Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Mali,a mozda i veliki problem....
STRANA 1 OD 1
filni Mali,a mozda i veliki problem.... 05.04.2007. 11:56 T3867

status: user
broj poruka: 1216
Problem je sledeci...Kada upalim racunar i udjem u BIOS ...Tamo pokazuje da je brzina procesora 2.20Ghz ( Shto je i u redu jer imam AM2 3500+ ).Problem nastaje kada podignem Win XP....Kada odem na properties na My Computer tu pokazuje sledece....

AMD Athlon(tm) 64 Processor
3500+
1.72Ghz ( ??? ) , 1.00GB of RAM

Pitanje..... KAKO MOZE DA POKAZE U BIOSU JEDNO, OVDE DRUGO???? JEL TO PRSLO NESHTO ILI ? KOD MOG PRIJATELJA..IMAMO BUKVALNO ISTI KOMP SAMO SHTO JA IMAM PLOCU ASUS M2N, A ON IMA ASUS M2N-E ....... I NJEMU POKAZUJE I NA My Computer 2.20Ghz i sve ostalo kao i meni..za memoriju i processor..U cemu je problem? A na CPU-z mi pokazuje na 1.100Mhz ali kada kliknem da otvori neshto on tu u CPU-z povecava tj.Pokazuje trenutno koliko radi procesor.... Zna li neko u cemu je problem? Inace komp radi super..Samo me to nervira...Da li da REINSTALL Win ? Pozdrav Svima..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni brzina 05.04.2007. 12:08 #15311

broj poruka: 4518

heheh ako ti sve radi kako treba,mani se corava posla i ostavi sve kako jeste.Lepo nasi kazu,ako radi ne diraj :)
-ShonE- Re 05.04.2007. 12:39 #15317

broj poruka: 3529
Hah! Stvarno cudan(iritantan) problem! Ja bih da sam na tvom mestu uzeo bilo koji drugi hdd i samo za cas podigo novi sistem, cisto da vidim da li ce da pise isto! Ako bude isto, onda nesto verovatno ne iscitava kako treba bios na ploci, pa u tom slucaju obavezno flash novog(ako vec nisi)!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja ukljuchen ti je Cool and Quiet... 05.04.2007. 13:47 #15327

broj poruka: 299
kada je ukljuchen C`n`Q obara se takt procesora... napon i slichno..
a radi samo u Windowsu...
drzi ti procesor hladnim..

filni ... 05.04.2007. 13:52 #15328

broj poruka: 1216

Nije ukljucen niti instaliran takav program........ Znam shta je to..Ali ne moze da bude ukljucen kada nije instaliran..>E sada jedino da nije u BIOS-u to neshto nameshtano....
VMARC Re: ... 05.04.2007. 14:39 #15333

broj poruka: 9420

::
:: Nije ukljucen niti instaliran takav program........ Znam shta je to..Ali ne moze da bude ukljucen kada nije instaliran..>E sada jedino da nije u BIOS-u to neshto nameshtano...

Najverovatnije ti je do nekog podesavanja u biosu (pogledaj, nebih znao da ti kazem konkretno ali vrlo verovatno da je poprilicno intuitivno, vidi se iz avona sto bi se reklo).
E sad, pre nego li to uradis, najbolje bi bilo da mu pustis neki rendering ili CPU S&M test (mali besplatan program za mucenje procesora) pa da vidis kakvu ce vrednost da ocita dok je u punom opterecenju...
astan Re: 05.04.2007. 15:07 #15334

broj poruka: 271

Iskljuci C`n`Q opciju u biosu i sve ce ti biti OK

mrlja Re: ... 05.04.2007. 15:20 #15336

broj poruka: 299
:: Nije ukljucen niti instaliran takav program........ Znam shta je to..Ali ne moze da bude ukljucen kada nije instaliran..>E sada jedino da nije u BIOS-u to neshto nameshtano...

C`n`Q nije program...
za njegov rad je nephodno...
1) da bude ukljuchena C`n`Q opcija u BIOS-u...(obichno se automatski disabluje pri overclockingu)...
2) driver za procesor...
3) da je izabran neka od opcija za stednju struje u power manageru

meni athlon na 3000+ radi povremeno na taktu 1GHz (kada mi je malo duze niska korisnost procesora) umesto 1.8GHz iz dotichnog razloga ...
pozdrav
Stripy CIFRE NE LAZU 05.04.2007. 20:54 #15359

broj poruka: 4163

Pusti program hot cpu tester i prikazace ti pravi takt cpu-a. Imas ga na netu
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs