Poz, da li mi mozete reci sta je tacno dual channel i kolika je ralno prednost(u odnosu na 2 `stapica` :) bez dual channel)?imam transceda 1 gb 800 mhz i hteo bih da uzmem jos 1 gb u dual channel i kako da znam da li moja memorija podrzava dual channel (bez otvaranja kucista)? tnx
Svaka memorija podrzava Dual Channel samo da je ista naravno....Nekad i razlicite marke rade..Al nemoj da isporbavash :) Znaci bitno je da ploca podrzava Dual Channel ..... I to je to.>Brze je kada radi u Dual Channel.....Informishi se malo po netu..Nije sramota :)) Aj pozdrav.. ( Samo ce ti u Dual Channel-u oboriti brzinu memorije na 667Mhz ) jbg.....Tako je..
I ja sam kao i Filni procitao da ddr2 800 mhz u dual channel radi kao 667mhz, ali svejedno zbog `preplitanja memorije` ima nesto veci protok podataka nego singl na 800mhz.
Ispada da je skoro (±2%) svejedno da li je dd2 800mhz u dual ili singl modu.
Meni je vista ocenila memoriju 4.5 dog sam imao 1GB single channel DDR2 800.Sada kad sam dodao jos 1GB u Dual channel daje ocenu 5.9 i radi na 800 a ne na 667 bitno je da imas dual core..
da naravno...brzina memorija ne zavisi uopste od toga da li je dual chanel ili ne..vec od toga na kojoj magistrali radi procesor a svi dual core procesori pa navise (c2d radi na 1066) podrzavaju 800.
....samo sad ne znam da li da uzmem transceda opet (vec imam1 gb 800 transced) ili da uzmem neku drugu?prvi pik mi je apsolutno corsair ali ne znam da li da mesam memorije?sta bi vi uzeli ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.