Pozdrav ljudi,nedavno sam uzeo asus-vu plocu m5a97 i cpu amd phenom x2 560 be i pokusao sam da otkljucam zakljucana jezgra,ali mi pri podizanju sistema ispise `The curent cpu can`t use asus core unlocker` i vraca me da promenim podesavanja u bios-u. Dali ova maticna ploca pruza mogucnost otkljucavanja dodatnih jezgra,ili ne.
U bios-u sam promenio sledece parametre
AiTweaker-CPU Load line Calbratrion sa auto na manual
Advanced-Asus Core unlocker sa disabled na enabled Cpu Core activation sa Auto na manual 2 nd core enabled
i nakon restartovanja mi ispise ono sto sam naveo na pocetku post-a. Ukoliko moze neki savet,pomoc gde sam pogresio.Gledao sam malo na you tub-u,ceprkao po netu pa reko ajd da pokusam.Laik sam sto se tice kompjutera pa mi je svaki savet dobrodsao.Unapred hvala svima Ukoliko je tema na pogresnom mestu,molio bih admine da je premeste.
Probaj da ovo Load-Line-Calibration stavis na `auto`
Phenom II 710 X3 3,4GHz / C45 770 MSI/ 3GB APACER 1600MHz DDR3 / 9800GT 512MB DDR3 ASUS/ LC 5550 v2 / 1TB Hitachi 16MB SATA II / Thermaltake V3/ ACER P193W white
:: Pozdrav ljudi,nedavno sam uzeo asus-vu plocu m5a97 i cpu amd phenom x2 560 be i pokusao sam da otkljucam zakljucana jezgra,ali mi pri podizanju sistema ispise :: `The curent cpu can`t use asus core unlocker` i vraca me da promenim podesavanja u bios-u :: Dali ova maticna ploca pruza mogucnost otkljucavanja dodatnih jezgra,ili ne :: :: U bios-u sam promenio sledece parametr :: :: AiTweaker-CPU Load line Calbratrion sa auto na manua :: :: Advanced-Asus Core unlocker sa disabled na enable :: Cpu Core activation sa Auto na manua :: 2 nd core enable :: :: i nakon restartovanja mi ispise ono sto sam naveo na pocetku post-a :: Ukoliko moze neki savet,pomoc gde sam pogresio.Gledao sam malo na you tub-u,ceprkao po netu pa reko ajd da pokusam.Laik sam sto se tice kompjutera pa mi je svaki savet dobrodsao.Unapred hvala svim :: Ukoliko je tema na pogresnom mestu,molio bih admine da je premeste.
CPU Load line Calbratrion nema apsolutno nikakve veze sa otkljucavanjem jezgara. Malo sedite i zagrejte stolicu. Loadline Calibration utice na reduciranje varijacije napona prilikom vdroop-a.
@TroxX
Nisam siguran da ta ploca radi u potpunosti otkljucavanje. Znam da model EVO moze. No to moze da ti kaze neko ko je ima tj ko je to pokusao da odradi. A sve u svemu mozda ti CPU nije raspoloziv za otkljucavanje.
:: Pozdrav ljudi,nedavno sam uzeo asus-vu plocu m5a97 i cpu amd phenom x2 560 be i pokusao sam da otkljucam zakljucana jezgra,ali mi pri podizanju sistema ispise :: `The curent cpu can`t use asus core unlocker` i vraca me da promenim podesavanja u bios-u :: Dali ova maticna ploca pruza mogucnost otkljucavanja dodatnih jezgra,ili ne :: :: U bios-u sam promenio sledece parametr :: :: AiTweaker-CPU Load line Calbratrion sa auto na manua :: :: Advanced-Asus Core unlocker sa disabled na enable :: Cpu Core activation sa Auto na manua :: 2 nd core enable :: :: i nakon restartovanja mi ispise ono sto sam naveo na pocetku post-a :: Ukoliko moze neki savet,pomoc gde sam pogresio.Gledao sam malo na you tub-u,ceprkao po netu pa reko ajd da pokusam.Laik sam sto se tice kompjutera pa mi je svaki savet dobrodsao.Unapred hvala svim :: Ukoliko je tema na pogresnom mestu,molio bih admine da je premeste.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.