Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
USB problem ili do stampaca
STRANA 1 OD 1
pierre USB problem ili do stampaca 13.08.2011. 21:57 T37788

status: user
broj poruka: 40
Imam stampac Samsung SCX-3200, i odkad sam ga kupio imam problema sa konekcijom, tj non stop mi se pojavljuje poruka usb device not recognized.

Taj problem mi se javljao i na starom i na novom kompu i to samo kod stampaca!

Instalirao sam njegove drivere sa CDa, skidao sa neta itd...

Napominjem da posle n-broja paljenja i gasenja stampaca windows na kraju uspe da prepozna stampac.

Ne bih hteo da pokvarim stampac tako da bih voleo ako neko zna kako da resoim problem da mi pomogne (NIJE HITNO!!! .)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Koja je dužina kabla? 13.08.2011. 21:58 #351981

broj poruka: 4228
Probaj sa nekih Hama kablom, ja sa njima imam dobra iskustva, ali i oni hoće da zezaju ako ide preko produžnog.

Pozdrav!

Vlada

mikac962 Re: 13.08.2011. 22:03 #351984

broj poruka: 555
Koja ti je duzina kabla? Neki stampaci prave probleme sa dugackim kablovima.

vladarko Da se razumemo: dužina je bitna kod USB kabla! 13.08.2011. 22:10 #351987

Pozdrav!

Vlada

pierre duzina 13.08.2011. 22:10 #351988

broj poruka: 40
pa 2m cini mi se. Evo ponovo sam uspeo da ga konektujem, tj da ga windows prepozna, ali me nervira to sto mogu da ga pokvarim, pa me interesuje sta je problem ?????

vladarko Najjednostavnije, a i najlepše rešenje, pa i sam pokušaj 13.08.2011. 22:18 #351991

je proba sa drugim kablom. Ne kažem da je taj nekvalitetan ili da nije lep. možda je u prekidu, tj, nekad hoće da se spoje žičice (ili razdvoje).

Savet: pozajmi ili kupi USB 2.0 kabl od 6ft - 1.8m koji radi, odnosno, kvalitetan.

Pozdrav!

Vlada
tortojed U principu, uz skenere i stampace dolaze kablovi duzine... 14.08.2011. 00:03 #352027

broj poruka: 10998
1,2 do 1,5m (ako `dolaze`, to jest, ne moraju da se dokupe).
Doduše, ovaj element je bitniji kod uredjaja kod kojih i napajanje ide preko istog tog kabla, pa je problematican `pad napona` koji raste srazmerno povecanju dužine kabla...

vladarko Re: U principu, uz skenere i stampace dolaze kablovi duzine... 14.08.2011. 01:26 #352044

Sto mu gromova, u poslednjih X godina ne sećam se da sam kupio štampač, a da sam dobio USB kabl. Ne sećam se ni da se LPT ranije dobijao...

Pozdrav!

Vlada

:: 1,2 do 1,5m (ako `dolaze`, to jest, ne moraju da se dokupe).
:: Doduše, ovaj element je bitniji kod uredjaja kod kojih i napajanje ide preko istog tog kabla, pa je problematican `pad napona` koji raste srazmerno povecanju dužine kabla..
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs