Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Hitno potrebna pomoc... DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D
STRANA 1 OD 1
KaiserSoze Hitno potrebna pomoc... DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D 05.04.2007. 23:56 T3876

status: user
broj poruka: 568

Upravo sam modovao chipset u sli, prostim skidanjem laka sa kontakata i srebrnom provodnickom bojom ih spojio, ubacio grafike, prebacio dzampere, ali....

Kada se racunar ukljuci, svi kuleri duvaju, nista se ne desava, svetle sve 4 DEBUG crvene diode.

Pomagajte...

p.s. to sam vec radio na drugoj identicnoj ploci i na njoj sve sljaka besprekorno...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
projectlor kratak spoj 06.04.2007. 03:23 #15387

broj poruka: 3

Kratak spoj Kajseru, kratak spoj :) Probaj da izbrises to sto si docrtao, i probaj da spojis ako si negde zacacio malo jace i prekinio bakarnu liniju-tj da vratis na staro. Ako i dalje bude isto...nejverovatnije ti sledi nova maticna.
good luck
javi sta si uradio
pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze Oper isto.... 06.04.2007. 10:17 #15397

broj poruka: 568

probao sam da skinem srebrnu kontaktnu boju i zastitio sve ponovo lakom kao sto je i bilo...

Ali opet isto.

Gde mogu da nadjem eventualno da zamenim Nforce 4 ultra chipset jer je na njemu jedino radjeno modovanje?

Unapred Hvala na odgovorima.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Auuu covece, ko ti je rako da to radis... 06.04.2007. 15:25 #15430

broj poruka: 5704
Pa nisu svi Ultra chipovi samo po tome razliciti od SLI uvek postoji neka fabricka nesavrsenost koja pravi tu zaliku. ovime si spalio chipset, na onoj drugoj je igrom slucaja proradilo. Takva PCB zamena je kod nas skupa i moze se obaviti samo okd onoh koji imaju liniju za inspekciju i zamenu. TO je traka sa rukom, vakuum rucicom i specijalnom duvaljkom koja ce nakon spustanja chipa na stampu moci za odlemi i zalemi ponovo nozice. Kod nas mozda u EI Nis a u BG ne znam, u svakom slucaju tesko. Zato opet apelujem, fabricki je nesto ostavljeno da radi po defualt vrednostima i najbolje je da tako ostane, nestrucna modovanja (dodavanje, skidanjem lemljenje...), neadekvatan overclock su vise pogubna nego sto se zaista dobija, osim sujete...

MiG

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs