Pozdrav svima , kako ime teme glasi potrebno mi je par predloga za upgrade. Naime drug ima athlon 2000+ , msi kt4 plocicu, agp x1550 ,512 ddr i ostatak , ali ove komponente bi promenio jer ga od skoro zeza maticna i proc. Maticna nekada pokaze samo 1 chip od 256 mb onda je malo cacnes i ponovo imas 512 a proc je skoro non stop 100% zauzet (cak i kad je samo torent ukljucen sa 2 fajla ...). E sad kako u zemlji srbiji najbogatijoj na svetu imamo para koliko god zelimo on ima 40 eur da se upgrade koliko toliko (i to da se `nategne` za 40 eur). Ja sam mu dao predlog da trazimo neku intel 945 plocicu(sa int grafom) + 1 gb ddr2 + neki proc tipa intel 520-630 (koliko vidim ima ih svuda za oko 1000 din). A ako nekom uspe da proda stare komponente da uzem grafu za njih. Savet koji ocekujem od vas je ima li neshto bolje za voliko novca ili je to to. Unapred hvala, Mihajlo.
bas tako .. neka formatira hdd .. reinstalira sistem i skupi jos malo kinte ..
nece ti niko dati 775 plocu za 20e .. a ovi inteli 530 mozes naci za 1k ali bez venta .. blize ce biti 1500 za cpu .. 1500 za mem .. realno 3000 za plocu ..
Ako ti nesto znaci, prodacu mu ja ram za 700 1GB DDR2 800 Kingston, da ne trazi.
Ovo sve ukupno izadje 5400 RSD. Pogledaj na PCBerzi, ima jedan batica sto lepo placa AGP graficke kartice, mislim da bi platio 10e tu. I imace za sve... Plus, neka se cenjka malo za plocu, da je spusti na 20 a i CPU. :)
Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO T /Gainward GTS 250 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w
:: :: Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO T /Gainward GTS 250 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: ::
Pre svega hvala svima na savetima , ali kao sto sam napisao 40eur mu je gornja granica ako i toliko skupi...
@Miskounius , Codeus - pre nego sto sam postovao juce ne samo da je formatiran hard i stavljen nov sistem , nego sam mu skidao proc i stavio novu pastu isto smo uradili sa grafom , otvorili napajanje i ocistili ga maximalno (i probali moje) detaljno ocistili kuciste... i nista , pa smo nekako zakljucili da je ploca pocela da sasavi tj ja sumnjam na par kondenzatora ali nisam siguran (znam moze i samo njih da prelemi ali to mu dodje 10 eur pa je bolje malo da se upgrade ako moze da ne baca bas pare u vetar).
@F0rever hvala na obevstenjima za oglase.
Nasao sam mu 945 plocu sa int grafom za 20 eur a proc i memoriju imam ja da mu pozajmim mada ima komplet proc + cooler na limundu/kupindu za 1200 din , mene je prvenstveno zanimalo da li da gledamo neku 775 platformu ili neku Amd , koliko vidim po vasim odgovorima svi misle da je 775 najbolje za upgrade , HVALA .
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.