Kakva su iskustva sa ECS maticnim plocama? Koliko su stabilne i pouzdane? Koliko traju? (u okviru konfiguracije je ponudjena ECS ploca, pa me kopkaju iskustva - prvi put cujem za taj brend)
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
ECS brend postoji duzi niz godina. O konkretim iskustvima ce serviseri posvedociti najbolje.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Saznao da je ploca ECS. E sad vidim na njihovom sajtu da imaju 9 ploca sa cipsetom G41 i memorijom DDR3. Nemam predstavu koja od tih je.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
ECS je sasvim ok, vrlo cesto te niskobudzetne ploce zavrsavaju posao bolje nego visokobudzetne..
:: Kakva su iskustva sa ECS maticnim plocama? Koliko su stabilne i pouzdane? Koliko traju? (u okviru konfiguracije je ponudjena ECS ploca, pa me kopkaju iskustva - prvi put cujem za taj brend :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
zasto ne mozes da klokujes na toj ploci, ne razumem?
:: Realno 90% ploca koje su jeftine ce da ti odrade posao :: osim ako ne planiras da OC procesor ili memoriju .. :: :: Ova moja je 5000 k, a sve radi ko podmazano :: Sem oc ,naravno :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: ::
Ja sam pojeo par komada kada sam govorio da su sasvim OK,sto nikako nije slucaj.
Jedini ko nesto valja od jeftinijih su MSI i Biostar, sve ostalo tipa JW/ECS/Asrock su djubre obicno.
Za koju crvenu manje dobijate plocu od koje ce samo glava da vas boli:
Bios ne moze biti gori, Podrska na site-u ako uopste postoji nije vredna reci, OC moze ali samo u snovima.
Ali najaca fora je bila kada sam Kumu pokusao da klokujem na jednoj JW perjanici, 200 MHz i nikada se vise nije probudila, dobro nisam poubijao one iz Pin-a.
BTW za tu sam dobio novu plocu od renomiranog proizvodjaca i za klasu bolju, bez ikakve doblate - sto opet navodi da oni vrlo dobro znaju sta prodaju...
Posto se taj komp nece menjati duze vreme (ako komponente izdrze), a nije zahtevna primena, prioriteti su pouzdanost, stabilnost, trajnost. Brzina, OC, itd. niti ce se raditi niti postoji u nagovestaju. Samo office + internet.
Sa druge strane je MSI G41M-P26 (u nesto slabijoj konfiguraciji - Blockbuster, ali sa OSom).
Ili postoji varijanta konfiguracije sa procesorom i3 (bez sistema): ASUS P7H55-M LX SI i3 540
(sve je za neku cifru do 29k dinara)
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja sam imao ECS ga-ma780 nesto nesto i super me sluzila. Nisam OC, nije me bilo briga kakav je bios, a po najmanje mi je trebala njihova podrska. Sve je na njoj lepo radilo god dana, ni1 bsod, pa sam zamenio za bolje. To je moje iskustvo. A da, ipak sam klokovao 5200+ sa nekih 200,300mhz i lepo je radio :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
zasto je koj-moj prioritet OC ako ce se komp koristiti za office+internet???
:: Posto se taj komp nece menjati duze vreme (ako komponente izdrze), a nije zahtevna primena, prioriteti su pouzdanost, stabilnost, trajnost. Brzina, OC, itd. niti ce se raditi niti postoji u nagovestaju. Samo office + internet :: :: Sa druge strane je MSI G41M-P26 (u nesto slabijoj konfiguraciji - Blockbuster, ali sa OSom) :: :: Ili postoji varijanta konfiguracije sa procesorom i3 (bez sistema) :: ASUS P7H55-M LX S :: i3 54 :: :: (sve je za neku cifru do 29k dinara :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
:: Posto se taj komp nece menjati duze vreme (ako komponente izdrze), a nije zahtevna primena, prioriteti su pouzdanost, stabilnost, trajnost. Brzina, OC, itd. niti ce se raditi niti postoji u nagovestaju. Samo office + internet
Molim za malo razumevanja pri citanju. Iza trajnosti stoji tacka.
Boldovani tekst znaci: brzina - OC nisu bitni.
aha, izvinjavam se na nerazumevanju, malo sam procitao brzo a i malo si napisao nekako `brzina, oc nece se raditi` ok onda slobodno idi na ECS.
:: :: Posto se taj komp nece menjati duze vreme (ako komponente izdrze), a nije zahtevna primena, prioriteti su pouzdanost, stabilnost, trajnost. Brzina, OC, itd. niti ce se raditi niti postoji u nagovestaju. Samo office + internet :: :: Molim za malo razumevanja pri citanju. Boldovani tekst znaci: brzina - OC nisu bitni :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Nezahvalno je unapred etiketirati bilo koju kompaniju, ali, po meni je ECS i PC Chips stvarno ok za datu sumu para. Nikada ne ocekivati brzinske rekorde, dzidza-bidze, vec bios za svinje, idiot friendly i - trajnost. Ukratko, super za prodaju `nezahtevnim` musterijama... zapravo, vecina ploca perjanica ponude, pobednika raznih bencheva i cesti saveti sa foruma - mnogo su brze crkavale i posustajale, dok je ecs svesno ustrojen - da ne bi pravio probleme i za male pare... Kad ga danas poredim sa Abitom. . . verovatno ih je vise prezivelo.
da da, inace sto se tice PC Chips-a zamenio sam MORE ploca, plus neke rade osakacene, na jednoj ne radi zvucna, na drugoj mrezna, na trecoj crko SATA kontroler itd. ali bitno da radi.. sa ECS-om imam mnogo lepsa iskustva iako su iz iste kuce..
:: Nezahvalno je unapred etiketirati bilo koju kompaniju, ali, po meni je ECS i PC Chips stvarno ok za datu sumu para. Nikada ne ocekivati brzinske rekorde, dzidza-bidze, vec bios za svinje, idiot friendly i - trajnost. Ukratko, super za prodaju `nezahtevnim` musterijama... zapravo, vecina ploca perjanica ponude, pobednika raznih bencheva i cesti saveti sa foruma - mnogo su brze crkavale i posustajale, dok je ecs svesno ustrojen - da ne bi pravio probleme i za male pare... Kad ga danas poredim sa Abitom. . . verovatno ih je vise prezivelo :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.