Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Memorija za laptop
STRANA 1 OD 1
sizzla Memorija za laptop 03.04.2007. 15:56 T3851

status: user
broj poruka: 2
imam notebook racunar AMILO Pro v3505 sa originalno 512Mb DDR II RAM memorije, a razmisljam o ugradnji 2x1Gb, tako da bih morao da izvadim originalnih 512Mb.

E sad, zanima me koju memoriju ja mogu da uzmem za tu mashinu i koja je uopste razlika u memorijama za laptop osim u ceni, pa bih molio nekog ako zna da mi prepooruci nesto uz neko kratko obrazlozenje ako je moguce. U pitanju je Mobile Intel® 945GM Express Chipset... valjda je to relevantan podatak.

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan Re: 03.04.2007. 16:41 #15211

broj poruka: 271
Ja sam na dosta laptopova radio upgrade memorije (recimo desetak) i samo mi se jednom desilo da savrseno ispravna memorija jednostavno nije htela da radi (zamenjena je drugim modulom istog proizvodjaca samo razlicite serije i nije bilo problema) u pitanju je bio ddr modul. Nikad mi se nije desilo da imam problema sa ddr2 modulom. Kod mene na laptopu sam skoro umesto jednog modula hynix 512MB ddr2 667MHz ubacio 2x1GB Kingston ddr2 667MHz, pored Kingstona sam jos ubacivao PQI i to sve na HP, Asus, Acer i MSI laptopove i nikad nisam imao nekih problema. U principu mala je verovatnoca da memorija koju ubacis nece raditi ali dok ne probas nema nacina da budes siguran. Pozdrav.

Dyca re 03.04.2007. 17:29 #15212

broj poruka: 1574
Najsigurnije ti je da ti promene memoriju u prodavnici u kojoj je kupis i tako ces videti da li radi,ali mislim da neces imati problema bez obzira koju da uzmes..

sizzla hvala 03.04.2007. 23:52 #15235

broj poruka: 2
hvala puno, a sad bih bio malo konkretniji.......

kakva je na primer memorija Transcend JetRam 1GB DDR2 667MHz, SO-DIMM??

posto vidim da je dosta jeftinija od ostalih
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs