Evo ovako, problem je sledeci : Pre neki dan mi je racunar zakucao u sred igrice pa sam ga restartovao. Pri sledecem boot-u je stao kod natpisa Windows i od tada, kada ga upalim, radi oko 4 sec i ugasi se. Sve sam komponente vadio, montirao i drugo napajanje, resetovao CMOS, menjao kabl za napajanje i opet nista. Racunar je Athlon 5600+, 2 gb rama, 8600gt, MB asus m2n68-am. Ako neko ima savet, bio bih zahvalan da ga cujem :)
Neka ipak proveri hladnjak, na nosacu ume da popusti onaj pipak, pa prividno dobro stoji ali se ustvari strasno pregreva. Najcesce se desava na box kulerima koji se i drze na po jednom sa obe strane
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Otkači sve što može (sve diskove, dvd, ostavi samo vga i 1 ram modul) i probaj dal` će se gasi, npr. da li možeš da uđeš u BIOS i sl. Ako se isto gasi posle 4sec, ploča je neispravna.
Vidi kakve su temperatureu biosu,ili opipaj prstima pa gde ti nije prijatno da drzis prste neko vreme to je u pitanju.Znaci proveri hladnjak na cipsetu,kuler od procesora(probaj i da ga pomeris mozda ne lezi kako treba,naravno polako da ne bi polomio glupu plastiku za koju se drzi),hladnjak na grafici
ocisti hladnjak od procesora, takodje i pastu zatim stavi novu pastu pa probaj
:: Evo ovako, problem je sledeci : Pre neki dan mi je racunar zakucao u sred igrice pa sam ga restartovao. Pri sledecem boot-u je stao kod natpisa Windows i od tada, kada ga upalim, radi oko 4 sec i ugasi se. Sve sam komponente vadio, montirao i drugo napajanje, resetovao CMOS, menjao kabl za napajanje i opet nista. Racunar je Athlon 5600+, 2 gb rama, 8600gt, MB asus m2n68-am. Ako neko ima savet, bio bih zahvalan da ga cujem : ::
:: EDIT: možda i neispravan kablić ili taster. Probaj da otkačiš kablić sa ploče, pa da ga uključiš šrafcigerom na ta dva pina sa koja si skinuo kablić :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
U prinicipu autoshutdown radi CPU da bi sebe zastitio.Idi metodom eliminacije.Stavi drugo napajanje pa idi redom.U vecini slucajeva autoshutdown radi CPU zbog povecane temperature.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.