MB LGA1155 iZ68 Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 ya 8650 dinara. Samo update BIOS-a ploce i radi USB 3.0 kao podmazan. Mislim da nema povoljnije. Plus, ako hoces OC procesora, uzmi samo hladnjake pasivne za naponsku i neki bolji vent i to je to. operator
Operator, uz duzno postovanje ali ne volim te budzevine. Budzio sam i do sad, pa mi pocrkase Mos-fet-ovi na ploci. Zanima me fabricki kvalitet(TUV i sl.). Sto se kaze ocu suvi kvalitet i sl.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
:: MB LGA1155 iZ68 Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 ya 8650 dinara :: Samo update BIOS-a ploce i radi USB 3.0 kao podmazan :: Mislim da nema povoljnije :: Plus, ako hoces OC procesora, uzmi samo hladnjake pasivne za naponsku i neki bolji vent i to je to. :: operator :: ::
Konkretan odgovor na konkretno pitanje: Maximus IV gene z
30.08.2011. 21:02
status: user broj poruka: 10998
I nije P67 nego Z68 (odatle ono `z`).
Razlozi:
1. to je jedna od `najstabilnijih` ploca u klasi lga 1155 (naponska sekcije CPU-a i memorije pruzaju ekstremne mogucnosti za oc) 2. Z68 sigurno podrzava next gen (IvyBridge)
Protivrazlog (jedan-jedini): nema PCI slotova, pa ako hoces da koristis neke starije karte... Napomena: PCI zvucna ti nece zafa.iti - gene z je snabdevena vrhunskom zvucnom k u kategoriji `integrusa`.
Re: Konkretan odgovor na konkretno pitanje: Maximus IV gene z
30.08.2011. 21:09
status: user broj poruka: 4228
Bravo CakeDestroyer-u, otvorio si mi oči: predlažem nešto, a zatvaram oči pred greškom prodavca. Vidi se ko je poznavalac materije!
Pozdrav!
Vlada
:: I nije P67 nego Z68 (odatle ono `z`) :: :: Razlozi :: :: 1. to je jedna od `najstabilnijih` ploca u klasi lga 1155 (naponska sekcije CPU-a i memorije pruzaju ekstremne mogucnosti za oc :: 2. Z68 sigurno podrzava next gen (IvyBridge :: :: Protivrazlog (jedan-jedini): nema PCI slotova, pa ako hoces da koristis neke starije karte... Napomena: PCI zvucna ti nece zafa.iti - gene z je snabdevena vrhunskom zvucnom k u kategoriji `integrusa` :: :: ::
A kako i da ne budem kada vec nedeljama razmisljam o apgrejdu...
30.08.2011. 21:14
i evo, danas sam prestao da se dvoumim: gene z, 2600K i 2x4GB 1600 Patriot... Sutra montiram (veceras tecno hladjenje u kaficima pored Begeja - toceni Pills plus).
Jako mi smeta smestanje optickog konektora u kusiste analognih
30.08.2011. 21:37
prikljucaka - izuzetno mi je stalo do kvaliteta (ugradjene) zvucne karte i svaka manjkavost u tom pogledu mi odmah pada u oci. Na mojoj mat. ploci, zvucna karta MORA da ima i mikrofonski i linijski ulaz i svih 6 analognih izlaznih kanala u svako doba dana i noci (au, kako se lepo rimuje: oci/ploci/noci).
@imarkovic Pa naruci je, brate mili. Nazovi Pin u NS i dogovori se sa njima. 021/489-15-00 Niko ne zeli da je drzi na stanju. Ja je u japanskom cenovniku nemam. Nisam je imao ni u ponudi, niti u najavama.
Posto dr. Nemanja(Stripy) nije uspeo da oporavi plocu (kvar je izgleda nepopravljiv) definitivno prelazim na Sandy bridge. Plocu cu da dam u nekom ovdasnjem servisu da se zanimaju u slobodno vreme .)
Najverovatnije cu uzeti i5 2500k u kombinaciji sa Asus Maximus gene-z. Mada mi se dopada i Sabertooth. Ovaj As rock i Gigabyte ne pocenjujem, ali jednostavno imam neki losiji trip u glavi u odnosu na ASUS.
Extreme 7 mi definitivno ne treba sa ovom cenom.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
:: @imarkovi :: Pa naruci je, brate mili :: Nazovi Pin u NS i dogovori se sa njima. 021/489-15-0 :: Niko ne zeli da je drzi na stanju :: Ja je u japanskom cenovniku nemam. Nisam je imao ni u ponudi, niti u najavama :: :: operator :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.