Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Abit NF7-s2 sound problem
STRANA 1 OD 1
shortee Abit NF7-s2 sound problem 18.09.2011. 22:33 T38465

status: user
broj poruka: 570
Pozdrav ljudi imam ovu plocu i sp3 na njoj i posto je to nforce2 chipset lepo skinem i instaliram te drajvere kad ono zvuka nigde,probao sam na svim izlazim i nema zvuka...probao sam i bas taj realtek 850 drajver koji je na chipu od ploce da instaliram i opet nista...e onda sam namestio 5.1 u podesavanjima pa sam prebudzio da LINE IN bude subw+centralni a da MIC bude rear speakers i onda ima zvuka na tim izlazima dok na defaultnom zelenom nema nista...nadam se da kapirate...po meni nije hardverski kvar vec se nesto zaglupelo u windowsu cim on prima drajvere a ne daje zvuk...ako neko ima ideju dobordosao je
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f2tality re 18.09.2011. 23:10 #360779

broj poruka: 179

vidi da li ima ona dva jampera na ploci iznad pci slotova
tortojed Da li si ispodesavao drajver pomocu njegovog kontrolnog panela? 19.09.2011. 00:01 #360811

broj poruka: 10998
Imas i u samom Win-u podesavanje u sklopu `sound devices`. Obrati paznju i na sledece: pojedini programi (na primer: skype) su u stanju da podese audio kartu po svome nahodjenju (ako im se ti dozvoli) pa onda `zaborave` na to i ostave kartu u `promenjenom` stanju...
Kada deinstalises drajver OBAVEZNO koristi DriverSweeper ili DriverCleaner (posle `normalne` deinstalacije pomocu `add-remove`).

operator re 19.09.2011. 03:21 #360861

broj poruka: 4262
Start-Control Panel-Sound and audio Devices-pa pod sound-sound scheme izaberi default ili profile1. Cesto na toj ploci.
operator

shortee au 19.09.2011. 22:43 #361179

broj poruka: 570
pa sve sam probao ..uradio sam uninstall pa DriverSweeper pa onda u safe modu iz registra pobrisao sve fajlove vezane za nvidiu i realtek uopste i onda sam lepo lupio nforce2 drivere i nista...pa onda sve ponovo pa onda bas drajver za taj realtek zvucni chip i nista opet a prikazuje kao da je sve instalirano...ne znam mozda da puknem win posto je pre toga radjen repair sa sp2 na sp3 ....mozda je tu kvaka ...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs