Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Biostar TA690G PCI slot problem
STRANA 1 OD 1
nesacar Biostar TA690G PCI slot problem 25.09.2011. 09:40 T38585

status: user
broj poruka: 174
Danas sam ubacio novu graficku u pc (5770, ranije sam imao 7600gs) reinstalirao windows XP i sad uopste nece da mi prepozna muzicku karticu Audigy 2. Kad probam da instaliram drivere za nju, setup kaze da je ne vidi. Po dizanju windows prijavi prisustvo nove PCI device, ali nece da je prepozna. Maticna ploca je Biostar TA690G, napajanje je LC Power LC6550v1.3. Probao sam da je premestim u neki drugi PCI slot, i isto je. Ova maticna ima integrisanu zvucnu, ali je ona u biosu disabled. Nadam se da neko zna o cemu se radi. Hvala unapred.

Proradila je bila na kratko vreme i sad opet ne radi. Odjednom je prestala da reaguje, iako su driveri instalirani... Otiso sam u device manager i video da je PCI Device pod znakom pitanja.
http://img15.imageshack.us/img15/9108/sdefx.jpg
Inace, proradilo je tako sto sam resetovao bios (izvadio baterijicu i vratio). Tad je prepoznao muzicku, uspeo da instalira drivere, i sve je radilo do skoro. Kad ubacim disk za drivere nudi mi opciju uninstall modify.. Ja sam ih obrisao i probao da instaliram opet, al opet prijavljuje istu gresku kao i ranije (da ne vidi muzicku). Mislim da ne treba navodim da sam probao i iz device managera da instaliram i da nece..
Do cega moze biti da se tolko zbunjuje, cas radi cas ne radi..?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: Biostar TA690G PCI slot problem 25.09.2011. 09:57 #362874

broj poruka: 4537
Konflikt Karta- Ploca.
Potencijalno resenje Flesovanje Biosa.
Ako nisi vican u tome,pozovi nekoga.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Kazna za prelazak sa eNVidije na AMD? 25.09.2011. 10:13 #362876

broj poruka: 10998
zezam se (donekle). Dakle, verovatno se radi o tome da je nova karta donela sobom i zauzece novih resursa na maticnoj ploci (`okupirala` je dodatne hardverske adrese).
Da li si probao da promenis mesto (slot) u kojem se nalazi Audigy?

BEmpire re: 25.09.2011. 10:54 #362882

broj poruka: 439
imao sam isti problem na biostar ta770e,meni je fleshovanje biosa pomoglo...verovatno konflikt,al mozda bas sad dosao kraj zvucne...ko zna?

codeus .... 25.09.2011. 10:58 #362883

broj poruka: 4054

mozda je glupo ali .. probaj u biosu da iskljucis sve sto ti netreba .. muzicka ,, com ,, lpt .. midi .. game port .. da oslobodis koji IRQ i DMA
vladats Re: .... 25.09.2011. 12:16 #362889

broj poruka: 4537

Setih se jos jedne nebuloze koja mi se desila pre jedno 8 godina sa zvukom.
Game-pad mi je bio u konfliktu sa zvucnom i kada ga ubodem nisam imao zuk.[ Bio je socketA ]
Morao sam da ga prodam i kupim drugi,nista nije moglo da pomogne....
saxija Re: .... 25.09.2011. 12:32 #362890

broj poruka: 4016
nije glupo

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

::
:: mozda je glupo ali .. probaj u biosu da iskljucis sve sto ti netreba .. muzicka ,, com ,, lpt .. midi .. game port .. da oslobodis koji IRQ i DMA
Stripy Re: .... 25.09.2011. 13:42 #362900

broj poruka: 4163
+1 Daleko od glupog predloga. Još bih dodao da nađeš opciju gde piše `plug and play` i uključiš je, pošto je ista disejblovana po difoltu. Treće, deinstaliraj u drajveru od grafike high definition audio driver koji često hoće da se kolje sa zvučnom

servispc bre

:: mozda je glupo ali .. probaj u biosu da iskljucis sve sto ti netreba .. muzicka ,, com ,, lpt .. midi .. game port .. da oslobodis koji IRQ i DMA
Pisko Tu ste negde... 25.09.2011. 18:21 #362951

broj poruka: 6645
Nove matične ploče imaju dovoljno resursa, samo je ovde došlo do konflikta između IRQ-eva ploče. U uputstvu ploče (sam ćeš to, ne pada mi na pamet da ti to tražim) imaš kod IRQ podešavanja u bios-u ili opisa same ploče, opis šta sa čime DELI resurse (pci slot sa čime).
Ukratko, smaram i sebe i tebe, a šta je rešenje: nekada prosti reset bios-a odradi ponovo redistribuciju IRQ-ova i sve proradi (ti si to već probao, ali možeš još, prostim resetom ne moraš da vadiš baš bateriju...),
Zatim, ručno podešavanje IRQ-ova, to SIGURNO radi, ali, ti to možeš samo nasumice jer verovatno je teško da prokljuviš šta je šta i sa čime se kolje.
Dalje, u BIOS-u se mogu osloboditi resursi isključivanjem gnjavaža kao što su: parallel port, game port, integrated sound card, raid kontroler - ako se ne koristi i ne znam šta još. Ja to po navici poisključujem još kod setupa nekome....
Promena slotova, nekada može da uradi sve ovo gore pomenuto - ako se nabode kombinacija gde se ne dele i ne kolju resursi.

P.S. - šta si koji q dobio audigy-jem? (ja sam svoj ostavio u fioci, mrzi me i da ga prodajem...), OSIM, ako imaš problema sa mikrofonom...?
Torta je bio najbliže, ali, da je intel u pitanju, sve bi eksplodiralo, + beli dim od kojeg klima uređaji dobiju plesan i gljivice.

Budale veruju u sreću.

nesacar .... 25.09.2011. 18:59 #362958

broj poruka: 174
Audigy daje mnogo jaci i bolji signal od integrisane kartice.
Probacu ovo, hvala.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs