Posto mi je riknjavala ploca, popravio sam je kod nekog lika on kaze da ploca radi i daje garanciju 7 dana e sada je problem posto ja nisam probao plocu da li uopsete radi.
treba mi program za detaljno testiranje maticne ploce koji ce da mi kaze da ploca radi 100% da li znate vi neki takav program?
Jedini nacin da ispitas plocu jeste da pripremis(nadjes) sve ostale komponente(cpu,vga,ram...) koje su 100% ispravne, dakle vec rade na nekoj ploci, da sve to lepo sklopis(sa nekim takodje 100% proverenim napajanjem-koje je u upotrebi), pa da se bacis u testiranje sa raznim programima(3d mark, sandra, memtest, gold memory...)! Da je testiras bar 2-3 dana i onda mozes da kazes da je ispravna(pa cak i tad ostaje mala nedoumica)!
Nakon sto pribavis provereno ispravne delove, pokreni Hot CPU Tester Pro 4.2 i izaberi CPU i chipset testove na 6h. Nakon toga BurnIn Test Pro 5.1 sve testove na max. Ovo bi trebalo da prijavi eventualne greske!!!
:: Nakon sto pribavis provereno ispravne delove, pokreni Hot CPU Tester Pro 4.2 i izaberi CPU i chipset testove na 6h. Nakon toga BurnIn Test Pro 5.1 sve testove na max. Ovo bi trebalo da prijavi eventualne greske!! :: :: Mi :: ::
mozes molim te da pojasnis jer sam skinuo Hot CPU Tester Pro 4.2 u kome ima BurnIn Test
BurnInTest nije integrisan (znam da ga ima i u HCTu) vec je to program firme PassMark... HCT je sertifikovan od AMDa i jedan je od najboljih, oba imaju debugging mode...imas opcije pa ukljuci samo one veznae za chipset,matematiku,cache...nemooj RAM i HDD jer nemaju neki kvalitet, za RAM ti je najbolji MemTest86+ (mada i GM i novi MT 3.3 nekda prave greske iako ih nema, uzmio DocMemory ili MemScope). HCT podesi tako da koristi male matrice, nizove sa malim vrednostima...i obrni par sati, moje sikustvo (koje je ogromno) govori da ce u 90% naci gresku ako je u CPU ili MB. Postoji jos par dobrih profesionalnih alata ako ih nadjes: UXD QuickTech Pro 5.80 i M2K MicroScope 12r koji su StandAlone testovi...sto se tice BITa on je zgodan za kompletno opterecenje (za dobra napajanja) a takodje imas i odlican S&M...
BurnIn testovi se rade na sopstvenu odgovornost,tj predstavljaju `stres` za uređaj,odnosno u pitanju je neprekidni niz - `loop`,tj u krug i u krug dok se mnogo puta ne ponovi isto.
Ako nešto nije dobro,lako može da crkne,tako da pažnja svima,kome nešto ne bude radilo,da se ne žali da nije znao posle.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.