Potrebna Ploca(sa integrisanom grafikom) i CPU za prijatelja, e sad on bi na taj PC povezao sa monitorom i Samsung TV (preko VGA izlaza)... Budzet je skroman 10.000 dinara, moze li se nesto nabaviti za ove pare i sta?
Monitor ima VGA ulaz, a za TV prijatelj rece da ima i VGA i HDMI ulaz, e sad da li bi mashina do 100evra mogla to da tera preko integrisane kako treba?
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Monitor ima VGA ulaz, a za TV prijatelj rece da ima i VGA i HDMI ulaz, e sad da li bi mashina do 100evra mogla to da tera preko integrisane kako treba?
Uzeo sam je za mini htpc pre neki dan, napisaću kakva je kad je ispipam malo, vidim da je mnogima zanimljiva.
Ovako na prvu ruku mogu da kažem da radi to što reklamiraju da radi, pušta bez po muke sve multimedijalne sadržaje, troši ko upaljač, ima neki dozlaboga smešan kulerčić i malešno rebarce a ni njega ne ugreje...
Elem, idealno za multimediju međutim za full pc i nije jer boli manjak slotova za ekspanziju, ima samo jedan x4 pcie i on radi isključivo u x4 radi eventualne grafičke karte, znači ne može u njega recimo pcie x1 tv karta. Sve živo mora preko USB-a a njih i nema preterano mnogo.
pitanje za Raic-a? Jel vredi onda ova skuplja varijanta sa pcie 16x slotom 12000?
:: Uzeo sam je za mini htpc pre neki dan, napisaću kakva je kad je ispipam malo, vidim da je mnogima zanimljiva :: :: Ovako na prvu ruku mogu da kažem da radi to što reklamiraju da radi, pušta bez po muke sve multimedijalne sadržaje, troši ko upaljač, ima neki dozlaboga smešan kulerčić i malešno rebarce a ni njega ne ugreje.. :: :: Elem, idealno za multimediju međutim za full pc i nije jer boli manjak slotova za ekspanziju, ima samo jedan x4 pcie i on radi isključivo u x4 radi eventualne grafičke karte, znači ne može u njega recimo pcie x1 tv karta. Sve živo mora preko USB-a a njih i nema preterano mnogo :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-ipc-e350m1w-amd-dual-core-processor-e350-+-amd-radeon-hd-6310-graphics/comp_comp_mboard/130/187 :: :: :: ::
Model TV-a: Samsung LE32C350D da, cpu+ploca za 100evra
:: koji se javio sa boljim predlogo :: :: jaci proc. i bolja ploca, ima sve vga/dvi/hdm :: :: i koji je model tv da li podrzava pc out na svim izlazim :: :: i reci ti nama za 100e samo ploca i proc. - koliko sam skapira :: :: ::
Ne znam ima li stvarno x16 slot, na sapphire sajtu piše i za ovu jeftiniju da ima x16 a ustvari je x4. Elem, ima još i dva usb3 porta, još jedan sata3 port, esata, spidf out i bluetooth. Koristi memoriju za laptop, interesantna stvar. ... i naravno ništa od toga mi nije bilo potrebno, zato mi ne vredi.
:: :: pitanje za Raic-a? Jel vredi onda ova skuplja varijanta sa pcie 16x slotom 12000 ::
Mislio sam prijatelju da preporucim da se josh malo otvori za CPU+plocu, inace prijatelj bavi se snimanjem kamerom i obradom sadrzaja na racunaru, znam da novije intel ploce nemaju ATA prikljucak ali da ga zanemarimo, ono sto sam ja mislio da preporucim je:
ASUS P8H61-M B3 INTEL i3-2100 3.1GHz 3MB S1155 64bit
Izadje nekih 145Evra, pitanje za ljude koji se bave video obradom da li bi ovom kombinacijom dobio znatne bolje performanse shto se tice integrisane grafike i video obrade ???
CPU LGA1155 Intel® Pentium® Dual-Core G620,2.60GHz/3MB BOX 32nm 5400 din MB LGA1155 iH61 MSI H61MU-E35 (B3), PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/USB3 5800 din
Ovo ti je najjeftinija kombinacija i možeš da uživaš u filmovima + možeš za 3godine da je nadogradiš. Cijena je 11200 din i ne može jeftinije, a bolje. Plus imaš 2x UBS 3.0 NEC kontroler, koji radi perfektno.
Ovo je jedina kombinacija na tržištu što bih ti preporučio. Ujedno, ovom kombinacijom ploča + procesor ćeš najmanje da izgubiš na duže staze. Ijako navijam za AMD tabor, u uvoj kombinaciji za budućnost, nema šta da traži. operator
Sa procesorske strane dobio bi jer je taj i3 dosta bolji od athlona x2.
Nego, još jedna opcija mi pade na um, može u tih 100e da nagura athlon x3 umesto x2, dobra varijanta jer bi mogao da proba otključavanje.
Ok je i ovo operatorovo ako planira upgrade, može tu posle da ubode neki i5... iako ploča i nije baš za njega.
:: :: Izadje nekih 145Evra, pitanje za ljude koji se bave video obradom da li bi ovom kombinacijom dobio znatne bolje performanse shto se tice integrisane grafike i video obrade ?? :: ::
:: @solaja77 :: :: ASUS P8H61-M B :: INTEL i3-2100 3.1GHz 3MB S1155 64bi :: :: Gdje je ova kombinacija 145E :: :: Ima za 150e bez B3 revizije, ali sa B3 revizijom je 160e :: Gdje si našao tu ASUS ploču po toj ceni :: :: operator :: ::
Ako je stvarno ova cena u Etronu za ploču,onda uzmi tu ploču, ali samo sa B3 revizijom. proveri ploču na licu mesta, da nije stara bez revizije. Ako je sa revizijom B3, onda je to odlična kupovina. Trenutno najbolja. Proveriću u ponedeljak.
@ raic U pravu si, ali korisnik je htio i radi bez problema već skoro 2 i po mjeseca. Vidjećemo kasnije, ali ima i pristojno napajanje Corsair 520w. operator
Jesi li proveravao u uputstvu da li ima izuzetaka kada NEĆE raditi u x16 modu?
Pozdrav!
Vlada
:: Uzeo sam je za mini htpc pre neki dan, napisaću kakva je kad je ispipam malo, vidim da je mnogima zanimljiva :: :: Ovako na prvu ruku mogu da kažem da radi to što reklamiraju da radi, pušta bez po muke sve multimedijalne sadržaje, troši ko upaljač, ima neki dozlaboga smešan kulerčić i malešno rebarce a ni njega ne ugreje.. :: :: Elem, idealno za multimediju međutim za full pc i nije jer boli manjak slotova za ekspanziju, ima samo jedan x4 pcie i on radi isključivo u x4 radi eventualne grafičke karte, znači ne može u njega recimo pcie x1 tv karta. Sve živo mora preko USB-a a njih i nema preterano mnogo :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-ipc-e350m1w-amd-dual-core-processor-e350-+-amd-radeon-hd-6310-graphics/comp_comp_mboard/130/187 :: :: :: ::
U uputstvu baš i piše da je u pitanju x4 slot koji mora da radi u x4 modu i nikako drugačije, ko što reko problem je za x1 kartice koje je naznačeno da ne podržava. Sreća pa sam ranije nabavio USB tv kartu a ne PCIe ko što sam planirao.
Probaću malo ovih dana kako se ponaša u igrama koje bi bilo zanimljivo da se igraju na nekom većem tv-u kao porodična zanimacija, recimo street fighter, pes, crvići i neke starije vožnje. Takođe probaćemo kako radi na tome i neka krštena grafička, kolko se gubi u performansama u odnosu na dobru quad mašinu i može li da služi kao neka skromnija gejming alternativa.
:: Jesi li proveravao u uputstvu da li ima izuzetaka kada NEĆE raditi u x16 modu :: :: Pozdrav ::
Koliko ljudi proverava uputstvo nakon što na sajtu proizvođača pročita specifikaciju ploče? Mada, vidim na njihovom sajtu da je aktuelna revizija 6.0, možda će ona raditi kao x16. Ili ti već imaš v6.0?
Uzmimo na primer gore navedenu cpu/plocu: ASUS P8H61-M B3 INTEL i3-2100 3.1GHz 3MB S1155 64bit
nekih 145 evra
znaci pc je namenjen za istovremeni prikaz TV slike i monitora, da li je mozda bolja neka druga kombinacija od gore navedene? Na primer uzmimo za CPU Athlon II X2 255 i neku jeftiniju maticnu za oko 50 evra a ostatak za graficku kartu oko 40e ???
Ako moze neka preporuka u ovom pravcu i da li bi bila bolja nego i32100 u smislu video obrade i tv prikaza???
Paz, za te pare može da dobije phenom x4 i onu ploču sa ok integrušom, to bi ipak bilo nešto jače od i3 ali ako bi hteo posle brzp i lako unapređenje nema šta mnogo jače da stavi. S druge strane taj intel ti je dobra kombinacija jer posle možeš da uvališ aktuelan jači procesor. Znači, sve zavisi od toga planira li taj tvoj ortak upgrade u sledećih godinu-dve ili ne.
Ne znam u čemu planira da radi tu obradu. Ako softver podržava hardversku akceleraciju onda bolja grafička može da mu pomogne, u suprotnom mu je totalno svejedno.
:: Za gledanje TV filmova, surf, obrada snimka sa kamere, igrice nisu bitne .. ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.