Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
mnogo cudan problem
STRANA 1 OD 1
duqp mnogo cudan problem 30.06.2011. 01:25 T36956

status: user
broj poruka: 3466
jedan od drugara kanterash-a je skoro budzio nesto na kompu, solidne delove stavio i ima probleme.
ovako, graficka sapphire 4850 1gb ddr3,2gb ddr2 800mhz,axp 630w psu,amd athlon 4000+ i hdd 320gb.

igra counter strike 1.6 i fps mu padne na 50 (sa 100) kada stavi nanisani u mocvaru na de_aztec-u.

ima win xp sp2, ne znam tacnu verziju catalyst-a itd itd. ako treba jos neka informacija, pitajte, ali ako neko zna sta i kako da se odradi neka pise sto pre :)

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Re-install drajvera. NE instalisati CCC (umesto njega... 30.06.2011. 01:46 #340716

broj poruka: 10998
- Ray Adams-ovog ATi tweak-era - ATi Tray tools). Ne preterivati sa rezolucijom i filtracijom. Karta je beda a procesor mrtvo puvalo. Da li je i procesor menjao ili je ON jedan od `solidnih delova` o kojima pises?

Sub-Z Da, da 30.06.2011. 01:49 #340717

broj poruka: 1620
pogotovo je 4850 beda za cs...
Fiat iustitia, et pereat mundus

tortojed Pretece me kapetan Nemo... He lives in a Yellow Submarine... 30.06.2011. 01:53 #340718

broj poruka: 10998
Trajno ostecenoj Crvenim torpedom...

nastavak:

- Ray Adams-ov ATi Tray tools). Ne preterivati sa rezolucijom i filtracijom. Karta je beda a procesor mrtvo puvalo. Da li je i procesor menjao ili je ON jedan od `solidnih delova` o kojima pises?
- - - - - - - - - - - -
Prvo, razume se - de-install SVIH komponenti drajvera. Upotrebiti `Driver sweeper`, pa zatim rucno prekontrolisati sistemski drajv (HDD na kojem je instalisan XP). Sve foldere koji imaju veze sa drajverom graf karte obrisati. Regedit. U drugoj i trecoj grupi stavki, odozgo, naci `Software`. Obrisati sve sto je u vezi `ATi`. Restart.
Sada instalacija...

pre svega ovoga sto sam ti savetovao - restore point (manuelno) Za AMD-a vazi deviza: lose jeste, ali moze i mnogo gore...
- - - - - - - - -
@Nemo_Subdivision of `Z`: imaj na umu da nam covek nije rekao NA KOJEM se monitoru vrti CS. Na nekim rezolucijama i ukljucenim max (mozda manuelno, u okviru jezivoga CCC-a?) filtracijama, cak i CS moze da bude problematican. Sta ako ima neku grozotu od 32``?
(monitor, to jest, ne `motku`)...

gliga79 Hyperventilacija 30.06.2011. 02:13 #340720

broj poruka: 4641
http://www.youtube.com/watch?v=dsaHEPvwLA8

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

duqp hvala 30.06.2011. 03:02 #340726

broj poruka: 3466
de je mrtvo puvalo kartica hahahahha ja prvi put to cujem :S likovi peglaju sa 3450 ili tako nesto ne zale se a njega j*be :S

nije menjao procesor, oce da uzme 6000+ i da vidi jel bi bilo bolje

gliga79 Re: hvala 30.06.2011. 03:07 #340727

broj poruka: 4641
Ma kakav procesor, nema to veze. Ne moj da se cima bespotrebno.
Ja sam sa 3850 imao konstantno 99fps.
Nek proba drugu verziju CS-a

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

:: de je mrtvo puvalo kartica hahahahha ja prvi put to cujem :S likovi peglaju sa 3450 ili tako nesto ne zale se a njega j*be :
::
:: nije menjao procesor, oce da uzme 6000+ i da vidi jel bi bilo bolj
silja1987 ... 30.06.2011. 03:51 #340729

broj poruka: 220
Sa Bartonom i x1950 ne mrda sa stotke.Tako da procesor nije, a grafa pogotovo.Negde mu nesto opterecuje procesor bespotrebno ili mu je Windows u raspadu.

operator re 30.06.2011. 07:01 #340734

broj poruka: 4262
Najverovatnije Windows u raspadu. Moguce i da je los hdd. Odraditi prvo ciscenej sa CCleanerom , pa glary utilities om, pa defragmentacija te particije, pa tek onda vidi zamenu drajvera. Ovo je problem kod 95% korisnika kod nas. Uglavnom radim game masine, pase korisnici ne brecaju na defragmentaciju i jebu se sa page file a imaju 4 ili vise gb memorije, sto je debilno.Ako Winu zatreba virtualna memorija, on ce je sam koristiti bar jos do 2 gb, tako da je nepotrebno drzti orivremeni fajl na disku. Ok je ako imas 2 ili manje gb memorije. Onda page file na 1420 mb za min i max vrednost na 320 gb.

Da grafika je beda, ali isto kad bi se komentarisao da je beda i GTX 260. To su ok kartice, svaka u svoje vreme, pogotovo za matore igrice aka anavedene, tj. Counter Strike 1.6.
operator

Pisko Savetnik 30.06.2011. 07:35 #340739

broj poruka: 6645
Pustite nestručnog savetnika, on sam nije umeo da instalira drajvere na ATI-ju pa je prodao u pola cene, a sada nekog savetuje kako to da uradi na raspalom windowsu ili hdd-u.... torto, drži se nvidije i pomaži ljude na forumu jer ionako oni vode sa problemima (naravno, zato što ima više prodatih nvidija kartica.... ).

L.M. Moj savet bi bio - jedan kojeg se užasavam od početka forumašenja - ali, zbog brzina današnjih mašina i napretka malware-a - da se lepo formatira win i instalira ispočetka, čime bi se rešili a)fragmentacije b)zlotvora c)oštećenja drajvera ili njihove nekompatibilnosti d)viška softvera i customizacija.... ispadne na kraju brže čak i za blesane koji nemaju image OS-a.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs