Ima li smisla na AMD platformi ddr2 800mhz memoriju stavljati u dual channel mod ako tada efektivna brzina pada na 667mhz , zbog ogranicenja memorijskog kontrolera na procesoru.
U kom slucaju bi sistem bolje radio sa sporijom memorijom u dual rezimu ili kad je memorija na visem taktu i normal rezimu rada?
Ne iteresuje me teorija nego iskustvo nekog od korisnika.
Malo sam zaista zbunjen, ja imam ddr2 i AMD-a i radi mi na 800MHz u dual modu! Dakle, stvarno mi cudno, do duse jeste mi naklokovan cpu, i sa njim memorija, ali radi!!!
:: :: Ne iteresuje me teorija nego iskustvo nekog od korisnika :: :
A da li ces uopste i primetiti razliku u realnom radu...? U 3D Marku ces dobiti par poena extra sa brzom memorijom (u odnosu na 667 single mod), sto se nadomescuje razdvajanjem u dual channel mod (koji je takodje brzi par% u odnosu na single). Dakle ISTO!
Sto se tice kontrolera na CPU, 800 MHz kontrolere imaju x2 i FX procesori, dok ostali imaju 667MHz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.