Planiram da uzmem ovaj procesor u skorije vreme pa me interesuje koja bi se ploca dobro slagala,odnosno radila stabilno i dobro se klokovala.Ja imam u opciji ovih par ploca oko kojih se dvoumim pa mi treba vasa preporuka koju kupiti. 1.ASUS P8P67 B3 link http://www.itsvet.com/proizvod/asus-...mboard/20/1785
E sad ja bih najradije birao izmedju prve dve ploce koje su mi po ceni najpristupacnije,ali ako su treca i cetvrta mnogo bolje uzeo bih i njih u razmatranje. Za plocu pod brojem jedan sam cuo dosta lepih stvari.Mene interesuje koja ploca je kvalitetnija ASUS P8P67 B3 ili GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 Da li ovaj gigabyte bolja ploca posto mi je cena jaca za nekih deset eura od asus ploce P8P67 B3 ? Dajte neke preporuke.Ostatak konfiguracije napajanje chieftec cft 650w,graficka asus gtx 560ti,samsung f3 hard disk 1tb,memorija kingston 2x2 gb hyper x. Moze i neka vasa preporuka u cenovnom rangu do 130 eura.
Z68 ti je noviji cipset, ima podrsku za integrisanu grafiku unutar CPU i SSD keshiranje... ukoliko ti nije potrebna integrisana grafika i ssd keshiranje uzmi P8P67 B3...
Noviji chipset =Z68 (modifikacija p67) ce, kako kazu, biti potpuno
04.08.2011. 23:01
status: user broj poruka: 10998
kompatibilan (to jest, ploce koje ga imaju) sa next gen procesorima (Ivy Bridge). Sa ovim procesorom na sebi, takva ploca ce maksimalno koristiti mogucnosti PCIexpress rev. 3. Dakle, preporuka glasi: ploca sa Z68 i PCIe rev.3.
Razlika u ceni izmedju ASUS P8P67 i GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 mi je nekih deset eura na strani gigabyte tako da mi je skoro svejedno sto se tice cene koju od ove dve izabrati.Interesuje me da u slucaju da ne mogu da nadjem asus p8p67 da li bi mi se isplatilo da uzimam gigabyte ovaj model sto sam naveo?Da li je ova gigabyte kvalitetna ploca ili ima nesto bolje do 130 eura.Plocu kupujem preko drugara i mogu da nabavim asus,gigabyte i msi,tako da samo te pomenute firme dolaze u obzir.
:: Z68 ti je noviji cipset, ima podrsku za integrisanu grafiku unutar CPU i SSD keshiranje.. :: ukoliko ti nije potrebna integrisana grafika i ssd keshiranje uzmi P8P67 B3...
Razlika u ceni izmedju ASUS P8P67 i GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 mi je nekih deset eura na strani gigabyte tako da mi je skoro svejedno sto se tice cene koju od ove dve izabrati.Interesuje me da u slucaju da ne mogu da nadjem asus p8p67 da li bi mi se isplatilo da uzimam gigabyte ovaj model sto sam naveo?Da li je ova gigabyte kvalitetna ploca ili ima nesto bolje do 130 eura.Plocu kupujem preko drugara i mogu da nabavim asus,gigabyte i msi,tako da samo te pomenute firme dolaze u obzir.
:: Z68 ti je noviji cipset, ima podrsku za integrisanu grafiku unutar CPU i SSD keshiranje.. :: ukoliko ti nije potrebna integrisana grafika i ssd keshiranje uzmi P8P67 B3...
Bez razmišljanja ovde treba uzeti Asus P8P67 ili PRO verziju. Sabertooth je OK, ali ništa spec u odnosu na PRO, a GA zaobiđi jer kaskaju za Asusom po kvalitetu(bar u ovom srednjem-performance segmentu). Sad da ne bude samo na rekla-kazala, evo i par argumenata: Digitalno-analogno naponska(Digi+Vrm), istovremena transformacija kloka, bez zastoja, zbog izvanredne naponse sekcije, TPU, EPU, odličan OC potencijal. Lično imam P8P67 PRO...za stvari koje mi treba računar mi je potreban visok OC potencijal. Ne znam šta bih ti više rekao, ukoliko se odlučiš za PRO verziju, odnosno na finansijsku investiciju od 150+e, onda imaš i Asus P8Z68 PRO, koja ima mogućnost(zbog novijeg čipseta) korišćenja integrisane grafike i još neke opcije vezane za nju(što ti je nebitno) i novog načina keširanja kad su solid state drive-ovi u pitanju(irelevantno u tvom slučaju). Obzirom da ti je ostatak konfiguracije veoma dobar, moja preporuka bi svakako bila PRO verzija, mada ako se odlučiš na `slabiju` tj. , osnovnu verziju P8P67 nećeš nigde pogrešiti!
:: Bez razmišljanja ovde treba uzeti Asus P8P67 ili PRO verziju. Sabertooth je OK, ali ništa spec u odnosu na PRO, a GA zaobiđi jer kaskaju za Asusom po kvalitetu(bar u ovom srednjem-performance segmentu). Sad da ne bude samo na rekla-kazala, evo i par argumenata: Digitalno-analogno naponska(Digi+Vrm), istovremena transformacija kloka, bez zastoja, zbog izvanredne naponse sekcije, TPU, EPU, odličan OC potencijal :: Lično imam P8P67 PRO...za stvari koje mi treba računar mi je potreban visok OC potencijal. Ne znam šta bih ti više rekao, ukoliko se odlučiš za PRO verziju, odnosno na finansijsku investiciju od 150+e, onda imaš i Asus P8Z68 PRO, koja ima mogućnost(zbog novijeg čipseta) korišćenja integrisane grafike i još neke opcije vezane za nju(što ti je nebitno) i novog načina keširanja kad su solid state drive-ovi u pitanju(irelevantno u tvom slučaju). Obzirom da ti je ostatak konfiguracije veoma dobar, moja preporuka bi svakako bila PRO verzija, mada ako se odlučiš na `slabiju` tj. , osnovnu verziju P8P67 nećeš nigde pogrešiti :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: ::
...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LOL
- za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš...
Samo demonstriraš svoje neznanje! Asus je na tom polju dosta više uradio nego ostali proizvođači ploča(imao sam i jedne i druge, nove i prethodne generacije), nemoj čoveka dovoditi u zabludu! Da ne pominjem vdrop i slične manifeste stabilnog OC-a! Asus je na ovom polju daleko ispred konkurenata!
:: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: Not 4 Every1 :: ::
+1 za asus!!!stvarno su vrh u tom polju. ako imas para i gledas malo dalje-dobra je ova z varijanta....jos z-pro - - bog da te vidi.....
:: Samo demonstriraš svoje neznanje :: Asus je na tom polju dosta više uradio nego ostali proizvođači ploča(imao sam i jedne i druge, nove i prethodne generacije), nemoj čoveka dovoditi u zabludu :: Da ne pominjem vdrop i slične manifeste stabilnog OC-a :: Asus je na ovom polju daleko ispred konkurenata :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: :: :: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: ::
i ja dajem svoj glas za asus... uzmi obican Z socket ako ti ne treba crossfire/sli odnosno pro verziju ako ti trebaju..
bas ovih dana trebam ici u bg da menjam svoju plocu za b3 reviziju pa me interesuje ako bi mi mogao tortojedu pojasniti malo oko toga za pcie 3? cuo sam da ce grafike preci na trojku ali kad? da li je to od sledece generacije vec? da li je to onda P8Z68-V Pro odgovarajuca ili se treba sacekati taj pcie revision? nisam u toku pa eto malo da priupitam..
...i onda e mRRmot zaviYo chocolate in tha pholiya, el ta.co!?!
@bojke: 1 savet, ume100 2500K zmiu i3 2100 da statira dok ne izađe IB...
Not 4 Every1
:: Samo demonstriraš svoje neznanje :: Asus je na tom polju dosta više uradio nego ostali proizvođači ploča(imao sam i jedne i druge, nove i prethodne generacije), nemoj čoveka dovoditi u zabludu :: Da ne pominjem vdrop i slične manifeste stabilnog OC-a :: Asus je na ovom polju daleko ispred konkurenata :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: :: :: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: ::
Naveo sam koje ploce mogu da nabavim,odnosno od kojih firmi.Moj drugar ima asus plocu p8p67 b3 i ploca mu odlicno radi sa intelom i5-2500k.Jedini problem je sto ne moze trenutno da mi nabavi pa sam pitao za jos neki model.
:: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: Not 4 Every1 :: ::
ovde ces obicno da cujes savete da ne uzmes ni jednu
05.08.2011. 00:31
status: user broj poruka: 949
od tih navedenih.... ili da ustedis i da uzmes jacu graficku. po meni bi asus sabertooth bio ok, e sad ako oces novi z68 chipset uzmi slobodno gigabyte!!!
- i dobro je što ne može, Z68 rooleZ - od navenih MB-ova zmiu GA i uživaj...
Not 4 Every1
:: :: Naveo sam koje ploce mogu da nabavim,odnosno od kojih firmi.Moj drugar ima asus plocu p8p67 b3 i ploca mu odlicno radi sa intelom i5-2500k.Jedini problem je sto ne moze trenutno da mi nabavi pa sam pitao za jos neki model :: :: :: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: ::
Zbog čega GA? Zbog zastarelog biosa?. Zbog nedostatka TPU+EPU? Zbog boljeg pasivnog hlđenja naponske? Boljih opcija u biosu? GA jeste dobar, ali ne kao Asus(bar trenutno)!
:: :: - i dobro je što ne može, Z68 rooleZ - od navenih MB-ova zmiu GA i uživaj... :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: :: :: Naveo sam koje ploce mogu da nabavim,odnosno od kojih firmi.Moj drugar ima asus plocu p8p67 b3 i ploca mu odlicno radi sa intelom i5-2500k.Jedini problem je sto ne moze trenutno da mi nabavi pa sam pitao za jos neki model :: :: :: :: :: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: :: :: :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: :: :: ::
Pogotovo kad je Intel velikan u pitanju. Lud zbunjen bi birao GA preko ASUSA ako mu se pruza opcija da bira izmedju doticnih. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Toza što ( * )( * ) ti pRRimio... :P - eo, sad zovem Spacemastera da mi pošalje MIVE-Z... ...d`okačim o retrovizor u škodi...
Not 4 Every1
:: Zbog čega GA? Zbog zastarelog biosa?. Zbog nedostatka TPU+EPU? Zbog boljeg pasivnog hlđenja naponske? Boljih opcija u biosu :: GA jeste dobar, ali ne kao Asus(bar trenutno) :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: :: :: :: :: - i dobro je što ne može, Z68 rooleZ - od navenih MB-ova zmiu GA i uživaj... :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: :: :: :: :: :: Naveo sam koje ploce mogu da nabavim,odnosno od kojih firmi.Moj drugar ima asus plocu p8p67 b3 i ploca mu odlicno radi sa intelom i5-2500k.Jedini problem je sto ne moze trenutno da mi nabavi pa sam pitao za jos neki model :: :: :: :: :: :: :: ...da ti objasni tvoj drug neke stvari, ako za bilo koju ASSus-ovu Vanillu P/Z68 daš 150€ ispašćeš hardware-ski ne_inteligentan da ne kažem gloop, a što se izvanredne digitalno-ANALogne qratz-palatz naposnke blah-blah sekcije tiče to ti e i100 k`o da macolom od 20Kg ubijaš komarce! LO :: :: :: :: :: :: :: :: - za tvoje repa zmiu šta `oćeš al` mojne ih bacaš... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Not 4 Every1 :: :: :: :: :: :: :: ::
ostavi se ovih provokatora. Posto imas kesa ne pravi kompromise, nemas potrebe za tim. Zasto da ne uzmes kvalitetnu plocu kad vec imas mogucnosti? Uzmi lepo asus plocu sa z ili p cipsetom i uzivaj. Ovi drugari neka kupuju asrock i gigabajt, a ti se odluci za provereni kvalitet i tradiciju i nema greske. Imam pro varijantu P cipseta i izuzetno sam zadovoljan. Procesor laganica ide na 4.5Ghz na 2.95v, sve stabilno kao stena.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Inace nemoj razmisljati o nadogradnj postojece platforme koju budesh kupio, ipak nov CPU vuce za sobom i drugi cipset a to podrayumeva i drugu maticnu plocu .
Kod mene I5 na 4.2Ghz 1.27V ostalo HIGHT.
`Procesor laganica ide na 4.5Ghz na 2.95v` verovatno greska u vezi voltaze mozda 1.3V
:: ostavi se ovih provokatora. Posto imas kesa ne pravi kompromise, nemas potrebe za tim. Zasto da ne uzmes kvalitetnu plocu kad vec imas mogucnosti? Uzmi lepo asus plocu sa z ili p cipsetom i uzivaj. Ovi drugari neka kupuju asrock i gigabajt, a ti se odluci za provereni kvalitet i tradiciju i nema greske. Imam pro varijantu P cipseta i izuzetno sam zadovoljan. Procesor laganica ide na 4.5Ghz na 2.95v, sve stabilno kao stena :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Da li mozes da mi kazes koja je razlika izmedju asusa P8P67 B3 i ASUSA p8p67 ali PRO verzije koju ti imas?Da li cu pogresiti ako uzmem obicnu verziju asusa P8P67 B3?Kakva je obicna verzija sto se tice klokovanja?Moj drugar ima problem sa kingston T1 verzijom memorije od2x 4gb koja radi na 1600mhz,jednostavno ne moze da mu radi na 1600mhz nego na 1333mhz.Mozda mu je problem stari bios na ploci.U pitanju je asus P8P67 b3.
:: ostavi se ovih provokatora. Posto imas kesa ne pravi kompromise, nemas potrebe za tim. Zasto da ne uzmes kvalitetnu plocu kad vec imas mogucnosti? Uzmi lepo asus plocu sa z ili p cipsetom i uzivaj. Ovi drugari neka kupuju asrock i gigabajt, a ti se odluci za provereni kvalitet i tradiciju i nema greske. Imam pro varijantu P cipseta i izuzetno sam zadovoljan. Procesor laganica ide na 4.5Ghz na 2.95v, sve stabilno kao stena :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Glavna razlika ako cesh koristiti dve graficke karte kao i brzina PCIe
P8P67 Multi-GPU Support Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology 1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
P8P67 PRO Multi-GPU Support Supports NVIDIA® Quad-GPU SLI™ Technology Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology 2 x PCIe 2.0 x16 (x16 or dual x8) 1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
Sto si tice overkloka nema razlike, radice odlicno i na obicnoj i deluxe verziji maticnih ploca...
Sto se tice memorija ja imam exceleram EP3002 1.5V 1333Mhz a moze da radi na 1866MHz sa 1.55V , verujem da taj T1 bash nije pogodan...
UPOZORENJE nemoj slucajno za CPU da stavish 2.95V maximalno za I52500 idi do 1.35V !!!
:: Da li mozes da mi kazes koja je razlika izmedju asusa P8P67 B3 i ASUSA p8p67 ali PRO verzije koju ti imas?Da li cu pogresiti ako uzmem obicnu verziju asusa P8P67 B3?Kakva je obicna verzija sto se tice klokovanja?Moj drugar ima problem sa kingston T1 verzijom memorije od2x 4gb koja radi na 1600mhz,jednostavno ne moze da mu radi na 1600mhz nego na 1333mhz.Mozda mu je problem stari bios na ploci.U pitanju je asus P8P67 b3 :: :: :: :: ostavi se ovih provokatora. Posto imas kesa ne pravi kompromise, nemas potrebe za tim. Zasto da ne uzmes kvalitetnu plocu kad vec imas mogucnosti? Uzmi lepo asus plocu sa z ili p cipsetom i uzivaj. Ovi drugari neka kupuju asrock i gigabajt, a ti se odluci za provereni kvalitet i tradiciju i nema greske. Imam pro varijantu P cipseta i izuzetno sam zadovoljan. Procesor laganica ide na 4.5Ghz na 2.95v, sve stabilno kao stena :: :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.