Nema tu šta da te buni. Za ovu kombinaciju koju si naveo AMD je bolje i brže rešenje. Ne uzimam u obzir `argumente` tipa intel je intel, za dve godine nadogradnja, mrtav soket i slično...
servispc bre
:: Buni me jer na mnogim forumima daju prednost Intel kombinaciji. :: :: xYz :: ::
zavisi cemu ti sluzi komp mada ipak su 4 jezgra za neki render bolja ali intel ima AVX i quick sync i aplikacije koje to podrzavaju doslovno lete! sa ukljucenim QS brze se renderuje video materijal nego sa NV ili AMD kartama i to solidno brze.
Amd u toj situaciji bez razmisljanja,to sto mnogi daju prednost su fanboyevi,jeste intel bolji,ali u skupljem segmentu u ovom svakako ne,tu imash bolji procesor+plocu na koju mozesh posle buldozer.
:: Amd u toj situaciji bez razmisljanja,to sto mnogi daju prednost su fanboyevi,jeste intel bolji,ali u skupljem segmentu u ovom svakako ne,tu imash bolji procesor+plocu na koju mozesh posle buldozer :: :: ::
Nisam fanboy, dvoumim se između ove dve kombinacije jer je potpuno ista cena. Sastavljam budget kućište do 350e, počeo sam od ploče i procesora, naravno..
Dobro bi došli vaši prodlozi i za:
DRAM ?? verovatno 8GB neke VGA?? verovatno Sapphire HD 6750 1GB DDR5 HDD?? WD Blue 1TB S-ATA 3 CASE ?? `bem li ga.. Neki LC..
bolje nam reci za sta bi koristio komp.. posto ne vidim razlog za 8gb rama ako je npr za gaming i obicnu multimediju..?! Case kinez neki sa LC napajanjem si verovatno mislio.. 650w standard sto preporucuju.. ja bi radje malo ustedeo na kucistu (uzeo kineza), pola terabajta i `samo` 4gb rama i uzeo bar 6850tku ili nesto u tom rangu u zavisnosti kolika ti razlika u parama ostane...
Samo iz predostroznosti, da nisi opet neki bot iz ovde cuvenog funbois klana a koji nastupa redno nakon nvidija-ati teme sa intel-amd fake dilemom... necu ti o procesorima dati sud, osim da ce da rade oba, i da sa oba ima neke upgrade varijante... Mene zanima odakle u obe varijante Gigabyte/shyte maticne? Neka se drugovi forumasi angazuju na alternativi za GA... a plavo/zelena, ako mu je u ovom cenovnom rangu dilema, onda mu je vaznija `firma` od sustine...
GA isključivo zbog cene, ništa drugo. Nema za te pare bolja Intel P67 ploča.. možda jedino ASRock Pro3 B3 za 75, ali mi se to ne uzima.
Intel ili AMD, sve mi je jedno. 350e je budžet i to je to. Nema nikakve fake dileme.
Nego, kakvi bre klanovi, šta pričaš??
Daj nek se javi neko ko ima neku od ovih kombinacija, da ne budem sutra ja prvi :D
xYz
:: Samo iz predostroznosti, da nisi opet neki bot iz ovde cuvenog funbois klana a koji nastupa redno nakon nvidija-ati teme sa intel-amd fake dilemom... necu ti o procesorima dati sud, osim da ce da rade oba, i da sa oba ima neke upgrade varijante... Mene zanima odakle u obe varijante Gigabyte/shyte maticne? Neka se drugovi forumasi angazuju na alternativi za GA... a plavo/zelena, ako mu je u ovom cenovnom rangu dilema, onda mu je vaznija `firma` od sustine.. :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Ja bih iso na AMD varijantu, ali mislim da te Gigabyte ploce imaju tu cenu sa razlogom. Uostalom Gigabyte brand se uglavnom izbegava zbog svog afiniteta ka kvarovima. MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160GB
Da kao sto i danasnji phenom II x6 nema sta da trazi pored quada on intela,pocevsi od starih q9xxx pa skorasnjih i5 750 i 760... i to je priblizna lova,da ne spominjem sada i5 2500k... to je procesor naj naj...
a gde su tu jaci intelovi procesori,kao i oni sa 6 jezgara...
Bilo nama jasno ili bilo kome,intel je zaista daleko otisao,a ja evo sa i7 860 pricam ovu pricu,i neverujem koliko je dobar moj procesor.
Imao sam pre njega phenom II i zaista znam koliko je bio dobar kada se pojavio za svotu novca koliko je kostao i znam koliki sam napredak uvideo prelaskom na intel...
a mogu da zamislim sta se sve dobija sa novim 32nm intelom,sa novim instrukcijama,mogucnostima,jednostavno ovde se ne ide samo na sitniji proizvoljni proces,vec se stvarno ide korak napred... Jedva cekam da vidim sta donosi intel u 22 nm...
:: samo zato sto je Intel, slatko se nasmejem! x :: :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II 2x2 12cm fa :: Phenom x2 560 4ghz O :: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh :: Powercolor 6850 1g :: Cooler Master M52 :: :: ::
Ja prvenstveno mislim na odnos cena/performanse. Imao sam i Intel i AMD tako da nisam u `taborima` niti sam fanboy, samo realno gledam. Ako bih birao izmedju intel dual core i amd quad core za istu cenu, normalno da bih uzeo quad.
Asus M4A88T-V EVO Gemini II 2x2 12cm fan Phenom x2 560 4ghz OC Kingston HyperX 2x2gb 1600mhz Powercolor 6850 1gb Cooler Master M520
:: Da kao sto i danasnji phenom II x6 nema sta da trazi pored quada on intela,pocevsi od starih q9xxx pa skorasnjih i5 750 i 760... i to je priblizna lova,da ne spominjem sada i5 2500k... to je procesor naj naj.. :: :: a gde su tu jaci intelovi procesori,kao i oni sa 6 jezgara.. :: :: Bilo nama jasno ili bilo kome,intel je zaista daleko otisao,a ja evo sa i7 860 pricam ovu pricu,i neverujem koliko je dobar moj procesor. :: :: Imao sam pre njega phenom II i zaista znam koliko je bio dobar kada se pojavio za svotu novca koliko je kostao i znam koliki sam napredak uvideo prelaskom na intel.. :: :: a mogu da zamislim sta se sve dobija sa novim 32nm intelom,sa novim instrukcijama,mogucnostima,jednostavno ovde se ne ide samo na sitniji proizvoljni proces,vec se stvarno ide korak napred.. :: Jedva cekam da vidim sta donosi intel u 22 nm.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: samo zato sto je Intel, slatko se nasmejem! x :: :: :: :: Asus M4A88T-V EV :: :: Gemini II 2x2 12cm fa :: :: Phenom x2 560 4ghz O :: :: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh :: :: Powercolor 6850 1g :: :: Cooler Master M52 :: :: :: :: :: ::
Opet se gura prica u nedostatku informisanosti.. AMD je pregazena stara platforma u nedostatku daljnjeg dostojnog uprgrade-a. To sto ima 4 fizicka jezgra ne znaci nista. Ovi Dual Core Sandy Bridge CPU-i su fenomenalni + imaju HT. Vec neko vreme pricam da obratite paznju na gaming gde su se pokazali fantasticno recimo :
@SkyFire Z68P-DS3+Corei3 2100(8400+8800 din) jeste brza i novija platforma, ali skuplja od AMD-a X955+MSI 770C45(8700+4300). Za razliku neka uzme memoriju. Ostace mu i za pivo :D X955 fino radi na 4.2-4.5 GHz, a i32100 nece da radi na toj frekvenciji. Prema tome razlika ide u korist AMD-a, pa na kraju je ipak AMD povoljnijii. operator
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.