Ploča je Asus P8H61 Plus. Memorije su 2 modula KHX1600C9AD3B1/2G.
Stavljao sam tajminge 9-9-9-27, voltažu od 1.65 do 1.9 i nikako neće da radi brže od 1333, eventualno 1373 kada stavim da je BCLK 103. Kada podesim da je memorija DDR3-1600 neće da pokaže sliku.
Da li neko zna šta još mogu da uradim? Tražio sam na netu i mislim da sam probao sve što sam pročitao, ali je moguće i da mi se sve pobrkalo.
1.65 je napon za 1600 mhz. CPU ti po defaultu radi na 1333mhz sa memorijom i ne vidim zasto bi dirao bilo sta kad neces primetiti bilo kakvu razliku. Ako oces 1600 moraces da dignes bclk na okruglo 120.
Meni ram radi na 1600 bez dizanja napona uopste. vecina kingstona ddr3 radi na default 1.65
Kresni prvo load defaults jer si ko zna sta sve ispremestao.
Ne diraj oc za procesor - mnozioc ili bilo sta drugo nego samo kresni ram sa 1300 na 1600 i vidi da li radi.
Ako radi, vrati na 1300 pa dizi mnozioc za cpu i ram jer si garant OC procesor pre sve ove zajebancije, nadji zeljeni OC za procesor ali da ti se poklopi brzina rama na oko 1600 sa zeljenim oc za procesor.
BCLK i da hoces da povecas neces moci preko 103 jer ces uciniti konfiguraciju nestabilno , to nr bi mogao ni sa P67 plocom da povecavas preko, a mnozilac moze da smanjuje samo procesorima sa `K` prefiksom i to iskljucivo na P67 ili Z67 chp, na plocama iz H serije nije moguce dirati mnozilac cak i ako procesor ima otkljucan! Sto se tice memorije, reklamiraj imao sam istu plocu i istu memoriju i radilo je kod mene na 1600 bez problema pozdrav
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.