Imam Gigabyte GA EP45C DS3R plocu ,intel e 8500 procesor i Kingston DDR3 Hyper X na 1600mhz. Da li neko moze da mi objasni zasto mi kompjuter postaje nestabilan kada procesor klokujem na 3,8 ghz (9.5 x 400) To radim iz razloga jer kad je proceor na 3.16 (9.5 x 333) memorija mi radi na 1333...Kuler je CM Hyper 212+ sa dva ventilatora(jedan cooler master,jedan scythe)
Dok sam imao ddr 2 memoriju na 667 i 800 mhz radio komp do 4.27 ghz bez problema...Cim sam stavio ddr3 na 1600mhz problemi...Probao sam voltazu,sve i svasta i postaje nestabilan.Temperature neke smesne.Jedva da se nesto malo greje.Digne sistem on i sve to ali desava se da izbaci plavi ekran...
Pa kad je nestabilan. Kad klokujes posle stabilnost proveravas sa programima kao sto je npr. Prime95. Kazes dizao si napon. Koliko si dizao? Na koliko si stavio? Gde ste moderatori?
:: Dok sam imao ddr 2 memoriju na 667 i 800 mhz radio komp do 4.27 ghz bez problema...Cim sam stavio ddr3 na 1600mhz problemi...Probao sam voltazu,sve i svasta i postaje nestabilan.Temperature neke smesne.Jedva da se nesto malo greje.Digne sistem on i sve to ali desava se da izbaci plavi ekran.. :: :: ::
Klokovan na 4.27 ghz i radi bez problema :D Jedino me temperature interesuju...Da li je mnogo u prime-u 95 da dogura na 60 stepeni kad je procesor na 100%
nije mnogo :) a nije toliko ni bitno koje temperature pokazuje kad je u prime jer je to stres test u realnost neces moci nikada tako da ga opteretis bitno ja da izvrtis bar 20 krugova u prime, i ako prodje onda je sve ok
:: Klokovan na 4.27 ghz i radi bez problema :D Jedino me temperature interesuju...Da li je mnogo u prime-u 95 da dogura na 60 stepeni kad je procesor na 100
Hehe... Cekaj malo... Koliko si drzao prime95 da radi? Da bude stabilan OC, mora da radi 12h minimum. Ajd` manje vise koji sat...Ali ako se ne restartuje racunar u tih 12h, onda ti je tek OC stabilan. Gde ste moderatori?
:: Klokovan na 4.27 ghz i radi bez problema :D Jedino me temperature interesuju...Da li je mnogo u prime-u 95 da dogura na 60 stepeni kad je procesor na 100 :: :: ::
Ja bih pre 20 krugova u linxu, ili bolje 100 :) A u prime da ga pusti bar 8h.
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: nije mnogo : :: a nije toliko ni bitno koje temperature pokazuje kad je u prime jer je to stres tes :: u realnost neces moci nikada tako da ga optereti :: bitno ja da izvrtis bar 20 krugova u prime, i ako prodje onda je sve o :: :: :: CPU-Z: http://bit.ly/mx7ZPJ :: :: :: :: Klokovan na 4.27 ghz i radi bez problema :D Jedino me temperature interesuju...Da li je mnogo u prime-u 95 da dogura na 60 stepeni kad je procesor na 100 ::
slabo je to, ja obicno krenem sa 7h prime, pa na to dodam 2x orthos nekih sat vremena, pa uz sve to kasnije pustim i HD film, pustim youtube clip, muziku i krenem sa chatovanjem, ako se tad ne ugasi nikad nece:) mada jedna stvar je cudna, recimo prime95 100% opterecenja ide plafon do 55c, linX do 56c, a render na 100% ide max do 53c, valjda bi trebalo da je 100% svuda isto, ali izgleda da nije. Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: Hehe... Cekaj malo... :: Koliko si drzao prime95 da radi :: Da bude stabilan OC, mora da radi 12h minimum. Ajd` manje vise koji sat...Ali ako se ne restartuje racunar u tih 12h, onda ti je tek OC stabilan :: :: Gde ste moderatori :: :: :: :: Klokovan na 4.27 ghz i radi bez problema :D Jedino me temperature interesuju...Da li je mnogo u prime-u 95 da dogura na 60 stepeni kad je procesor na 100 :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.