Pozdrav. drug je zamenio prastaru konfu i jedino sto je zadrzao je TV karta. Na staroj konfi je imao neku zasebnu intex zvucnu karticu PCI slot, na kojoj je bio privezan neki kablic sa TV karte da bi se cuo ton tokom gledanja TV-a. e sada, na ovoj novoj konfi koristi integrisanu HD zvucnu, ali nigde na ploci nema takvog prikljucka da on ubaci taj kablic sa TV karte da bi imao ton. Da li je moguce resiti taj problem bez kupovine zasebne zvucne karte? Staru zvucnu je dao uz staru konfu.
Ploca je G31m-es2l, pise `support for cd in` ali nikako da nadjem sta mu to dodje. kolega Raicu hvala za shemu, ali lemilicu ne znam ni da drzim a kamo li da lemim nesto hehe
I ako nemaš, mislim da imam jedan takav kablić viška, ne treba mi više.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Ploca je G31m-es2l, pise `support for cd in` ali nikako da nadjem sta mu to dodje :: kolega Raicu hvala za shemu, ali lemilicu ne znam ni da drzim a kamo li da lemim nesto hehe
ploca nije vise kod mene, ja sam mu je prodao, ali vidim na netu da ima taj konektor, e ali mislim da on nema takav kablic. ajde ako se bas ne snadjemo nikako, iscimacu te da mi ga posaljes:) ako mozes naravno
Pa gde mu je taj `neki kablić` iz tvog prvog posta kojim je povezivao zvučnu i tv kartu? Samo nek ga ubode u onaj konektor na ploči što sam zaokružio umesto u zvučnu.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: ploca nije vise kod mene, ja sam mu je prodao, ali vidim na netu da ima taj konektor, e ali mislim da on nema takav kablic. ajde ako se bas ne snadjemo nikako, iscimacu te da mi ga posaljes:) ako mozes naravno
aaaa taj kablic je povezan na tv kartu, i iz nje isao u zvucnu, a ti konektori na zvucnoj su nesto kao za pc speaker, u tom fazonu, a kako vidim po slikama na netu CD IN nije takav, vec drugaciji, otici cu sutra do njega pa javljam.
:: Pa gde mu je taj `neki kablić` iz tvog prvog posta kojim je povezivao zvučnu i tv kartu :: Samo nek ga ubode u onaj konektor na ploči što sam zaokružio umesto u zvučnu :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: ploca nije vise kod mene, ja sam mu je prodao, ali vidim na netu da ima taj konektor, e ali mislim da on nema takav kablic. ajde ako se bas ne snadjemo nikako, iscimacu te da mi ga posaljes:) ako mozes naravno
Gle druze a i ostali mora nacuite malo da gledate u onu knjigicu sto ide uz plocu, tu lepo sve ima nacrtano-napisano sta ima ploca, sta nema i sve ostalo......(a ima i na netu da se nadje msm u PDF formatu or something)
Aj sad ovako on ima integrisanu zvucnu - ok Ima tv kartu, ali nema kabli!?!?!? jel tako!? Ako ima tv kartu a nema kablic, pogledaj negde to da nabavite, po servisima ili da se kupi ako ima. Evo jos jedna knjigica, a to je ona sto ide uz tv kartu, u njoj pise kako povezati da ima zvuk na TV-u ako nema cd_in kablic, malko pogledajte te knjige(procitajte) i bice nadam se sve razjasnjeno i jasnije.......
Lele ljudi neverovatni ste :) Pa el vidis ti link sto postavio Raic??? I pored te teme imas jos par sve vezano bas za zvuk kako da se enabluje, ukljuci, podesi, da ne prepricavamo istu pricu non-stop, ima search pa potrazite malko .))
:: Ja imam TV 2000 expert i ubo` sam kablic u maticnu a i dalje nemam zvuka. Probao sam sve moguce drajvere i nista. Da li neko ima resenje :: :: Gigabyte GA-MA770-DS :: Athlon 5000+ @ 3 GH :: 2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz :: Ati 3650 :: Termaltake 470 :: 500GB WD Caviar Blu :: Termaltake WingR :: Benq 22` FullHD :: ::
pozdrav svima,imam problem sa winfast expert karticom .
Kad upalim pvr2 procesor mi zakuca 30 do 40 posto, po jezgru i do 100 i dolazi do kasnjenja zvuka jedino pomaze restartovanje pvr i posle desetak restartovanje nabode kako treba i procesor je opterecen oko 1 do 2 posto.sve to je pocelo od kako sam ubacio win 7 64. I jos posle duzeg gledanja tv slika pocrni ali radi sve i ton i menjanje kanala,mislim da je to zbog drivera graficke jer mi se desavalo i na win7 32 sa starom 4850
ukratko za zvuk: -ubaciti 2 drivera za tv kartu, jedan za pvr apliakciju i jos jedan nzm kako se zvase za kodeke -u control panelu>pa zvuk>ukljuciti da se vide svi devices, pa onda pojacati-podesiti cd-in -ako je realtek zvucna u pitanju, treba da se instaliraju 2 drivera za zvucnu koji idu uz driver za plocu -u realtek aplikaciji za zvuk proveriti da li je odmutiran zvuk za stereo mix i ostalo sto je potrebno -enablovati stereo mix(za svaki slucaj) -u podesavanje za pvr program, podesiti region yugoslavia ili koji god da je nas ponudjen i PAL standard -kod mene je ovako>analog video device winfast px BLA BLA BLA :) analog audio device: cd audio(realtek) playback:speakers audio out: cd audio recoding: cd audio
Ne mogu vise nicega sad da se setim, uglavnom sve vezano za zvuk treba proveriti .))
@zoki, to mi se nije desavalo nikad, a ni kod nikog, moguce da neki driver zeza, jer oce to tako na win x64 kod nekih...... meni je opterecene po sva 4 jezgra uz samo browser i tv od 5% do 10% prosecno....
hvala na odgovoru,menjao sam drivere od graficke od tv karte ubacivao razne verzije pvr,flesovao bios,jedino je nisam vadio iz slota.Na dscaleru mi dobro radi. Nasao sam na ovom forumu slican problem http://www.tv-cards.com/messageboard/viewtopic.php?id=15264&p=1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.