Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gasenje racunara posle par sekundi
STRANA 1 OD 1
dalibor888 Gasenje racunara posle par sekundi 14.08.2011. 15:38 T37805

status: user
broj poruka: 30
Evo ovako, problem je sledeci : Pre neki dan mi je racunar zakucao u sred igrice pa sam ga restartovao. Pri sledecem boot-u je stao kod natpisa Windows i od tada, kada ga upalim, radi oko 4 sec i ugasi se. Sve sam komponente vadio, montirao i drugo napajanje, resetovao CMOS, menjao kabl za napajanje i opet nista. Racunar je Athlon 5600+, 2 gb rama, 8600gt, MB asus m2n68-am. Ako neko ima savet, bio bih zahvalan da ga cujem :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Zaglavljen taster za uključivanje računara... 14.08.2011. 15:42 #352144

broj poruka: 4228
EDIT: možda i neispravan kablić ili taster. Probaj da otkačiš kablić sa ploče, pa da ga uključiš šrafcigerom na ta dva pina sa koja si skinuo kablić.

Pozdrav!

Vlada

dalibor888 123 14.08.2011. 15:50 #352147

broj poruka: 30

Probao, nece...
vladarko Bilo mi je indikativo što si napisao da radi oko 4 sekunde 14.08.2011. 15:57 #352149

broj poruka: 4228
to je vreme potrebno da se računar isključi kada se drži pritisnut PowerON taster ili kada je on u kratkom spoju.

Rekao bih ti i da proveriš hladnjak, ali se on verovatno nije pomerio / otkačio u toku igre.

Da li možeš da probaš sa drugom grafičkom kartom? Mislim da ta ploča nema integrisanu.

Pozdrav!

Vlada

MilosNBG ... 14.08.2011. 16:23 #352156

broj poruka: 1586
Neka ipak proveri hladnjak, na nosacu ume da popusti onaj pipak, pa prividno dobro stoji ali se ustvari strasno pregreva. Najcesce se desava na box kulerima koji se i drze na po jednom sa obe strane

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Dragg re 14.08.2011. 16:25 #352157

broj poruka: 2270
Otkači sve što može (sve diskove, dvd, ostavi samo vga i 1 ram modul) i probaj dal` će se gasi, npr. da li možeš da uđeš u BIOS i sl. Ako se isto gasi posle 4sec, ploča je neispravna.

Andrejaboy Komp ti se pregreva 14.08.2011. 16:28 #352158

broj poruka: 97
Vidi kakve su temperatureu biosu,ili opipaj prstima pa gde ti nije prijatno da drzis prste neko vreme to je u pitanju.Znaci proveri hladnjak na cipsetu,kuler od procesora(probaj i da ga pomeris mozda ne lezi kako treba,naravno polako da ne bi polomio glupu plastiku za koju se drzi),hladnjak na grafici

zoxin re 14.08.2011. 19:26 #352196

broj poruka: 265
Problem verovatno pregrevanje kao sto kazu kolege

imarkovic Re: Gasenje racunara posle par sekundi 14.08.2011. 19:51 #352200

broj poruka: 19000
ocisti hladnjak od procesora, takodje i pastu zatim stavi novu pastu pa probaj

:: Evo ovako, problem je sledeci : Pre neki dan mi je racunar zakucao u sred igrice pa sam ga restartovao. Pri sledecem boot-u je stao kod natpisa Windows i od tada, kada ga upalim, radi oko 4 sec i ugasi se. Sve sam komponente vadio, montirao i drugo napajanje, resetovao CMOS, menjao kabl za napajanje i opet nista. Racunar je Athlon 5600+, 2 gb rama, 8600gt, MB asus m2n68-am. Ako neko ima savet, bio bih zahvalan da ga cujem :
::
FordP Re: Zaglavljen taster za uključivanje računara... 15.08.2011. 11:05 #352294

broj poruka: 133
i dalje taster zaglavljuje

možda od restarta

:: EDIT: možda i neispravan kablić ili taster. Probaj da otkačiš kablić sa ploče, pa da ga uključiš šrafcigerom na ta dva pina sa koja si skinuo kablić
:: Pozdrav
:: Vlad
obradmi Mozda je i napajanje 15.08.2011. 12:52 #352309

broj poruka: 7721
U prinicipu autoshutdown radi CPU da bi sebe zastitio.Idi metodom eliminacije.Stavi drugo napajanje pa idi redom.U vecini slucajeva autoshutdown radi CPU zbog povecane temperature.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs