Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asrock
STRANA 1 OD 1
mikan81 Asrock 03.04.2007. 19:27 T3853

status: user
broj poruka: 1
Razmisljam o kupovini Asrock motherboard P4V88+ i Celeron 2.2GHz. Ima li ko iskustva sa istom, i kakva su?

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: Asrock 03.04.2007. 19:52 #15217

broj poruka: 2909

:: Razmisljam o kupovini Asrock motherboard. Ima li ko iskustva sa istom, i kakva su
:: Pozdra

Ako bi jos dao neki sitni detalj da znaju ljudi sta da ti odgovore.

Tipa:

Koji procesor hoces da koristis?
Koji cipset ima ta ploca? po mogucstvu celu oznaku ploce(ako nije tesko),
Zasta koristis racunar(igre ili ozbiljan rad)?
Koliko para planiras da das za plocu?
Jel nadogradjujes ili kupujes novu konfiguraciju?
Jel planiras da overklokujes?
Jel ploca polovna ili nova?

Drigim recima tvoje pitanje je preopsirno...Pa probaj da budes malo konkretniji.

DaSickSystem
fetus re 03.04.2007. 19:57 #15218

broj poruka: 212

p4i865gv mi radi odlicno.na ploci je p4 1.8@2.2 i sve to radi stabilno.
pozdrav
fetus
MACHINE (ASS)rock 03.04.2007. 21:12 #15222

broj poruka: 5704
Asrock nezvanicno vazi za Asusov otpad. Pazari sigurne brandove, redom prioritirani:
Asus, Abit, GA, DFI...

MiG

vampirbg ... 04.04.2007. 00:37 #15236

broj poruka: 711
Kao marka je losa... To je low cost verzija Asusa, a i Asus ploce (bar ove koje dolaze do nas) imaju dosta bagova... Doduse ovo je mozda samo slucaj kod mene, ali sam od 10 ploca koje sam u poslednje vreme pazario svaku vracao (jedna cak nije bila kompatibilna sa Asus TV karticom) Obrnut slucaj je sa MSI od kojih su mi sve super radile, dok vidim da se svi zale na njih... U svakom slucaju, izbegavaj AsRock... Ako se odlucis za Asus onda nemoj da uzimas -X ploce posto je to opet low cost verzija... Predlazem MSI, Epox, DFI, Gigabyte... U svakom slucaju, za koju god marku da se odlucis kupi najbolju i najskuplju za koju imas para... Na tome ne treba stedeti...
laca12 moze ali.. 04.04.2007. 10:43 #15238

broj poruka: 65
U principu ploca nije losa. Mana joj je chipset. Ali za pretpostavljenu kolicinu novca ta kombinacija NIJE nista losija od bilo koje ASUS,MSI i GA kombinacije sa tim chipsetom. Ipak ne preporucujem kupovinu jer je za stvarno malo vise novca moguce nabaviti plocu sa Intel 865 chipsetom koje su MNOGO bolje.

set za asrock sve pohvale! 04.04.2007. 13:14 #15244

broj poruka: 165

Bolje je kupiti asrock-a nego neku firmiranu lowcost plocu u svakom slucaju.

Poz.
MACHINE Kolega namiguje emoticonom... 04.04.2007. 14:03 #15245

Asus -X su zaista lose ali ipak rade bar 3god. ePox (Mercury nikako ne uzimaj). To su jedne od retkih koje na sebi imaju vrhunske komponente (Rubycon, Nichicon, Elna, Sanyo elektroliti. FairChild, NEC, Infineon MOS-FETovi, dosta prigusnica, 8-slojna PCB stampa sa malo intermitentnih sumova...) lepo dizajnirane, hladjene ali zato svaka druga (bez sale) crkne. Vec sam rekao ranije, odlicne stvari u losim rukama su gori izbor od losih stvari u dobrim rukama (primer Asus). MSI je i dalje lowbudget brand, kopira ostale i ima dosta problema sa ujaendacavanjem kvaliteta, nesto radi dobro nesto crkava. Moje iskustvo govori Asus, GA, Abit (naravno, ne navodim sam vrh okji je pored Asus top modela jos jedino orig. Intel npr. RockLake, SuperMicro, Tyan koji su van konkurencije)

MiG

MACHINE Asus #1 04.04.2007. 14:33 #15246

I jos nesto:ja sam pazario jos 2000-te Asus K7V-T VIA KX133 Slot-A (to je bila najjaca Delucxe ploca za ove procesore, daleko bolja od Abit i Epox modela koji su se marketinski vise isticali) kako bih mogao precizno odraditi simulacije i provere za Linpack 4 test (kompleksne matricne kalkulacije) na tadasnjem najjacem AMDovom pulenu Athlon 550MHZ (made in USA,nakon kupovine Alpha-e ovo je prvi Argon model koji je do nogu potukao Intel-ovo jezgro Katmai Slot-1 ).Ta masina vec 7god. radi najmanje 12h dnevno (naravno na Chieftec WorkStation PSU) i nkada nije napravila ni najmanji problem, FEtovi nisu oslabili a kondenzatori se nisu naduvali iili sasusili!!! Toliko od najboljem brandu za ploce i grafike, drugime se ne mogu pohvaliti Asus-ovi inzenjeri.

MiG

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs