da li neko moze da mi objasni sustinsku razliku izmedju ova dva modela ? ne mogu da poverujem da je razlika u tih 100mhz-a ? zasto bi amd pravio 2 modela procesora,ako je samo ovo razlika ? ovo su pitanja koja me bune,a pritom sam pocetnik! veliko hvala svima :)
Nisu ovo jedina 2 modela koji se razlikuju samo po ovom, imas puno drugih modela, na primer Intel-ova Core 2 Duo E7xxx serija se takodje razlikuje samo po taktovima.
:: da li neko moze da mi objasni sustinsku razliku izmedju ova dva modela :: ne mogu da poverujem da je razlika u tih 100mhz-a :: zasto bi amd pravio 2 modela procesora,ako je samo ovo razlika :: ovo su pitanja koja me bune,a pritom sam pocetnik :: veliko hvala svima : ::
Dva identična procesora, isti firmware(oba su BE), jedina razlika je u nešto većem taktu kod Turbo moda. Ja bih pre išao na 1090t, jer je poznato da AMD čipove sa većim OC potencijalom(probrane čipove) prvo izbacuje na tržište(pa je moguće da ti u 1090t zapadne neki takav), dok kasnije izbacuje fabrički nategnute sa nižim OC potencijalom.
Sigurna razlika je tih 100Hz. Razliku kod ova dva procesora trazi i meri samo kreten. Smisao koji trazis je, da su to procesori dva vremena, koji govore o sazrevanju proizvodnje ili yielda u AMD-ovim fabrikama. Skuplje kupuju anti-overclockeri i budaletine, bez obzira na BE, jer, cela generacija ima freq-volt-wall, koji ne moze da se preskoci... a skuplji procesori su mu najblize.
u sustini ima ljudi koji ga sigurno nece klokovati pa ce se upecati na tih 100MHz vishe, pri tome dobice malo ubrzanje ako se uposle sva jezgra, nije svako spreman da OCuje CPU, sto onda postoji PII980? Covek kupi ubode ili dobije vec uboden CPU i ne dira nista, samo hrani svinje.
:: da li neko moze da mi objasni sustinsku razliku izmedju ova dva modela :: ne mogu da poverujem da je razlika u tih 100mhz-a :: zasto bi amd pravio 2 modela procesora,ako je samo ovo razlika :: ovo su pitanja koja me bune,a pritom sam pocetnik :: veliko hvala svima : ::
Izvini, a sta onda trazis ovde ako ti je ovo ``profi sajt``? Nije te covek nista vredjao, iako se ispalio, sto ne znaci da mozes da poistovecujes sa celim sajtom. Pun mi je ^%$#$ takvih koju dodju, zatraze pomoc/misljenje i onda kenjaju kako je sajt ovakav i onakav. Sto onda uopste i dolazite? Nema, otisli ljudi u q, niko vise ne ceni tudje vreme (i novac)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: ja sam pocetnik i za razliku od tebe znam da je i 1090t black edition takodje sa otkljucanim mnoziocem ? roflmao,kakav profi saj :: :: :: :: 1100T je Black Edition procesor sto znaci da se lakse klokuje :: :: A posto si pocetnik, sta ce ti aman hexa core ::
Em sto su novi , al samo obratite paznju na te koji su besni.
Obavezno Zvezdin ili Partizanov avatar(ne zna se koji je klub vize retardiran) i obavezno w-v , 1-l , 0-o i slicne facebook klinacke gluposti...
SickMode je kul nick , ali 51ckM0d3 je jos kulje !
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Izvini, a sta onda trazis ovde ako ti je ovo ``profi sajt``? Nije te covek nista vredjao, iako se ispalio, sto ne znaci da mozes da poistovecujes sa celim sajtom. Pun mi je ^%$#$ takvih koju dodju, zatraze pomoc/misljenje i onda kenjaju kako je sajt ovakav i onakav. Sto onda uopste i dolazite? Nema, otisli ljudi u q, niko vise ne ceni tudje vreme (i novac ::
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Ovo je prvi put da vidim da si ti iznerviran :) Najveci pozitivac na forumu je konacno pokleknuo :D :D :D
@Dexter013 Zamisli ali slozicu se sa tobom :) Pretpostavljam zato sto tema nije hardver :D
P.S.Inace Malom Misku nije prvi put da izlece ali ovaj je stvarno preterao. Mnogo je bre drcan. Danas su svi nesto nervozni,izgleda manjak seksa,testosteron udara u glavu :)
Vise ce biti iziritiran, al na ustrb zanimacije, neka ti bude :) Sto se tice testosterona, trenutno to nije slucaj, pre ce biti knjiga :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: @Snoopy :: :: Ovo je prvi put da vidim da si ti iznerviran : :: Najveci pozitivac na forumu je konacno pokleknuo :D :D : :: :: @Dexter01 :: Zamisli ali slozicu se sa tobom : :: Pretpostavljam zato sto tema nije hardver : :: :: P.S.Inace Malom Misku nije prvi put da izlece ali ovaj je stvarno preterao :: Mnogo je bre drcan :: Danas su svi nesto nervozni,izgleda manjak seksa,testosteron udara u glavu : :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
Ma ne pricam o fudbalu ebem ti rezon, zabole mene za ove poljoprivredne motace lopte ili ti brainless samohodne kosacice.
Vec ako se palis na Zvezdu ili Partizan toliko da nemas nista pametnije da turis na avatar,bar nek se potrude da skinu neki odradjeni grb sa neta a ne ovo komunisticko sranje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ok vidim vezu za Zvezdom i liku o kom pricas :), :: :: ali sve su to isti ili jako slicni i likovi bez obzira da li navijaju za retardirani Partizan ili maloumnu Zvezdu... :: :: 51ck m0+h3R Fuck3r je mnogo kulje kada se napise ovako :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
:: Ma ne pricam o fudbalu ebem ti rezon, zabole mene za ove poljoprivredne motace lopte ili ti brainless samohodne kosacice :: :: Vec ako se palis na Zvezdu ili Partizan toliko da nemas nista pametnije da turis na avatar,bar nek se potrude da skinu neki odradjeni grb sa neta a ne ovo komunisticko sranje :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Ok vidim vezu za Zvezdom i liku o kom pricas :), :: :: :: :: ali sve su to isti ili jako slicni i likovi bez obzira da li navijaju za retardirani Partizan ili maloumnu Zvezdu... :: :: :: :: 51ck m0+h3R Fuck3r je mnogo kulje kada se napise ovako :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.