Kompjuter: MB: Asus P5WD2.Procesor: Intel 3.0 Gh HP 2MB. Graficka:Asus 7600GT. HD:WD 2500KS 250GB 16Mb kesha. RAM: Geil 2x1Gb DDR2 667 MHz.. Optika: NEC 4550a. Napajanje: Ciftek 450. Monitor: Samsung SyncMaster 960Bf. Dali se isplati menjati memoriju na 800MHz i kako proveriti na kojem taktu radi?
Memoriju mozes proveriti na vise nacina, kada je ubacis u komp, to mozes uraditi u samom biosu ploce, ili iz wina sa nekom alatkom, tipa CPU-Z(besplatan programcic za info) To da li se isplati je subjektivno, ja imam NCP na 667 i klokujem je bez problema na 800MHz! U principu GEIL(nisam siguran za ddr2 667) dolazi sa hladnjacima tako da je verovatno mem. spremna za overklok , dok moj NCP neema nikakve hladnjake na sebi i bio je najjeftiniji kada sam pazario, pa eto, sljaka super! Ako ti menjanje nije nesto bog zna koliko skupo onda uradi to(mislim doplata)!
:: Memoriju mozes proveriti na vise nacina, kada je ubacis u komp, to mozes uraditi u samom biosu ploce, ili iz wina sa nekom alatkom, tipa CPU-Z(besplatan programcic za info :: To da li se isplati je subjektivno, ja imam NCP na 667 i klokujem je bez problema na 800MHz :: U principu GEIL(nisam siguran za ddr2 667) dolazi sa hladnjacima tako da je verovatno mem. spremna za overklok , dok moj NCP neema nikakve hladnjake na sebi i bio je najjeftiniji kada sam pazario, pa eto, sljaka super! Ako ti menjanje nije nesto bog zna koliko skupo onda uradi to(mislim doplata) Geil DDR2 na 667Mh dolazi sa hladnjacima i verovatno moze da se overklokuje, a onaj broj sto ste mi dali za servisiranje stampaca nije adekvatan
Moguce je da sam pogresio, ja se cujem sa likom za servis redovno, najmanje jedanput nedeljno, tako da redovno okrecem njegov broj! Nema veze, sada sam vam poslao direktno na vas mail, a ne preko berze!
odes na sajt anandtech-a i pogledas conroe bying guide videces da svaka value memorija 667 moze da se klokuje do 800 ,a neke i preko toga...geil je ispitan do 940mhz( anandtech forum asrock 775dual-vsta). Tako da je najbolje da pogledas avgustovske i septembarske postove ,jer smo to tada vec objavljivali... Ako covek kaze da je NCP overklokovao na 800,a to je jedna od najcupavijih memorija za to onda ce sve druge raditi jos bolje,prema tome kupi ono za sta imas pare i ne drami...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.