Dobijem neki komp...Upalim,ucita plocu i oma krene u bios.Pise nesto manual podesavanje za procesor.Iscitane vrednosti...Kako nisam imao prikacenu tastaturu i misa ja izgasim,prikacim,upalim i....pisti....pisti...Povadim ram,ispremestam,pisti...Otkacim sve,izvadim modem,graficku karticu,celiju biosa...Pisti...Zeleni lampa na ploci,i pisti..Stavim drugu celiju biosa.Isto.Racunar se sam pokrece kad se upali,bez pritiska na dugme za paljenje.Ima l pomoci? p.s. Nema slike,na to mislim kad kazem da samo pisti,okrecu se ventovi,izlazi dvd rezac,nesto radi ali se nista ne vidi. I pisti...Piiiiip....Piiiiiip.Dojadi mi...
Zavisi kako pisti, dal uvek isto ili nekoliko puta dugo pa kratko itd. Vidi koji je model ploce i probaj da nadjes sablone za ta pistanja, inace najcesce pisti ako je graficka ili ram u pitanju
:: Dobijem neki komp...Upalim,ucita plocu i oma krene u bios.Pise nesto manual podesavanje za procesor.Iscitane vrednosti...Kako nisam imao prikacenu tastaturu i misa ja izgasim,prikacim,upalim i....pisti....pisti...Povadim ram,ispremestam,pisti...Otkacim sve,izvadim modem,graficku karticu,celiju biosa...Pisti...Zeleni lampa na ploci,i pisti..Stavim drugu celiju biosa.Isto.Racunar se sam pokrece kad se upali,bez pritiska na dugme za paljenje.Ima l pomoci? p.s. Nema slike,na to mislim kad kazem da samo pisti,okrecu se ventovi,izlazi dvd rezac,nesto radi ali se nista ne vidi. I pisti...Piiiiip....Piiiiiip.Dojadi mi.. ::
Pisti u ravnomernim intervalima,uz malo prekida.Prvi put kad je pokazala naziv ploce,pisalo je Asus...Bila je i neka 8-ica u nazivu.Na njoj sad ne mogu naci da pise pa ga j... Grafika je fx 5200..I kad je izvadim,opet piskunja.U stvari,sta god da izvadim isto se desava.
Evo dole sabloni za ami i award bios, pa ti vidi koji imas, inace mi najvise lici da je A7v8X-X ploca u pitanju (posto je u to vreme bila jedna od najprodavanijih)
BIOS boot codes
AWARD BIOS
Beep Sound Message 1 short(Beep) System booting is normally. 2 short(Beep) CMOS setting error 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error 1 long - 9 short(Beep) ROM Error Long(Beep) continuous DRAM hasn`t inset correctly. Short(Beep) continuous POWER supply has problem.
AMI BIOS 1 short(Beep) DRAM Flash Error 2 short(Beep) DRAM ECC Check Error 3 short(Beep) DRAM Detect Fail 5 short(Beep) CPU Error 6 short(Beep) Keyboard Error 8 short(Beep) Display card memory Error 9 short(Beep) ROM Error 1 long - 3 short(Beep) DRAM Damage 1 long - 8 short(Beep) Display card or monitor connected error
:: Pisti u ravnomernim intervalima,uz malo prekida.Prvi put kad je pokazala naziv ploce,pisalo je Asus...Bila je i neka 8-ica u nazivu.Na njoj sad ne mogu naci da pise pa ga j... Grafika je fx 5200..I kad je izvadim,opet piskunja.U stvari,sta god da izvadim isto se desava :: :: ::
Ako se pali sam, bez pritiska na dugme onda je ili napajanje ili ploča, samo te dve stvari imaju veze sa startovanjem. Da, otkači i one prekidače i diode spreda za svaki slučaj.
Sa ploce, odakle bi inace. One kontakte za `signalne` diode (rad HDD-a itd.) +
30.09.2011. 21:00
status: user broj poruka: 10998
shut down i restart button. Mada sumnjam da ce to pomoci - nesto si, mozda, zeznuo kada si `pokrenuo` plocu bez misa i tastature (ili je ploca vec bila na kraju svoga puta, pa si je ti samo ispratio u vecna lovista).
jednostavno ne skine HDD, Optiku, flopi, vetilatore, pci zezancije, ostavi samo procesor, jedan stap rama, procesor, graficku, tastaturu i mis, i sve iz struje izvati i izvadi bateriju da resetuje bios.
Ako opet pisti onda nek joj udari piiiiiiiii, piiiiiiiiiii, piiiiiiiiii*.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.