tacno, pozdravi je pozdraviiiiiii trtrtrr.. disable-uj u biosu i stavi novi pci lan
:: chak i kada je rachunar iskljuchen svetki lampica na LAN ulazu od ploche. U device manager ne prikazuje network adapter. Zna li neko shta je problem ::
Lan svetli - ako je kabal prikljucen, i to cini i kada je pc iskljucen, radi se o prostom prekidackom kolu, kontaktu, koji govori da je uopste dobro gurnut dzek lan kabla... ako lan chip nije gecrkt, a INSTALIRANI SU LAN DRAJVERI, moguce je da se chip zaglupi (najcesce zbog nekog parazitnog napona, impulsa, loseg uzemljenja - kao iz mog iskustva). Iskljuci, izvadi naponski, iskuliraj ne znam koliko, ali ne bas kratko, okreni utikac 220V od pc-a pre ukljucenja... i to je to. Eh, da, lan je moguce iskljuciti i u BIOS-u, proveri i to, ako ne znas kako, resetovanjem bios-a.
Verify that the Ethernet port is clean of dust and lint Check your Ethernet cables are working You might want to try the cable with another computer, or try another set of cables Check your switch/router port is functional (might want to try a different port) Verify that LAN is enabled in your BIOS Unplug your PC, and leave it off for a couple of minutes. Then plug and turn on your PC, enter SmartLAN in BIOS. Most of the times, this solves the issues ! Clear CMOS and reconfigure BIOS If it still doesn`t help, reflash BIOS, and reconfigure your BIOS. By this time, your NIC will probably be OK.
U BIOSu sam iskljuchio mreznu karticu, i dalje svetli. Resetovao sam BIOS, nema promena. Probacu da okrenem kabal za 180 stepeni. Jeste Gigabyte plocha
bice da nisi dobro iskljucio mreznu u biosu, nadji integrated peripherals, obicno je pod trecim tabom u biosu
:: U BIOSu sam iskljuchio mreznu karticu, i dalje svetli. Resetovao sam BIOS, nema promena. Probacu da okrenem kabal za 180 stepeni. Jeste Gigabyte ploch :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.