kolika temperatura je normalna za ovaj procesor,kod mene iz biosa cita 57/61 iz windowsa preko pc brobea 56/58 stepeni pri tome ventilator okrece u oba slucaja 1800/2100.pri opterecenju podigne 4/5 stepena igrice cpu mark islicno.dali je to normalan rad.ploca je asus p5b 965p.
ne bi smeo da ide u idle rezimu preko 45,pod opterecenjem 55 (iskustva drugih) 1)pogledaj da li ti kuler lepo naleze na procesor! 2)skini zvaku sa kulera i stavi dobru(nesto kao Arctic silver) termo pastu. 3)Ako si se igrao overklokom pogledaj Vcore ne bi smeo da ide preko 1.4v(moze on i vishe ,ali ne moj ti to da otkrivash) 4)ugradi ventilatore za kucishte
Eto toliko mi trenutno pada na pamet , a javice se i drugi valjda ,barem imas sa cime da se igras danas...`Ajd u zdravlje!
:: kolika temperatura je normalna za ovaj procesor,kod mene iz biosa cita 57/61 :: iz windowsa preko pc brobea 56/58 stepeni pri tome ventilator okrece u oba slucaja 1800/2100.pri opterecenju podigne 4/5 stepena igrice cpu mark islicno.dali je to normalan rad.ploca je asus p5b 965p :: :: temperatura ploce je 38/4 sada dok pisem u pc probe 2 temperatura procesora je 54/55 stepeni
jedino da je u pitanju zvaka , ali je i za nju to mnogo ,ne znam ... javice ti se valjda neki od servisera, jer ja sad moram na posao ,ali cu veceras da vidim sta se zbilo...`Ajd u zdravlje!
Cinjenica ja da se C2D vise greje na Asusovim plocama...Zato sam uvek preporucivao Gigabyte S ili DS serije...Ali je to previse i za Asusa... Mozes da proveris dali je kuler lepo nalego na procesor...Nemoras da skidas ceo kuler nego samo pritisni svaku od cetiri tipke na ivicama kulera...ako cujes klik znaci da je to i trebalo bi da padne temperatura makar za 10ak stepeni...Ako ne kupi sebi kvalitetan kuler i zavrsi poso(preporucujem ti CoolerMaster HyperTX).
u toku rada hladnjak na cpu je skoro jedva i mlak da nekazem hladan isto tako i kada je ugasen dok nevrti kuler.duplo je topliji hladnjak na cipsetu nego na procesoru.sve radi kako treba samo pise temperatura malo gore.evo sada u probeu2 gledam pise cpu 54 mb37 1767 rpm.zasto bih menjao kuler kada je nov i dali je on krivac.dali je temperatura lazna odnosno lose procitana uvek kada upalim komp prvi put u toku dana odmah udem u bios i odmah je temperatura 50/51 i dok se ustali eto od 56 do i 60
:: u toku rada hladnjak na cpu je skoro jedva i mlak da nekazem hladan isto tako i kada je ugasen dok nevrti kuler.duplo je topliji hladnjak na cipsetu nego na procesoru.sve radi kako treba samo pise temperatura malo gore.evo sada u probeu2 gledam pise cpu 54 mb37 1767 rpm.zasto bih menjao kuler kada je nov i dali je on krivac.dali je temperatura lazna odnosno lose procitana uvek kada upalim komp prvi put u toku dana odmah udem u bios i odmah je temperatura 50/51 i dok se ustali eto od 56 do i 60
Cipset i treba da bude topliji od CPUa,to je sasvim normalno.... Ali bi ti dao savet da lepo spakujes komp i odneses ga u servis kod prodavca pa neka oni to resavaju...I nemoj da prihvatas odgovore tipa:to je normalno pogledaj moj P4 radi na 65*C...
Imam Gigabyte P965 DS3.C2D e6600+CoolerMaster HyperTX...I ovo su odprilike moje temp CPUa:
Opet ti kazem da se CPU greje dosta vise na Asusu.Ali ako nije klokovan nikako nesme da predje 45*C bez obzira na stok kuler.Sta te tek onda ceka na leto???
sad sam bio kod ortaka ima isto sve kao i ja kod njega je drugaciji odnos temperature i obrtaja 42 cpu 2050 rpm akod mene 53 cpu 1720 rpm sve je isto podeseno u biosu sto se tice ovoga. dali ipak ploca odnosno bios ne vara u temperaturi jer bi u mom slucaju rpm trebao biti bar 2300 obrtaja na ovoj temperaturi pomoc ljudi
:: :: sad sam bio kod ortaka ima isto sve kao i j :: kod njega je drugaciji odnos temperature i obrtaj :: 42 cpu 2050 rp :: akod men :: 53 cpu 1720 rp :: sve je isto podeseno u biosu sto se tice ovoga :: dali ipak ploca odnosno bios ne vara u temperaturi jer bi u mom slucaju rpm trebao biti bar 2300 obrtaja na ovoj temperatur :: pomoc ljud
Stvarno neznam kakvu pomoc hoces vise?Receno ti je sta da uradis,ako hoces poslusaj... Sumnjam da neko na forumu ima magicni stapic ako to ocekujes...
Previse znacaja dajete glupostima. Uhvati rukom kuler i ako nije vruc tj ako mozes da ga drzis rukom bez da te ne peche sve je u redu i temperatura ti je sigurno ispod 55 stepeni sto znachi SVE JE OK, NE DIRAJ NISHTA.
ma ljudi rukom mogu da se zakunem i da je hladan ane mlak digao sam mu fsb na300 sad radi na2,4 i pokazuje 60 a rpm 1785 dali da flesujem bios sta da vracam ako je on u pitanju smejace mi se
P.S. temp ti je visoka ,ali ne padaj u hiseriju jer ti procesor ima zastitu od pregrevanja,a sta mu je vec ce se pokazati. Pogledaj i forume na elite security,anandtech-u ili sl trazi mb/p5b i vidi sta ti i oni kazu ...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.