POMOC OKO UPGRADE PC HITNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
Petar89
POMOC OKO UPGRADE PC HITNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.03.2007. 12:06
T3802
status: user broj poruka: 423
Recite mi sta treba na sledecem kompu da se upgreduje: MB:ASUS M2N-E NFORCE570ULTRA CPU:3800+ X2 @2.4GHZ MEMORIJA:1GB DDR2 800MHZ VIDEO CARD:GAINWARD 7600GT 256MB DDR3 1.2NS 575/1500MHZ HDD:250GB WD SATA2 16MBCACHE DVDRW:OPTIARC AD-5170A MONITOR:SAMSUNG 940BW KUCISTE: UNITEC 450W REAL POWER
HOCU DA IGRAM STALKER NA MAXIMUM JA MISLIM DA MI FALI JOS JEDAN GB RAMA U DUAL CHANEL
Najpre napajanje, sve ostalo je brandirano i kvalitetno ali ti je napajanje shit i rizikujes da spalis ili delimicno ubogaljis ostatak. Pazari min. LC-power sto se tice firme i to 400W (40e). Najbolje neki Zalman, Chieftec, ThermalTake, CoolerMaster...
Stalker jos uvek nije dobro ispeglan Hardverska zahtevnost je velika a skoro da nema razlike u low i high setovanjima pogledaj neki review, sad ih ima vec dosta
iskoljuci AA, soft shadows, grass shadows. Smanji view distance i grass density i sve ce da ti radi super.
Sto se tice upgardea 1. napajanje 2. 1Gb rama 3. u junu kad izadje crysis graficka .)
Ja imam X2 4200+, 1GB rama i 7950GT Gainward G.Sample, i mogu ti reci da STALKER definitivno trazi 2GB rama ako zelis maximum, meni recimo ako ukljucim AA i onaj tkz. Grass bla bla bla. oce da padne fps i ispod 30, sto znaci da ce verovatno da izadje(mozda) i neki patch da sve to lepo ispegla! FPS mi pada katastrofalno(cak i do 8 na trenutak) kada se krecem kroz mapu pa kad krene ucitavanje nekog dela mape, ovo valjda zato sto nemam dovoljno rama! Eto, moja iskustva sa ovom igrom!
STALKER je uzasno zahtevna igra,al zato sto nije dobro odradjena, razocarali su me rusi. Sta da igram to sranje treba da imam komp od 3000e? Daj bezi, pa Farcry ima lepsu grafiku, a izasao je pre 3 god. Zamislite kako ce Crysis lepo radtiti na svim konfiguracijama. Voleo bi da se stvori monopol na trzistu sa 3,4 engina na kojim bi se radile sve igre, npr Cryengine 2, UT 3, i Source. Imam core2duo,1gb DDR-a, 7600 sa 256 i STALKER mi radi neki 25 fps na medium setovanju i stalno secka,mislio sam da je do Viste,ali nije jer na drugom kompu P4 3,12Ghz,1GB DDR1, 6600GT 128mb radi isto sugavo,a na njemu je XP. Jedino je Crysis vredan menjanja celog kompa.
Re: POMOC OKO UPGRADE PC HITNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.03.2007. 15:44
status: user broj poruka: 2909
:: Recite mi sta treba na sledecem kompu da se upgreduje :: MB:ASUS M2N-E NFORCE570ULTR :: CPU:3800+ X2 @2.4GH :: MEMORIJA:1GB DDR2 800MH :: VIDEO CARD:GAINWARD 7600GT 256MB DDR3 1.2NS 575/1500MH :: HDD:250GB WD SATA2 16MBCACH :: DVDRW:OPTIARC AD-5170 :: MONITOR:SAMSUNG 940B :: KUCISTE: UNITEC 450W REAL POWE :: :: HOCU DA IGRAM STALKER NA MAXIMUM JA MISLIM DA MI FALI JOS JEDAN GB RAMA U DUAL CHANE :: ::
kad tebi secka na toj konfiguraciji onda necu ni da je instaliram bez obzira sto ja imam 1,50 GB rama grafoza mene zeza AGP ati 9600 xt/td da ima 7800 gtx na agp odavno bi je kupio ali jbg kad sam vezan za ovu msi nf3 plocu jersam je dobio iz engleske...sta ja znam,mnogo i ja filozoviram kad tad ce da crkne
Slažem se sa kolegama,ne vezujte se kao pijan za plot za jednu igru,neke jednostavno NEÃE da optimizuju,pa seku na najfantastočnijoj mogućoj konfiguraciji.Ne zbog hardvera,nego zbog samog lošeg pravljenja.Eto,lepo kolega Psihoyu kaže.Dok ne izađe neki patch,nemojte se nervirati.
Prijatelju Petre,nisi nam rekao koju vrstu RAM-a imaš ? Marka,tip ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.