Upgrading to Ivy Bridge to be blocked by UEFI changes?
STRANA 1 OD 1
Panta019
Upgrading to Ivy Bridge to be blocked by UEFI changes?
08.09.2011. 17:18
T38270
status: user broj poruka: 1583
Bez obzira što su sadašnje P67 i Z68 ploče harverski kompatibilne za Ivy bridge izgleda da će UEFI malo da zeza, odnosno ove ploče zbog UEFI neće hteti da prihvate IB. Rešenje postoji ali to samo fabrika može da popravi.
sorry za off ali da ne otvaram temu kad smo vec kod Z68, ovo izgleda zanimljivo(izvinjavam se ako je neko kacio), a na ovu foru sa SB i IB nemam komentar :/
U vecini slucajeva ko bude uzeo Sandy , nece imati potrebu za Ivy. Jedino ako je entuzijasta. U tom slucaju kupice i valjanu plocu. Normalan korisnik koji kupi Sandy , moze slobodno da preskoci Ivy, jer mu nece biti potreban.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Da li to znaci da Z68 ploce koje ne poseduju UEFI bios, npr Gigabyte, nece biti zahvacene ovom problematikom, tj. kod njih ce kompatibilnost biti uslovljena samo verzijom BIOS-a?
Ivy bridge je samo poboljšana verzija sandy bridge-a (22nm i ostale nove pogodnosti ako sam upravu).
E stvarno su... I poslednju paru bi ti iscedili da mogu. Šta je sad toliko komplikovano napraviti procesor koji će moći da ide na one ploče na koje ide sandy.
Baš zbog ovoga u nekim situacijama i gotivim AMD. Jednostavno što se ove strane tiče tu poštuju korisnike. Maltene možeš neke starije procesore na novije ploče da staviš, što je neophodno kod parcijalnog upgrade-a.
E sad, ova nova takoreći `platforma` može doneti nove pogodnosti. Možda implementiraju nešto novo što sandy neće imati. Ko zna?
Ima istine u tome što govoriš. Ali ima i drugih stvari. AMD ima tehnoloških problema, koje je sam sebi napravio(da ne ulazim sad u to), dok Intel ostaje diktator. Oni sebi mogu da dozvole luksuz menjanja platforme svakih godinu-dve, dok AMD taj luksuz ne može da obezbedi iz tehnološkko-finansijskih razloga. Zato su sedam godina reorganizovali/optimizovali postojeću arhitekturu.
Ova vest(o upgrade-u) me nije baš najprijatnije iznenadila, ali nije ni mnogo dotakla(da ne ulazim zašto sad). Moguće je da je ovo marketinški rumor i ništa više. Kao što ni AMD nije najavio niti obezbedio kompatibilnost AM3 ploča sa AM3+(zambezi) procesorima, a neki od vendora jesu usled mehaničko-električne kompatibilnosti, pa tako treba posmatrati i ovu situaciju, dakle kroz prizmu vendorskog marketinga, interesa na tržištu, itd.
Previše je rano da se govori o upgrade-u na Ivy bridge, ima tu još vode da protekne.
:: Ivy bridge je samo poboljšana verzija sandy bridge-a (22nm i ostale nove pogodnosti ako sam upravu) :: :: E stvarno su... I poslednju paru bi ti iscedili da mogu. Šta je sad toliko komplikovano napraviti procesor koji će moći da ide na one ploče na koje ide sandy :: :: Baš zbog ovoga u nekim situacijama i gotivim AMD. Jednostavno što se ove strane tiče tu poštuju korisnike. Maltene možeš neke starije procesore na novije ploče da staviš, što je neophodno kod parcijalnog upgrade-a :: :: E sad, ova nova takoreći `platforma` može doneti nove pogodnosti. Možda implementiraju nešto novo što sandy neće imati. Ko zna :: :: League of Legends refferal lin :: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017 :: ::
:: Jbg, kad im se moze :: :: Ne treba ni kriviti AMD, da nije njih mi bi jos furali Intel Core 2 Duo kao High-end platformu i kostala bi boga oca :: :: Mada, jeste da AMD kasni... Ili je Intel premocan... Nesto od toga je istina :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.