Videh je na bench oglasima, verovatno te privukla cena od 110e za novu sa itsveta :)
nema ni sata3, ni usb 3.0, mislim da bolje da dodas 20ak e i kupis neku am3+ plocu.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Misljenja vasa me zanimaju. :: :: Vredi li ova ploca 60e u garanciji 2 i po god :: :: Ja se nameracio da je uzmem, mnogo je lepa... x :: :: Samo me brine ovaj 980aSLI, kako se pokazao u odnosu na 880G AMD ili neki slican?
Ja sam svojevremeno hteo uzeti tu plocu, al ipak uzeo ovu iz podpisa. Ploca kao ploca je veoma kvalitetna, dobra naponska, i to odlicno hladjena, dobar OC potencijal, i sam kvalitet izrade. Ali, pre svega mator chipset, bez podrske za buldozera, bez usb 3.0, a i kombinacija nvidia chipseta i AMD cpu-a mi nikako ne deluje da kazem `normalno` :). Koliko se secam sa nekih review-a, ovaj chipset ima dosta losije rezultate od konkurentskih 8xx chipsetova u radu sa diskovima. A i tesko ces je prodati kad budes hteo,tj. moraces za neke male pare da je das, jer ce biti gomila ploca sa usb 3.0, sata 3, AM3+ podrskom. itd... Mislim da je ipak bolje da si sad uzeo neku AM3+ plocu...
Pazi, sve sto si rekao stoji manje-vise. Evo zasto.
U pravu si da ce se ploca teze prodati u moru 3.0 USB i SATA II AM3+ ploca, opet svojevremeno, za mozda 2-3 god kostace 20-30e kao sto sada kosta M2N SLI DELUXE.
Ali tada mi to nece biti bitno, jer sam siguran da me Buldozer nece zanimati. Eventualno prelazak na Thuban jezgro svojevremeno opet, jer mi je jos uvek skup.
S druge strane, za 60e sam mogao da uzmem samo AM3+ plocu sa AMD 760G chipsetom koji je matoriji nego 980aSLI.
Inace, sto se tice kombinacije AMD i nForce - to radu odlicno. Imao sam kombinaciju 570SLI i Athlon II 440 klokovan na 3,8GHz - radio je perfektno. Ja sam bio prezadovoljan. Ne verujem da necu biti sa 980aSLI.
S obzirom da mi USB 3.0 kao ni SATA III nisu bitni, izbor je ipak pao na ovu plocu.
A i lepa je... Lepsa nego ta tvoja, haha. :)
Athlon II 640 X4 / C45 770 MSI/ 3GB APACER 1600MHz DDR3 / 9800GT 512MB DDR3 ASUS/ LC 5550 v2 / 1TB Hitachi + 750GB WD Green SATA II/ Thermaltake V3/ ACER P193W white
:: Ja sam svojevremeno hteo uzeti tu plocu, al ipak uzeo ovu iz podpisa. Ploca kao ploca je veoma kvalitetna, dobra naponska, i to odlicno hladjena, dobar OC potencijal, i sam kvalitet izrade. Ali, pre svega mator chipset, bez podrske za buldozera, bez usb 3.0, a i kombinacija nvidia chipseta i AMD cpu-a mi nikako ne deluje da kazem `normalno` :). Koliko se secam sa nekih review-a, ovaj chipset ima dosta losije rezultate od konkurentskih 8xx chipsetova u radu sa diskovima. :: A i tesko ces je prodati kad budes hteo,tj. moraces za neke male pare da je das, jer ce biti gomila ploca sa usb 3.0, sata 3, AM3+ podrskom. itd.. :: Mislim da je ipak bolje da si sad uzeo neku AM3+ plocu.. :: :: _____________________________________________________________ :: ASUS M5A87 - PhenomII X4 840@3.87 (+6Mb L3 cache) - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR3 1333 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: :: Ma nemam tu plocu vise, samo visi tu u potpisu :: :: :: :: Odo` po nju. : :: :: :: :: Athlon II 640 X4 / C45 770 MSI/ 3GB APACER 1600MHz DDR3 / 9800GT 512MB DDR3 ASUS/ LC 5550 v2 / 1TB Hitachi + 750GB WD Green SATA II/ Thermaltake V3/ ACER P193W whit :: :: :: ::
Imao sam ASUS M4A87TD/USB3 i ploca je bila odlicana osim sto joj se nije svidjala moja memorija Mushkin 1600MHz CL7 pa sam je brze-bolje `udao` i uzeo drugu. Sad stavri izgledaju ovako:
Zakljucak: proveri kako ti memorija radi sa tom plocom! __________________________________________ Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno.
Bas cudno da si imao problem sa memorijom, meni ova g.skill sniper radi odlicno. Plus ima memOK dugme, jel i posle njega isto bilo problema?
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Imao sam ASUS M4A87TD/USB3 i ploca je bila odlicana osim sto joj se nije svidjala moja memorija Mushkin 1600MHz CL7 pa sam je brze-bolje `udao` i uzeo drugu. Sad stavri izgledaju ovako :: :: http://www.image-share.com/ijpg-901-125.htm :: :: Ni sada nije najbolje, ali bar radi stabilno :: :: Zakljucak: proveri kako ti memorija radi sa tom plocom :: _________________________________________ :: Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno :: ::
Buldozer mi nije bitan, ploca je 100% ispravna i dosla je kod mene u full peku, osim toga odlicnu naponsku ima a i SLI za nVidia kartice kod AM3 soketa nije bas toliko zastupljen.
Ako mi uleti 9800GT, mozda cak i napravim SLI. Sto se tice USB 3.0 i SATA III, to me takodje ne zanima, a sa nForce i AMD imam samo pozitivna iskustva, za sad...
Klokovao sam i bolje nego sa AMD cipsetom, mada cu svakako okaciti rezulte OCa cim mi stigne CPU. xD
Athlon II 640 X4 / C45 770 MSI/ 3GB APACER 1600MHz DDR3 / 9800GT 512MB DDR3 ASUS/ LC 5550 v2 / 1TB Hitachi + 750GB WD Green SATA II/ Thermaltake V3/ ACER P193W white
I prethodna ploca je radila kada sam stisnuo memOK taster na ploci, ali samo na 1333MHz i CL9, a nikako nije htela kako je deklarisana. Experimentisao sam i sa naponima, uspevao da je poteram na 1600MHz ali nije bila narocito stabilna. Verovatno je ona prica u pitanju da je to memorija za intel, a ne za AMD, mada mi sada sljaka kako treba na ovoj ploci i ne pravi probleme. __________________________________________ Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno.
:: Bas cudno da si imao problem sa memorijom, meni ova g.skill sniper radi odlicno. Plus ima memOK dugme, jel i posle njega isto bilo problema :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Imao sam ASUS M4A87TD/USB3 i ploca je bila odlicana osim sto joj se nije svidjala moja memorija Mushkin 1600MHz CL7 pa sam je brze-bolje `udao` i uzeo drugu. Sad stavri izgledaju ovako :: :: :: :: http://www.image-share.com/ijpg-901-125.htm :: :: :: :: Ni sada nije najbolje, ali bar radi stabilno :: :: :: :: Zakljucak: proveri kako ti memorija radi sa tom plocom :: :: _________________________________________ :: :: Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno :: :: :: ::
:: Misljenja vasa me zanimaju. :: :: Vredi li ova ploca 60e u garanciji 2 i po god :: :: Ja se nameracio da je uzmem, mnogo je lepa... x :: :: Samo me brine ovaj 980aSLI, kako se pokazao u odnosu na 880G AMD ili neki slican?
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.