Posto ste uspeli od prosle da napravite sprdnju i medjusobni obracun molim vas da se ovde to ne ponovi problem je vezan za plocu i procesor koji se pregreva u biosu promenom biosa sam uspeo da resim taj problem ali napon je previsok tj 1.45v i svaki oc bez obzira na rucno podesen napon on radi na 1.45 O cemu se ovde radi? Jel ima ko ovu plocu i ovaj problem
ti stoji u biosu u opciji voltage auto? ako stoji stavi na manuelno i odaberi volatazu uz koju ce ti CPU biti stabilan sad ja ne znam bas najbolje te voltaze CPU-a ali ako imaju manje vrijednosti slobodno stavi i testiraj sa linx-om stabilnost
Postavi rucno u BIOS-u vrednost napona procesora na 1.36V. Posle toga, instaliraj LynX i testiraj 1h sa All Memory, da vidis da li je ceo sistem stabilan. Ako prodje, to je to, stabilan je na default taktu, za neki OC, dizes napon procesora postepeno.
Otprilike, na 1.40V bi trebao da radi na 3.8 GHz, ali trebao bi da znas da ti za tako nesto treba bolji kuler od tog fabrickog.
Ma nece u tome je i problem rucno mu podesim def 1.325v ili 1.375v ali mece. U vwin7 kad ga testiram pokazuje 1.45 kad se 100% optereti.kuler je noctua np-c12
Napisao sam i u prosloj temi, ali posto si menjao bios probaj ovo: 1. iskljuci komp iz struje 2. izvadi bateriju 3. pritisni power i reset dugme par puta 4. sacekaj 15 min 5. uradi clear cmos 6. vrati bateriju i prikaci komp u struju, udji u bios i uradi load defaults
Ako ne pomogne onda ne znam sta da radis, reklamiraj plocu...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Na poslu sam pa ne mogu da proverim ali meni se cini da sam u biosu video tu opciju.nisam znao sta je pa je nisam ni dirao.verovatno treba da je iskljucim
A da nisi okinuo ti Turbo Key na samoj ploci? Meni se jednom desilo da sam ga kliknuo i ostavio tako, proc se klokovao sam, ja ga vratio posle u BIOS-u kako meni odgovara i prilikom gasenja i ponovnog paljenja kompa, opet se sam klokovao, nisam vratio dugmence, tj iskljucio Turbo Key na ploci. Proveri. :D Ako nista od ovog ne pomaze, msm na predloge drugih i ovaj moj, reklamiraj, sta drugo... :) Kad vec neces da ga cokis! xD Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Druze ja imam tu plocu sa phenomom II x6 samo 1055 , nemam taj tvoj problem, niti bilo kakav uopste
CPU mi je OC 24/7 sa default 2.8 na 3.2 GHz.
Aj ako mogu da pomognem baci mi na mejl neki gtalk skype ili messinger kontakt.
+ vidi mejl.
Pozdrav!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: :: Posto ste uspeli od prosle da napravite sprdnju i medjusobni obracun molim vas da se ovde to ne ponov :: problem je vezan za plocu i procesor koji se pregreva u biosu promenom biosa sam uspeo da resim taj problem ali napon je previsok tj 1.45v i svaki oc bez obzira na rucno podesen napon on radi na 1.4 :: O cemu se ovde radi? Jel ima ko ovu plocu i ovaj problem
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.