Kod Exceleram-a,svaka memorija je napravljena namenski za odredjeno podnozje [ socket ] Najbolja varijanta je direktan kontakt sa proizvodjacem i savet sa On-line podrskom.
Kontaktiraj konkretno na mejl > sascha@exceleram.com Kazi koju plocu imas,odgovorice ti brzo i poslati testove i predloge. Ja sam isto ucinio i zadovoljan sam sa njima....
Ako na njoj piše 2000mhz cl7 onda mora da radi tako pa crkla-pukla, pusti te iz winwina.
A to sad koliko je opravdano da daješ 2000 više za malčice bržu memoriju - eto nimalo. Nije ona ne daj bože 25% brža što bi neko mogao da pomisli, par procenata je u pitanju, i to čak ne svugde.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Pa i ja tako mislim, a oni tvrde suprotno kao probali su na par ploca i to kao nece da radi na 2000 vec na 1600...budalastina Upravo sam poslao mail da vidim sta kazu ovi iz exceleram-a pa cu da vidim, pa sta predlazete koju da pazarim?? Drug mi predlagao Mushkin 16000MHz cl6 radioactiv?
Ako nađeš uzmi, dobra je, baš bi me začudilo kad ne bi htela recimo na 2000 cl9.
Ako oćeš da uštediš imaš 2x2 1600 patriot za nekih 3500, ko što rekoh male su razlike u brzini.
:: :: Upravo sam poslao mail da vidim sta kazu ovi iz exceleram-a pa cu da vidim, pa sta predlazete koju da pazarim?? Drug mi predlagao Mushkin 16000MHz cl6 radioactiv?
To jesmo, ja sam uzeo dva paketa ripplera, jedan regularan 1600 cl6 paket ranije i posle LoVo rippler 1333 cl9. Oba rade na 2000mhz cl9 na standardnih 1,65V.
:: Vidi sad,ima nas ovde na forumu dosta sto smo kupili Excelerama,ni sa jednom plocom do sada nije :: pravio neki konflikt [ to je najvaznije :: :: Mushkin jeste andjama memara ali je pravila poprilicno problema sa plocama.Sam odluci.
E pa nemam ni ja nesto mnogo para za bacanje :) a uzeo bih neku koju bi mogo tako malo da naklokam recimo na 2000mhz ili bar 1600 a da joj zategnem malo latencije i jos kad bi mogla na 1.5v :D
U svakom slucaju sacekaj odgovor sa mejla,zato sto ja i raic vozimo intela. Te memorije su predvidjene za socket 1156 i 1155.[ radi i na 775 ] Nemoj da kupujes napamet nesto.
Samo povučeš horizontalnu liniju i vidiš gde je otprilike, recimo vidi se da je 1600 cl7 slabije od 2000 cl9 a za dlaku bolje od 1800 cl9. Misli se na `prave` latencije, 7-7-7 ili 9-9-9, ne marketinške zajebancije 7-10-10 i slično.
Milanche,ne znam da li ce ti se javiti ovi iz excelerama. ja sam im u nedelju poslao mail sa pitanjem da li bi mi odgovarala memorija od 1866 MHz sa mojom Gigabyte plocom za AMD,pa jos nisam dobio odgovor. To je moje licno iskustvo..
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.