Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Biostar TA770 A2+ Ver. 5.x - pitanjce
STRANA 1 OD 1
gilopile Biostar TA770 A2+ Ver. 5.x - pitanjce 03.08.2011. 17:21 T37587

status: user
broj poruka: 9459
Pozz ljudi!

Da li neko ima ovu plocu? Nije valjda da ne podrzava PII x2 procesore? Nabavio sam je i moj PII ni da cuje. Predhodno je na toj ploci radio AMD Athlon X2 7750 Black Edition bez problema, a ni njega nema u CPU support-u. Ne mogu da je flesujem jer trenutno nemam ni jedan drugi AMD CPU, a ne znam da li bi i pomoglo. Eve link, posto ima i 7xxx verzija koja zvanicno podrzava:

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/content.php?S_ID=310

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 03.08.2011. 18:19 #349454

broj poruka: 2270
Na njojzi mi fino radi AII x3 405 sa najnovijim biosom. To je onaj sa sitea od 8.12.2008. Šanse da neće raditi sa phenomom su skoro 0.
Aj` ti sad meni odgovori nešto:
1. Jel možeš da kontrolišeš CPU fen iz BIOSa? Ja ne mogu nikako, šta god da stavim u smart fan opcijama uvek se vrti oko 1100RPM i ne povećava se sa grejanjem CPUa. Kontrolno kolo radi perfektno i Speedfan ga kontroliše, sa sve krivom u 15 tačaka do treće decimale, ali BIOS neće.
2. Jel možeš da povećaš voltažu za CPU? Opet, voltaža je ista šta god ja stavio i ovaj moj CPU neće preko 2.9Ghz jer nema dovoljno napona.
Za kraj, svakako si primetio da ima 3-faznu naponsku sekciju. Ako ćeš da overklokuješ tog fenoma (jednom kad namestiš BIOS), bolje da smisliš neki hladnjak za mosfet-ove.

gilopile ... 03.08.2011. 18:39 #349456

broj poruka: 9459
Hvala druze, znaci flesnucu je, pa cemo videti. Ne mogu da ti odgovorim precizno na tvoja pitanja, jer mi ploha nije u funkciji, nemam trenutno drugi CPU da joj metnem kako bih je flesnuo.
Bas cudno, kolika je temperatura proca? Probaj sa linx-om da opteretis proc i prati da li se povecava RPM. Moguce da su vrednosti odnosa temp-RPM zabagovane, a i oce ti na nekom fanovima kojima je max nekih 1800rpm. Probaj da stavis i neki drugi FAN, cisto da vidis da li povecava RPM kada se proc optereti.
Ako uskoro sredim moju, javljam kako se ponasa. Pozz!

P.S. Kloknucu ga, naravno:) Smislicu nesto za hladjenje, tj zbudzicu nesto, to mi je najmanji problem sada.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

Dragg re 03.08.2011. 19:17 #349458

broj poruka: 2270
Ali nije ventilator u pitanju, čim ga speedfan kontroliše, mada je bio i drugi fen na hladnjaku neko vreme i isto. Temp CPUa je smejurija (trenutno je 27, cooler je TX2, RPM 750 :), ali je znao da dođe do 50 pod opterećenjem, tamo u početku jula kad je napolju bilo 38... Naravno da sam ga drndao linxom, ali rpm ni da makne. Uostalom šta me briga, Speedfan ga sada odlično reguliše, više me tangira ovo sa voltažom pa vidi to, molim te, kad namestiš biosa.
POz.

KalifNS To je SB600 03.08.2011. 20:07 #349465

broj poruka: 1017
Ne verujem da ce ti phenomII x2 proraditi sa njom.
Zvanicno nije ni podrzan.
Kao ni jedan AII ni PII.
Ovaj AII x3 kolege ipak uliva neku nadu.
Proverite da li je revizija PCB-a ista.

Nadam se da ces imati srece.

najidealnije
idealno

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs