Pojavio mi se problem sa usb portovima na ploči Biostar 740 g m2+ neće više da rade prikljuičeni uređaji kojima je potrebna veća snaga kao što su:externi hard 320gb transcend,veb kamera čak i kablovski modem zna da zeza.ŠTA to može biti ima li neko predstavu?Da nije do napajanja?Imam i sledeće komponente:Matična biostar 740g.4gb ram.dvd:Cpu amd 7750.Gpu ati 5670 1gb ddr5.Hard disk 250gb sata. PSU 500w blueberry fisko
Zadnje što sam priključio je web kamera ali ne radi ni bez nje više,externi hard se stalno restartuje svakih 5 sekundi kao da nema dovoljno napajanje? fisko
stavi i probaj, to je bar najlakše.Ako se ne varam, za tu kartu se savetuje 400W kršteno napajanje, ali ta borovnica ne verujem da može da isporuči toliko, pogotovo sa svim ostalim potrošačima.Ako jeste do njega, uzmi LC 600 i rešio si problem.Ako imaš viška para, onda uzmi neko još bolje. 99% mislim da je napajanje, nemoj se više zezati i mučiti komponente, probaj drugo da ne sjebeš nešto!Ako nije pSU, onda je do ploče verovatno, tj USB portova.
Jeste da nije zlatno to napajanje, ali ne bih rekao da je do njega, pre bi se manifestovalo iznenadnim restartom ili blokadom compa, ali nije na odmet da izmeris napon na USB portu koji treba da je od nekih 4.9-5.1V recimo. Da li rade mis, tastatura, stick...normalno i da li se to desava i na prednjim i na zadnjim(na ploci) USB-ovima? Probaj da poiskljucujes DVD rezac/e, HDD ako imas jos neki skladisni...pa probaj sa externim, tako ces znati da li je napajanje na iznemoglosti, jer ces ga malo ali dovoljno rasteretiti.
Prilično sam siguran da nije do PSUa. Mostoji mogućnost da otkazuje 5V rail, ali onda bi imao veliki broj problema sa elektronikom HDDa, DVD i gomilom logičkih kola na pcb-u koji rade na 3.3v (većina napajanja `stvara` 3.3V iz 5V grane, zato uvek imaju naznačenu kombinovanu snagu). Biće da MB problem, ali testiraj sa drugim PSU-om da bi ga isključio.
:: Kako ne znaš? Pa zbog http://alturl.com/b5em :: :: servispc bre :: :: :: Evo sad sam sve konektore povadio i ponovo vratio resetovao cmos i proradilo ali i dalje neznam do čega je bilo :: :: fisk :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.