Maticna ploca ASUS sa KT400 Chipsetom sa integrisanom GK, Athlon na 2,2+ Socket A, DDR Ram 256 MB PC-266. Ugradjena jos 512 MB RAM, i AGP ATI Radeon 9550 i tu pocinju problemi. Masina pocinje da radi nestabilno, kada se smanji magistrala sa 133 na 100 MHz postane stabilnija ali i dalje pucaju igrice i 3D Aplikacije. Operativni sistem je WinXP Pro SP2. Zbog problema nabavljena je nova ploca ASrock VIA KT400, preinstaliran sistem ali isti problemi se pojavljaju i na novoj ploci, cak i sa drugim procesorom isti problemi.
Da li treba da se instalira WinXP SP1 jer sam imao slicne probleme sa MB VIA za Intel procesor koji sm otklonio sa instalacijom WinXP SP1?
Na osnovu opisanog najverovatnije ti problem pravi memorija. Ili su memorije nekompatibilne tj nece da rade jedna sa drugom ili je ta 512 neispravna (posto ti je sve radilo sa tvojih 256). Druga solucija ti je neispravna grafika sto je manje verovatno. Verzija windowsa nije u pitanju sigurno. Good luck
Koji ti je brand RAMa, to je vrlo bitno (VIA i AMD ne trpe half-name module) kao i napajanje, ako imas neki crap poput JNC, Frontier, MSi, Deer, Hippo...probaj drugo napajanje
:: Da li treba da se instalira WinXP SP1 jer sam imao slicne probleme sa MB VIA za Intel procesor koji sm otklonio sa instalacijom WinXP SP1 :: ::
NE.
99% memorija, kao sto rece covek, verovatno nekompatibilnost ili je jedna neispravna. To ces lako utvrditti tako sto ces testirati prvo sa jedno, pa onda sa drugom.
Da nisi promenio ploču, postojala je verovatnoća da je došlo do kolizije integrisane grafike sa novoubačenom agp (nije isključena u BIOS-u, repovi drajvera i settinga), ovako, memorija i grafička, ali, ja bih pre stavio grafičku nego memoriju samu... istestiraj to sistemom eliminacije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.