Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
EPOX SAVET HITNO!
STRANA 1 OD 1
stajke66 EPOX SAVET HITNO! 21.03.2007. 22:02 T3722

status: user
broj poruka: 13

Treba prekosutra da kupim maticnu dvoumim se između EP-8RDA3I I EP-8RDA+.pomozite vi koji imate iskustva koja je bolja,na cega da obratim paznju,imam ponudu i za ASUS A7n8xe2.Citao sam po raznim forumima o svemu sto se tice te tri ploce,epoxima pustaju elektroliti,asusova je losa itd.SVAKU CENE PO 35e.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun 8RDA+ 22.03.2007. 00:18 #14599

broj poruka: 105
Svakako ova. Sjajna ploca. neces se pokajati. U svoje vreme, uz bartona, ovo je bila dobitna kombinacija.

DaSickSyst Epox 22.03.2007. 02:48 #14606

broj poruka: 2909
Ako su me neke dve ploce koje sam imao odusevile to su bile Chainteck+Duron 750MHz i Epox+Barton 2600+.
Asus+AMD nikad nije bila dobra kombinacija.
Definitivno moj glas za Epoxa.

DaSickSystem

fetus re 22.03.2007. 08:16 #14614

broj poruka: 212

imam iskustvo sa obe ploce,obe su dobre ,epoxova je kvalitetnije odradjena.
pozdrav
fetus
fetus re 22.03.2007. 08:17 #14615

broj poruka: 212

promaklo mi 8rda+
fetus
stajke66 EPOX SAVET HITNO! 22.03.2007. 17:01 #14637

broj poruka: 13
Dali je problem sto 8rda+ ima samo jedan prikljucak za napajanje( kao stara napajanja za PIII-ku),a 8rda3i ima dva konektora za napajanje kao sve novije ploce.Pitam zato sto necu da imam problema sa voltazom,imam TV kartu,zatim i Skystar2,tu je i graficka itd.8RDA+ ima pasivno hlađenje na čipsetu a 8RDA3i aktivno da li je to bitno.

Dyca Re: Epox 22.03.2007. 17:52 #14640

broj poruka: 1574
:: Asus+AMD nikad nije bila dobra kombinacija

Zasto? Ja imam AMD 3000+(newcastle) i asus k8n-e deluxe i sve radi perfektno vec dve i po godine.Nikad nisam imao ni najmanji problem,a kamoli nesto ozbiljnije...
dexterr peox 8rda3i,braton 2500+ 24.04.2007. 14:36 #17018

broj poruka: 1
da da imam istu takvu plocu i procesor i radi fenomenalno eopx 8rda3i i bartona 2500+ ali vreme cini svoje 64 bitni procesori i pce kartice su neminovne za buduce korisnike kompijutera i igara

MACHINE Re: EPOX SAVET HITNO! 25.04.2007. 00:19 #17075

broj poruka: 5704
Nemoj ePox nikako!!!! Jeste d aima odlicne komponente na sebi ali crakava ubi boze. Pazari proverenog Asusa ili Abit-a. Ne govorim napamet gro ploca mi je bilo na servisu od ePoxa i Mercury-a (oni koriste losjie ePox modele) i nista vildjivo im ne fali ali ni jedna ne radi, izmedju ostalog bas i taj 8RDA3+ model

M i G

::
:: Treba prekosutra da kupim maticnu dvoumim se između EP-8RDA3I I EP-8RDA+.pomozite vi koji imate iskustva koja je bolja,na cega da obratim paznju,imam ponudu i za ASUS A7n8xe2.Citao sam po raznim forumima o svemu sto se tice te tri ploce,epoxima pustaju elektroliti,asusova je losa itd.SVAKU CENE PO 35e.
MACHINE Re: :: 25.04.2007. 22:39 #17176

Najvise North Bridge, zatim integralci i mem controler...stvarno su sve komponente sam vrh na ePoxu ali strasno je bugovit i crkava. Recimo on je bolje izrade od Abit NF7S ali NF7 retko koja otkaze u promilima

M i G

:: M, sta crkava epoxu
MACHINE Re: ReRe: :: 26.04.2007. 00:05 #17185

ASUS ima najbolje ploce i tu nema spora. Ja sam njohov fan 15 godina, sam vrh pa cak se mogu bez srama uporediti sa SuperMicro, Tyan, Intel RockLake...jako mali broj otkaza, izuzetan PCB od 6-8 slojeva sa malim intermitentnim signalnim sumovima...jednom recju samo savrsenstvo. Naravno, govorim o Ultra/Deluxe modelima a ne -X...lep philips srafciger si dobijao uz jednu od najboljih ASUS ploca to je cuvena BlackPearl ASUS (mislim da je model TUSL2C ili CUSL2, zaboravih) sa odlicnim i815/PE chipsetom (jedino je i810 bio ubog zbog mem controlera) i to za Intel PIII Tualatin/Coppermine core (koji je bio jaci i od kombinacije prvih PIV+Rambus 800 RAM). Inzenjerski primerci su dolazili direktno iz Nemacke (Rattingen) a svi kontakti su bili pozlaceni i efekti ne crnom laku su bili nevidjeni. Uzimala je uzdahe i najogrizenijoj programersko-hakerskoj klijenteli. Ja imam Asus K7V-T Deluxe VIA KX133 koja radi vec 7 godina 12h dnevno bez ikakvih bugova...toliko o grandioznom Asusu

M i G

:: @M - steta, dobijes tako lepi, plavi srafciger uz nju..
:: Pitam te zato sto nisam imao toliko gruba iskustva sa tom plocom, ali sa
:: na dve primetio da USB kontroleri vremenom rade sve losije i losije, po pitanju napona
:: a to se reflektuje i na kompletnu stabilnost. Dosli smo do toga da jaci USB flash diskovi moraju pozadi direktno... jbg. Ista stvar i sa novim napajanjem
:: @DaSickSyst - zasto Asus+AMD nije nikada bila dobra kombinacija? Ja sam do skora isto bio na K8N-E DL i Athlon 3000+ i ne znam da li cu opet imati poverenja u neku masinu koliko sam imao u tu.
:: Pozdra
MACHINE ... 26.04.2007. 00:24 #17187

Da, jos nesto: na jednoj Mercury by Epox ploci kod komsinice se ona baterija +3V stalno praznila na 0 svakih nedelju dana, masa nekako vukla struju (verovatno su omasili polraitet neke diode ili kondenzatora...) i stalno reset BIOSa, ode ortak da vidi kad tamo ona prazna, menjali je nekoliko puta i ono opet, sve dok nisu zamenili plocu...a bas mi se svidja onaj 7 segmentni display za proveru stanja neispravnosti...bas me cudi sta ce im...nisam to video kod Asusa, MSI je imao LEDove...ASUSu ni bipovi nisu trebali...

M i G

MACHINE Re: @M 26.04.2007. 16:57 #17258

pu, daleko bilo...to mi neka rodjaka...zato ide ortak (kum) nemam zivaca ja za Mercury...

M i G

:: Meni se cini da ce ta komsinica da prazni bateriju i brise bios sve dok budes slao ortaka
:: Ona bre hoce tebe da vidi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs