Re: Kako zameniti procesor ? AMD`s Customer Care Team
27.09.2011. 11:49
status: user broj poruka: 6083
Ovo `ipak ne mnogo paste` je sugerisalo da si koristio mnogo pa da si sad uvideo da ne treba :) Mislim, cim se kaze `previse ili premalo` zna se da nije dobro :) Ja najvise volim grasak metod- curnes zrno na sred cpua i sve se to lepo razmaze
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Asus M4A87TD/USB3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Re: Kako zameniti procesor ? AMD`s Customer Care Team
27.09.2011. 13:04
status: user broj poruka: 19000
pa ovo i jeste najjednostavnij ii najadekvatniji nacin stavljanja paste a ne neko filozofiranje, razmazivanje sa kreditnom karticom i slicno.. Obrade, nemoj da si pristrastan, nije samo za AMD-a nego je tako i za intela takodje
Re: Re: Kako zameniti procesor ? AMD`s Customer Care Team
27.09.2011. 13:12
status: user broj poruka: 3742
Ja sam čuo da, pošto se Inteli malo greju uopšte ne treba stavljati pastu. To ne važi za slučaj da hoćeš da ga overklokuješ. support normality
:: pa ovo i jeste najjednostavnij ii najadekvatniji nacin stavljanja paste a ne neko filozofiranje, razmazivanje sa kreditnom karticom i slicno.. Obrade, nemoj da si pristrastan, nije samo za AMD-a nego je tako i za intela takodj :: :: :: :: Saveti od AMD-a.Kao sto se vidi na snimku ,ipak ne mnogo paste :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=olBnEN9YkGc&feature=feed :: ::
Ubedjen sam da stavljanje paste na sredinu gornje strane CPU-a
28.09.2011. 18:39
status: user broj poruka: 10998
bez njenog razmazivanja NIJE najbolji metod. Pritisak koji se ostvaruje izmedju CPU-a i kontaktne povrsi hladnjaka NIJE dovoljan da razmaze pastu ravnomerno po citavoj povrsi, odnosno pasta nece dopreti do ivica te povrsi. Zato, `kreditnu karticu` u ruke pa razmazuj...
Slažem se 100% sa tortom, to sa kapavcem bi nazvao crnogorskim metodom, kao da me mrzi da još i razmažem, pa će to ionako samo, pod uticajem temperature i sile.... LM, torto, NEKI cooleri bogami i imaju silu da to razmažu, ali, mora i da prokuva lepo da bi se razgnječila. I teško baš do sva 4 ćoška. Ne vidim smisao osim u proizvodnji i montaži na traci, gde je svaki sekund dragocen.
Najbolji nacin je da se nanese cela tubica od 1gr i jezikom razmaze i odrstrani visak, pozeljno je ispljunuti ostatak. Mada i ne mora da se ukloni stari proc, moze novi i preko njega, samo se lepo cekicem zatuce.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ovo me potseca na trenutak u one kasne sate kad imam musteriju koja upravo odradjuje radnju koju si opisao.. Posle pljuvanja - mada kazu gutanje zdravije ,podmazuje krajnike :) dolazimo u trenutno stanje mirovanja tj idle rezim. Posle kad se CPU opet zagreje krece full load rendanje :)
:: Najbolji nacin je da se nanese cela tubica od 1gr i jezikom razmaze i odrstrani visak, pozeljno je ispljunuti ostatak. Mada i ne mora da se ukloni stari proc, moze novi i preko njega, samo se lepo cekicem zatuce :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Re: Ubedjen sam da stavljanje paste na sredinu gornje strane CPU-a
30.09.2011. 03:30
status: user broj poruka: 6083
Ako si ubedjen, da li imas neki dokaz ili eto samo tako verujes? Ja se secam sa nekog klipa da je to najgori metod i da ostavlja mnogo vazdusnih mehurica. Sad cu da probam da nadjem klip..evo ga: http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4 Ljudi lepo odradili test, nema lazi, nema prevare, niti gledanja u zvezde, pasulj, kuglu, itd..
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: bez njenog razmazivanja NIJE najbolji metod. Pritisak koji se ostvaruje izmedju CPU-a i kontaktne povrsi hladnjaka NIJE dovoljan da razmaze pastu ravnomerno po citavoj povrsi, odnosno pasta nece dopreti do ivica te povrsi. Zato, `kreditnu karticu` u ruke pa razmazuj.. :: :: ::
Inace, u pitanju je molekularna fisija - fuzija pa se uvek pravi to pitanje oko paste, mama mia:O. Moze bilo kako da se razmaze, nanese, polize(kako sam napisao) i radice posao. Kakvi crni baloncici i cuda.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Ne može istu silu da stvori ruka ovog pedera sa dugim noktima i poluga na kuleru, a nje ni konstantna pa kad malo popusti stvore se mehuri.. :: :: AthlonII x2 240 @3,33GHz - ECS nforce9m-a - Sapphire 4870 512MB - Kingston 2x1GB ddr2 800MHz - WD5000AAKS + WD10EADS - Chieftec GPS550AB-A :: ::
jer kod toga zavisi dosta od samog poklopca CPU i lezista kulera, ukoliko oni ne prijanjaju perfektno(90% slucajeva) totalno i pravilno pokrivanje pastom celog prostora zavisi ce dosta od kolicine tog zrna, a u vecini slucajeva ti sto `seju pastu` kako ih ja zovem stavljaju premalo i za polirane povrsine.
Ako tanko razmazete sloj po CPU-u i cooler-u, eventualni visak ce biti istisnut sa strane a pri tom sistemu nema teorije da ce i micro milimetar povrsine ostati ne pokriven.
Velika vecina vas se oslanja na logiku ali logika i realnost nisu uvek iste...
Konkretan primer: Brzina vode u recnom toku nije ista na svim dubinama, na dnu je skoro nema ili je najmanja a najveca je negde na 0.8h vodenog toka... Logika nalaze da je to na povrsini ali nije...
Tako da molim konobare, profesionalne KLOKERE kao i ostale priucene i samouke IT PC limare da se manu filozofije te da primene KR`S varijantu kao zakon varijantu za nanosenje paste na CPU...
@Snoopy- Care sto im razbi iluzije i predrasude koje su imali u vezi paste?
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.