phenomII 555be otljucan kako ispitati ostala dva jezgra
STRANA 1 OD 1
hunder1979
phenomII 555be otljucan kako ispitati ostala dva jezgra
29.08.2011. 15:47
T38107
status: user broj poruka: 205
Treba mi brz odgovor kako da ispitam ispravnos otkljucanih jezgara. Jel postoji program koji prati na koliko radi svako jezgro i jel rade punim plucima :) Hvala
AMD Phenom II X3 720 otkljucan u be@20 X4 2.8,i ja sam otkljucao 4-to jezgro,i problem mi je sto mi vise ni jedan program ne ocitava temp,brzinu da, ali temp ne?Ima li resenja?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: AMD Phenom II X3 720 otkljucan u be@20 X4 2.8,i ja sam otkljucao 4-to jezgro,i problem mi je sto mi vise ni jedan program ne ocitava temp,brzinu da, ali temp ne?Ima li resenja?
Zanimljiv program,ali nista od temp procesora,pokazuje mi od ploce i graficke a od proc samo trenutne brzine ...
:: Ima labude kod nas sve i svasta :) :: :: :: http://fwd4.me/0AA :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II X3 720 otkljucan u be@20 X4 2.8,i ja sam otkljucao 4-to jezgro,i problem mi je sto mi vise ni jedan program ne ocitava temp,brzinu da, ali temp ne?Ima li resenja?
:: Zanimljiv program,ali nista od temp procesora,pokazuje mi od ploce i graficke a od proc samo trenutne brzine .. :: :: :: :: Ima labude kod nas sve i svasta :) :: :: :: :: :: :: http://fwd4.me/0AA :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II X3 720 otkljucan u be@20 X4 2.8,i ja sam otkljucao 4-to jezgro,i problem mi je sto mi vise ni jedan program ne ocitava temp,brzinu da, ali temp ne?Ima li resenja?
nije bas uvek slucaj sa povecavanjem napona...kod mene recimo sam otkljucao dual u punokrvni quad,i moram da SMANJIM voltazu da bi radio ok kao quad:)
NAJBOLJI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK
:: :: :: Naravno za otkljucane procesore prva stvar koja se mora urediti je povecati napon,pa onda sva testiranja i provere :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: nije bas uvek slucaj sa povecavanjem napona...kod mene recimo sam otkljucao dual u punokrvni quad,i moram da SMANJIM voltazu da bi radio ok kao quad: :: :: :: NAJBOLJI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK
core temp,hw monitor,occt ni jedan ne prikazuje temp,al nije ni bitno,sve mi radi besprekorno,al me cisto zanimalo da li mi je sad povecana temperatura od otkljucavanja cetvrtog jezgra?
nema razloga da ti kolege forumasi daju linkove za razne programe za ocitavanje temp jer svi oni ocitavaju temp sa istog senzora...a posto jezgro i njegov senzor fabricki nisu predvidjeni da rade od te rabote nema nista...
Ne mozes da ocitavas temperature jezgara na otkljucanom procesoru.
Ono sto mozes da uradis je da odradis testove stabilnosti procesora bez tog otkljucanog jezgra i da zapamtis razliku izmedju temperature procesora i jezgara tj tu razliku (npr na mom Phenom II X4 B55 je bila 6C razlika)
Posle otkljuas jezgro i opet odradis testove tabilnost s tim sto ces sad imati samo temperaturu procesora a preko nje ces znati i priblizno kolike su temp jezgara...
Ako ti je revizija C3 temp ne bi trebalo da idu preko 62C pod punim opterecenjem, ako me secanje dobro sluzi...
Kad utvrdis stabilnost posle se mozes zezati sa overklokom, ja sam imao vanserijski primerak Phenoma II X2 555, otkljucan uPhenom II X4 B55 i klokovan na 3.6GHz radio je na manjem naponu od X2 555 na 3.2GHz...naravno C3 revizija.
:: nema razloga da ti kolege forumasi daju linkove za razne programe za ocitavanje temp jer svi oni ocitavaju temp sa istog senzora...a posto jezgro i njegov senzor fabricki nisu predvidjeni da rade od te rabote nema nista.. :: :: Ne mozes da ocitavas temperature jezgara na otkljucanom procesoru :: :: Ono sto mozes da uradis je da odradis testove stabilnosti procesora bez tog otkljucanog jezgra i da zapamtis razliku izmedju temperature procesora i jezgara tj tu razliku (npr na mom Phenom II X4 B55 je bila 6C razlika :: :: Posle otkljuas jezgro i opet odradis testove tabilnost s tim sto ces sad imati samo temperaturu procesora a preko nje ces znati i priblizno kolike su temp jezgara.. :: :: Ako ti je revizija C3 temp ne bi trebalo da idu preko 62C pod punim opterecenjem, ako me secanje dobro sluzi.. :: :: Kad utvrdis stabilnost posle se mozes zezati sa overklokom, ja sam imao vanserijski primerak Phenoma II X2 555, otkljucan uPhenom II X4 B55 i klokovan na 3.6GHz radio je na manjem naponu od X2 555 na 3.2GHz...naravno C3 revizija :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.