi na 4 Ghz, ali predpostavljam da je modovao plocu.
Pozdrav
Milos
:: Islo se i preko 500MHz sa e6300.Ovo OC baza C2D procesora.Stim sto je veoma rigorozan kriterijum...Ne samo da treba OCovati procesor i podici Win, nego treba da se prodje visecasovno mucenje procesora(min.4h+ Prime95) i normalno pri tome CPU mora da bude stabilan :: :: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=107579 :: :: :: DaSickSyste :: ::
:: NA Asusu mio je E6300 isao na 3.5 :: :: Tek sam sada skapirao sta sam procitao, da li to znaci da ti je FSB bio 500 Mhz (verujem da bas to znaci), i da li si to izveo bez upotrebe lemilice ili nekog slicnog zahvata. Ako jesi to je rekord za p5w, a bogami mozda i za 975
Niije rekord, to je to. Jednostvano se fino nasteluje, iskljuce sve one nepotredne gluposti i nemas problema.... radi na fsb 500.
Sta je sa Intel XBX2 plocom? Neki ljudi tvrde da je to ubedljivo najbolja ploca za C2D procesore (ne racunajuci, naravno, neka ekstremna i mnogo skuplja resenja).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.