:: P.S. Za test 4600+ cak nije koriscen ni najbolji chipset, vec su testovi radjeni na nF550
Tomshardware radi testove procesora sa najboljim plocama(cipsetovima) u tom trenutku kada je izaso procesor,a to je tada bio n550,obrati paznju da je ram koriscen na 4200 na 733MHz(???)... X2 4600 je odlican procesor i kao sto rekoh ako neces da overklokujes bolja je varijanta da uzmes njega.Pre 5-6 meseci je 4600 kostao oko 300e,a sada mislim da je oko 130-140e sto je vrlo isplatljivo.Jos ako uzmes u obzir da su ploce za AMDa jeftinije od Intelovih... A ako klokujes mislim da netreba da pricam...znas i sam ko cvrsto drzi krunu.
Na 4200 nisam ni obracao paznju, ali je 4600+ testiran sa memorijom na 800 Mhz. Inace, imas li neku preporuku za Am2 plocu? Vrtim se oko ASUS M2N-E, ASUS M2N32 Deluxe (bez namere da stavljam dve graficke, prvenstveno zbog 8-fazne naponske jedinice, veceg napona memorije i jos nekih sitnica kao sto je Firewire i sl), MSI K9N Platinium K9. ABIT-a sa nF570 chipsetom, koliko vidim nema u ponudi, a Fatality je malo preskup.
:: :: Na 4200 nisam ni obracao paznju, ali je 4600+ testiran sa memorijom na 800 Mhz :: Inace, imas li neku preporuku za Am2 plocu :: Vrtim se oko ASUS M2N-E, ASUS M2N32 Deluxe (bez namere da stavljam dve graficke, prvenstveno zbog 8-fazne naponske jedinice, veceg napona memorije i jos nekih sitnica kao sto je Firewire i sl), MSI K9N Platinium K9. :: ABIT-a sa nF570 chipsetom, koliko vidim nema u ponudi, a Fatality je malo preskup
Mogu da ti dam samo klasican odgovor: Gledaj da uzmes 570 cipset(posto 590 ide uglavnom sa SLI plocama sto ti apsolutno netreba), Od brendova gledaj da uzmes Gigabyte,DFI...mozda Asusa...ja sam licno imao dosta problema sa Asusom i Bartonom u kombinaciji(nisam mogao da ohladim procesor i na kraju sam je zamenio za Epoxa i komp se preporodio),ali je bilo pre par godina na 32 bitnom procesoru... pretpostavljam da su se sad stvari promenile posto je vise ljudi sa foruma reklo da Asus+AMD lepo rade...Takodje sam od vise ljudi cuo da MSI PLATINUM ploce lepo rade sa AMDom,ali licno nesto nemem poverenja u MSI sto se tice ploca... Ovo je najvise sto mogu da ti pomognem...
Hmm,... pa ja sam je postavio i na Benchmark, kao i par drugih, potpuno istovetnih tema. Razlika je jedino sto sam tamo zli panda, a ovde Sima Grozota.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.