Problem je sledeci...Kada upalim racunar i udjem u BIOS ...Tamo pokazuje da je brzina procesora 2.20Ghz ( Shto je i u redu jer imam AM2 3500+ ).Problem nastaje kada podignem Win XP....Kada odem na properties na My Computer tu pokazuje sledece....
Pitanje..... KAKO MOZE DA POKAZE U BIOSU JEDNO, OVDE DRUGO???? JEL TO PRSLO NESHTO ILI ? KOD MOG PRIJATELJA..IMAMO BUKVALNO ISTI KOMP SAMO SHTO JA IMAM PLOCU ASUS M2N, A ON IMA ASUS M2N-E ....... I NJEMU POKAZUJE I NA My Computer 2.20Ghz i sve ostalo kao i meni..za memoriju i processor..U cemu je problem? A na CPU-z mi pokazuje na 1.100Mhz ali kada kliknem da otvori neshto on tu u CPU-z povecava tj.Pokazuje trenutno koliko radi procesor.... Zna li neko u cemu je problem? Inace komp radi super..Samo me to nervira...Da li da REINSTALL Win ? Pozdrav Svima..
Hah! Stvarno cudan(iritantan) problem! Ja bih da sam na tvom mestu uzeo bilo koji drugi hdd i samo za cas podigo novi sistem, cisto da vidim da li ce da pise isto! Ako bude isto, onda nesto verovatno ne iscitava kako treba bios na ploci, pa u tom slucaju obavezno flash novog(ako vec nisi)!
Nije ukljucen niti instaliran takav program........ Znam shta je to..Ali ne moze da bude ukljucen kada nije instaliran..>E sada jedino da nije u BIOS-u to neshto nameshtano....
:: :: :: :: Nije ukljucen niti instaliran takav program........ Znam shta je to..Ali ne moze da bude ukljucen kada nije instaliran..>E sada jedino da nije u BIOS-u to neshto nameshtano...
Najverovatnije ti je do nekog podesavanja u biosu (pogledaj, nebih znao da ti kazem konkretno ali vrlo verovatno da je poprilicno intuitivno, vidi se iz avona sto bi se reklo). E sad, pre nego li to uradis, najbolje bi bilo da mu pustis neki rendering ili CPU S&M test (mali besplatan program za mucenje procesora) pa da vidis kakvu ce vrednost da ocita dok je u punom opterecenju...
:: Nije ukljucen niti instaliran takav program........ Znam shta je to..Ali ne moze da bude ukljucen kada nije instaliran..>E sada jedino da nije u BIOS-u to neshto nameshtano...
C`n`Q nije program... za njegov rad je nephodno... 1) da bude ukljuchena C`n`Q opcija u BIOS-u...(obichno se automatski disabluje pri overclockingu)... 2) driver za procesor... 3) da je izabran neka od opcija za stednju struje u power manageru
meni athlon na 3000+ radi povremeno na taktu 1GHz (kada mi je malo duze niska korisnost procesora) umesto 1.8GHz iz dotichnog razloga ... pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.