Ploca asrock p4i65g procesor intel 1,8ghz, memorija ddr1 PQI 400mhz (pc3200), e sad nasao sam memoriju kingston ddr1 1ghz na 333mhz (pc2700) pa me interesuje da li cu nesto da dobijem kao poboljsanje ako stavim i ovu drugu ili da ne pekljam nista? Da li uopste ovakvoj ploci treba 2gb memorije?
Udjes u bios pa nadjes podesavanja za ram pa stavis da radi na 333 mhz Visa ce da radi odlicno na nizim podesavanjima, ali niza nece da radi na visim. Zato ti vladarko predlaze to da uradis.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Ovde baš i nema puno izbora - ima samo još jedno mesto gde može da stavi.
@batast: ako ti je video karta ova koja je integrisana i ako si memoriju `našao` za manje od 1.800 RSD isplati se da je dodaš.
@codeus: najbolje bi bilo da ova 2 modula zameni za 2 ista PC3200.
EDIT: povlačim izjavu: integrisana može da oduzme max 96 MB, tako da se neće puno ovajditi od dodatnog 1 GB.
Pozdrav!
Vlada
:: :: kao i ona stvar .. automatski se spusta ako mu se nesvidja gde se bode .. :: :: potrudi se da nadjes pc3200 modul ... steta da ti zrvji dual mem mod .. :: :: ::
Grafika jeste integrisana. Stavio sam je upravo ali nesto se ne oseca vidno poboljsanje. na cpuid ona ima dva takta 133 i 166 (na jedec#1 i jedec#2) dok ova druga ima tri (133,166,200 mhz) a cena je 1800. Sad neznam sta da radim? znaci dilema
Imam jos jedno pitanje. Da li moraju da budu iste (od istog proizvodjaca) obe memorije, i naravno istog takta zbog tog dual core (da li uopste ima taj dual na ovoj kofiguraciji) i da li nesto znaci dali da li su iste na 333 ili 400mhz ?
Sobzirom da gotovo nisam ni primetio poboljsanje izvadio sam mem na 333mhz (ostala na 400) i cini mi se da bolje radi samo sa jednom. Nesto nisu podudarne i ne uklapaju se izgleda!
Kako mislis `nesto nisu podudarne, ne uklapaju se, itd....`, jel imas nekih problema u radu? Uvek je bolje imati vise rama, a jos ti rade u dual chanel. Ne bi ja tu nista dirao..... A inace memorija ti radi na 266 zbog fsb-a samog cpu-a, koji je 133. Proguglaj malo o tome da ti bude jasnije....
:: Sobzirom da gotovo nisam ni primetio poboljsanje izvadio sam mem na 333mhz (ostala na 400) i cini mi se da bolje radi samo sa jednom. Nesto nisu podudarne i ne uklapaju se izgleda :: :: ::
Inace ovo sto ti kaze Danijel je istina , nema sanse da radi bolje sa duplo manje rama koji je malo brzi od duplo vise kolicinski rama koji je malo sporiji...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Vec sam opisao. Moj osecaj je da sporije radi komp kad su obe unutra. Ja sam izvadio kingston i cini mi se da sa PQI radi ili isto ili cak i brze. Sta je u pitanju neznam. Nisam probao kingston samu (nervira me pali-gasi-vadi-pritiskaj (plocu cu da izlomim). Da li treba nesto da se podesi dodatno u bios? DEXTER013 ili DANIJELK predlozite. Meni je svejedno da li radi na 333 ili 400,
Nisam pustao nikakve testove (neznam ni koje) koristio sam uglavnom net (adsl) ako je to bitno zbog osecaja brzine rada.
Planiram da ponovo probam obe memorije. Interesuje me koju da stavim u prvi slot koju u drugi? jedna je kingston-f 333mhz, druga pqi 400mhz. Obe su po 1gb ddr1. Pozdrav svima
Ostavi tu memoriju koju si kupio i skupi jos 15ak evra i kupi neki jaci procesor i tek tad ima da vidis sta sve taj kompjuter moze.Youtube moze da te zeza zbog slabog procesora (ovo je cisto primer) ,flash animacije isto zezaju zbog slabijeg procesora.Dakle,kupi i procesor neki jaci,ima ih na oglasima koliko hoces za relativno male pare i sa 2GB rama koje sad imas ima da radi super.
AMD X2 4800+ 2x1GB 800Mhz Kingston Asus M2N68 Plus WD 120GB Hitachi 250GB XFX 8500GT :)
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.