Ma nečekam ja nikakav buldožer da bi dobio ništa u performansama za više para,menjao bih samo iz jednog razloga što je moja ploča GA MA780GM S2H sada već ostarila i fleširan je bios za phenoma II 965 BE.
ako vec hoces gigabyte uzmi tu ali ti predlazem da malo bolje pogledas i ovu plocu ! http://url.ie/curc ! vidim da ti je slika ati graficke kao avatar i nece ti mnogo smetari nedostatak sli na ovoj asusovoj ploci
Gigabyte GA-990FXA-UD3, to je 990FX chipset dok je to 990X, FX je bolji za CF i SLI jer radi na 16x/16x i ploca ima crni PCB.
Meni se pokazala dobro, malo se vise greje mada vrucine su ovih dana, inace OC potencijal je ok, i nemam nikakvih problema sto se ploce tice, sve radi kako treba.
Koji procesor trenutno koristis na njoj i da li mozes iz BIOSa da kontrolises svaki ventilator posebno, dakle onaj sto ide na 4pin za proc i one ostale 3pinske?
:: Gigabyte GA-990FXA-UD3, to je 990FX chipset dok je to 990X, FX je bolji za CF i SLI jer radi na 16x/16x i ploca ima crni PCB :: :: Meni se pokazala dobro, malo se vise greje mada vrucine su ovih dana, inace OC potencijal je ok, i nemam nikakvih problema sto se ploce tice, sve radi kako treba :: ::
Phenom II 955, u BIOSU imas auto kontrolu ventilatora, verovatno nesto sama ploca regulise u odnosu na temepraturu i PWM i imas da iskljucis to i da sve radi na maskimalnoj brzini.
:: Koji procesor trenutno koristis na njoj i da li mozes iz BIOSa da kontrolises svaki ventilator posebno, dakle onaj sto ide na 4pin za proc i one ostale 3pinske? :: :: :: :: Gigabyte GA-990FXA-UD3, to je 990FX chipset dok je to 990X, FX je bolji za CF i SLI jer radi na 16x/16x i ploca ima crni PCB :: :: :: :: Meni se pokazala dobro, malo se vise greje mada vrucine su ovih dana, inace OC potencijal je ok, i nemam nikakvih problema sto se ploce tice, sve radi kako treba :: :: :: ::
premisljam se izmedju Asus m5a97 pro i Gigabyte ga 970a-ud3, Giga mi je lepsa na oko, vidim da obe imaju 8+2 naponsku, ono sto mi je najbitnije je da postoji precizna kontrola ventova, npr. Vent br.1 1500rpm, vent br.2 1000rpm itd. U cemu je razlika izmedju 990 i 970 chipseta, da li ima bitnije razlike, ili samo podrska za sli i CF kod 990, a samo CF kod 970?
:: Ja sam uzeo AM3+ 970 Asus M5A97 :: a ti taman dodaj jos malo kinte pa uzmi pro verziju :: :: asus vs gigabyte.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: Chieftec 650 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: ::
Re: Re: E jbg, jebes stoje na oko lepsta ne zenis je!
16.08.2011. 23:27
status: user broj poruka: 8138
Znaci poprilicno naponska, ako ganjas neki veci OC.
Ne ugradjuje se za dzabe 8+2 naponska na najjacim modelima.
:: :: Sad videh da Gigabyte ima 8+2 naponsku, a Asus pro 6+2, da li neko zna koliko to u praksi znaci prilikom OCa :: :: :: Dual bios, naponska itd.. :: :: Evo ti u detalje i sitna creva po procita :: :: :: :: PRO - http://goo.gl/Rz4M :: :: Obicna - http://goo.gl/CFNG :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU: Chieftec 650 :: :: CpuCooler:Titan Vanes :: :: Pacov:Mx518 :: :: :: ::
Bez OC ova zadnja 3 dana dodje i do 40 C ploca kad se duze igram. U idle oko 33C. Nemam klimu i u stanu je oko 30 tako da i to utice .
Imas na bencu uporedni test gde i nema neke preterane razlike, ja sam bas tu sto si ti naveo, hteo, ali zbog necije greske sam izvisio pa sam uzeo ovu. BIOS je zanimljiv ali nije nesto sto treba da prevagne !
Phenom II X3 & Antec H2O 620 M5A99X EVO GV-R685D5-1GD & GV-R685OC-1GB L194WT HD103SJ CM 690 II Adv & LC6650GP3 V2.3 Creative X-Fi Fatal1ty AltecLansing VS4121 Sennheiser HD201 Sphex XL-747H
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.