U pitanju je ploca msi 770-c45 pa mene zanima kako da odradim update bios-a ? Totalni sam pocetnik,pa mi je svaki savet dobrodosao! Koliko sam skapirao update moze samo da donese poboljsanja,a posto nemam blage koji je trenutno u pitanju voleo bih da ubacim najnoviji...Da li sa njihovog sajta da skinem najnoviju verziju ? Kako ide sam postupak ubacivanja update-a ? Preko bios-a ?
Druze, ne moras da se akas sa ubacivanjem bios-a, ako ti sve normalno radi. Ako imas nekih problema, napisi ovde da vidimo da li ipd. biosa resava taj problem. Samo mozes bez potrebe da umrtvis plocu. Odi na sajt proizvodjaca i vidi sta donosi najnovija verzija.
:: U pitanju je ploca msi 770-c45 pa mene zanima kako da odradim update bios-a :: Totalni sam pocetnik,pa mi je svaki savet dobrodosao! Koliko sam skapirao update moze samo da donese poboljsanja,a posto nemam blage koji je trenutno u pitanju voleo bih da ubacim najnoviji...Da li sa njihovog sajta da skinem najnoviju verziju ? Kako ide sam postupak ubacivanja update-a ? Preko bios-a :: :: Veliko hvala!! ::
http://goo.gl/2Lymw pise: update CPU AGESA code pa reko` sto da ne probam.. ok,poslusacu vas savet..meni sve sljaka savrseno! Imam win7 64bit i nesto me buni sad oko toga..Uz plocu sam dobio cd sa drajverima za zvuk i tako dalje,jel ja moram da instaliram sve to,posto vidim da ja imam i zvuk i sve to funkcionise..kako ne znam..
Napisaše ti gore da ne diraš, sem ako ne menjaš CPU, otključavaš jezgra, klokuješ, overklokuješ, downklokuješ, anderklokuješ, pa te neće, pa neće...
To što se čuje zvuk znači da Win7 ima osnovnu podršku za zvučni čip koji je na matičnoj. Pretpostavljam da njega i koristiš. Bolju kontrolu zvučne karte možeš dobiti instaliranjem drajvera koji su došli na CD-u uz ploču. Najnovije drajvere skidaš sa sajta proizvođača zvučnog čipa, tj, zvučne karte ili ploče .
Pozdrav!
Vlada
:: http://goo.gl/2Lym :: pise: update CPU AGESA code pa reko` sto da ne probam. :: ok,poslusacu vas savet..meni sve sljaka savrseno! Imam win7 64bit i nesto me buni sad oko toga..Uz plocu sam dobio cd sa drajverima za zvuk i tako dalje,jel ja moram da instaliram sve to,posto vidim da ja imam i zvuk i sve to funkcionise..kako ne znam. :: :: ::
Sto se tice BIOS-a ne diraj nista ako ti sve lepo radi, kao sto su ti kolege vec rekle. Obicno se update-uje BIOS ako kupujes nov procesor, ploca ga podrzava, ali BIOS ne.
Sto se tice drivera, Win 7 poseduje veliku bazu drivera i instalira sve sto moze, ono sto nema u bazi povuce sa neta. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
@s1ckm0d3, idi u device manager i vidi da li ti je nesto pod zutim trouglicem. Eventualno mozda samo LAN i SmBus gde ces morati instalisati drajvere za chipset. Sto se zvuka tice, kao sto je Vladarko rekao, imas samo osnovne drajvere u samom win-u, pa ako hoces manipulisati zvucnom tj. odabirati 2.1, 5.1, 7.1, 8.2, posesavati inpute, regulisati EQ...moraces instalisati Realtek drajvere(pretpostavljam de je ona u pitanju) Mozes i ove najnovije: http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=2773&file=4&evp=2e1bc1877f6d07710003ba5fc618c069
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.