OK! Mozda sam se lose izrazio, trebao sam reci da je kompletniji cipset a ne noviji(to mi je reakcija u podsvesti-veci br. novije-kao nf.nf2.nf3.nf4...), nebitno! Kazes da li se isplati dati malo vise para i dobiti sve razlike koje donosi konkretno model abita K9N Ultra(570), pa sad, to je dosta subjektivno, ali evo nekih mojih razloga: kazes da skuplji abit ima s/pdif za razliku od K9NS, pa ja ne mogu zamisliti sada komp bez njega(mozda navika/i bolje performanse) jer za vezu sa kompom koristim komponentu u vidu dolby pro logic risivera(5.1 naravno preko s/pdif-a), onda IEEE 1394 po nekada koristim za DV Kameru, non stop sam u lokalnom LAN-u.... + Evo i nekih stvari koje i sama Nvidia pripisuje cipsetu 570(skupljem), a koje ne podrzava 550: -FirstPacket⢠technology. -DualNet® technology. -Teaming. -TCP/IP Acceleration ...ma sta god sve ovo znacilo!!! .)
BTW kada bih kupovao IEEE 1394 i jos neke stvarcice kako bih upotpunio moj komp(imao sve sto mi je potrebno) verovatno bi me vise ili isto kostalo kao kad bih kupio skuplji model ploce, a i zauzeo bih vise mesta u kucistu=losije rashladjivanje(strujanje vazduha) istog i zauzet najmanje jos jedan PCI slot(kojih je sve manje)! Eto, to bi bili moji razlozi(dakle jos jednom naglasavam-subjektivno), a covek nek sam odluci da li mu je sve to potrebno ili ne!
Ne kušaj sreću i izbegni taj MSI. Ako uzimaš nForce 550 - uzmi Gigabyte GA-M55S-S3 koji ima i firewire, daleko je kvalitetniji od konkurencije. Ako uzimaš nForce 570 - uzmi ASUS M2N-E (ultra verzija) OC i stabilnost su na zavidnom nivou. Možeš ih uzeti bilo gde u gradu jer su to dve ploče za koje niko nema loš komentar.
:: Tri put meri, pa seci kol`ko `oće :: :: Ne kušaj sreću i izbegni taj MSI. Ako uzimaš nForce 550 - uzmi Gigabyte GA-M55S-S3 koji ima i firewire, daleko je kvalitetniji od konkurencije. Ako uzimaš nForce 570 - uzmi ASUS M2N-E (ultra verzija) OC i stabilnost su na zavidnom nivou. Možeš ih uzeti bilo gde u gradu jer su to dve ploče za koje niko nema loš komentar
Ovde nije rec o MSI ploci, vec o ABIT-u!
BTW sta fali MSI-u, ja je imam(K9N SLI Platinum), pre ove imao sam K8N Neo2 Platinum(nForce 4 ultra) i nikada nisam imao problema, dakle opet subjektivno, dokle god mi nesto dobro radi necu menjati! Inace ploce su overklokerski raspolozene, da ne pricam za ovu stariju K8N Neo2 koja je i u jednom tekstu(cini mi se u digitalu ili S.K.) bila i proglasena za naj. za s939! Tako da... koliko god neko bude pricao lose za neki brand, poenta je da ce uvek biti nekog zadovoljnog vlasnika istog! .))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.