Imam jedno pitanje za ljude koji se razumeju u ventilatore i njihovu struju. Naime imam sledecu plocu http://goo.gl/YT8dt i hteo bi da na konektor za FAN koj se nalazi kod glavnog ATX prikljucka zakacim 3 ventilatora http://goo.gl/944Sj koje bi zalemio za jedan konektor i prikljucio na spomenuto mesto. Moje pitanje da li bi konektor/ploca izdrzala ovakvu akrobaciju ili da ih vezujem posebno? Ovo radim zbog glupih kablova sto me nerviraju i imam ih vec dosta samo mi ovi josh fale.
Pozdrav.
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
Da sam na tvom mestu ne bih rizikovao, predpostavljam da bi taj vod na ploci bio preopterecen i da bi ubrzo pregorio :) Mozda i gresim, moje misljenje :)
Ako se dobro sećam, ti konektori izdržavaju do 1A opterećenja, tvoji ventilatori vuku ne više od 0.2A po komadu, tako da nema problema. Ipak proveri ove cifre u uputstvu za ploču i na nalepnici ventilatora. Naravno, vezuješ paralelno, mislim da sam video 3x 3-pin adapter negde. Taj chieftec fen i nije nešto sjajan.
Na 1800rpm zuji kao nenormalan. Tek povezivanjem na PWM 4-pinski konektor na ploči uspeo sam da mu smanjim broj obrtaja/buku, na prihvatljiv nivo, ali time osakatim već ionako bedan protok od svega 28-29cf/min (ako me sećanje dobro služi).
Fino zanimljivi odgovori sa naznakom da mozda i uspem u poduhvatu :) Nista prelistacu uputstvo a na ventu pise 0.14A tako da cu da vidim. Ma znam su krsevi ovo mi je drugi set za godinu dana ali u ovoj zelji nema da kupish nista sto valja. Inace rade 24/7 i 365 dana. Fala na odgovorima. Pozdrav.
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
:: Ako se dobro sećam, ti konektori izdržavaju do 1A opterećenja, tvoji ventilatori vuku ne više od 0.2A po komadu, tako da nema problema. Ipak proveri ove cifre u uputstvu za ploču i na nalepnici ventilatora. Naravno, vezuješ paralelno, mislim da sam video 3x 3-pin adapter negde. Taj chieftec fen i nije nešto sjajan :: :: ::
Zakaci ti prvo 2 komada, pa neka ti tako radi par dana, pa kasnije dodaj i treci. I vidi na netu koliko struje po standardu moze da se progura kroz 3-pin fan konektor na ploci, ja sam nesto gledao ali nisam nasao, mrzelo me da se mnogo upustam u to.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Dobra iskustva imam sa revoltecom, mada nisam probao 92mm model. Silverstone ima bar 3 modela 92mm, malo skuplji ali ne previše. Vidi i xilence, pre bi ga uzeo nego chiefa. Ako imaš para, noctua ti je uvek na rafu.
:: Fino zanimljivi odgovori sa naznakom da mozda i uspem u poduhvatu : :: Nista prelistacu uputstvo a na ventu pise 0.14A tako da cu da vidim. Ma znam su krsevi ovo mi je drugi set za godinu dana ali u ovoj zelji nema da kupish nista sto valja :: Inace rade 24/7 i 365 dana. Fala na odgovorima :: Pozdrav
taj chief - imao sam 2 takva u chieftec kucistu,bili su mi zakaceni na molex-mnogo su bili bucni!!isturio sam ih suraku a uzeo sam http://goo.gl/crOZN - MNOGOOO su tisi,a nista slabije ne hlade
ps. imam i ta dva revoltec-a http://goo.gl/CeXiS ne hlade nesto bogzna-ali traju mi vec 2+god
Nasao sam na netu kazu da moze do 1A ali ljdi stavljaju max do 0.5A. Odlucio sam da ne probam nego da ih zalemim sva 3 za 1 molex kao sto sam i uradio. Meni je trebao usisni tako da taj titan odpada, nije da nemam pare ali vec sam ih kupio i bila je cena nesto smesna 150 din po komadu (naravno novi), a i buka nije neki problem nije komp u spavacoj sobi to jest niko to ni ne cuje (mozda moja debela maca jer voli da spava blizu njega) jer je u nekoj polici u dnevnoj sobi.
Pozdrav svima.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.