AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz i njegov fabricki kuler
STRANA 1 OD 1
vnemanja82
AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz i njegov fabricki kuler
27.06.2011. 13:10
T36908
status: user broj poruka: 182
skoro sam uzeo ovaj procesor ali nisam razmisljao da li treba umesto njegovog fabrickog kulera da uzmem neki brendirani (pravo da vam kazem nisam ni bio pri parama),interesuje me da li ce u ovim letnjim uslovima kad su temperature visoke ovaj fabricki kuler biti ok,ili bi trebao da uzmem neki brendirani npr. coler master...napomenucu da kuler ne bi menjao samo zbog toga sto je ovaj fabricki glasniji od nekog brendiranog,ne smeta mi to. Trenutno u idle modu temperatur sva 4 jezgra ide od 32 do 33 C,a nakon igranja nekih igrica tipa black ops,pes 2011,company of heroes popne se do 46 c,da li su to ok temperature? Hvala unapred na odgovorima
Re: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz i njegov fabricki kuler
27.06.2011. 13:17
status: user broj poruka: 575
Te temperature su ok, u sustini ni aftermarket kulerom nebi u idle puno skinuo , mozda koi stepen, al u loadu bi dobio i naravno na tisini bi takodje dobio. E sad pusti ti prime ili linx pa da vidis pravu load temp, ali ako su ti takve temp kako si naveo to je dobro... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1881178 Power unleashed http://fatality-cs.info/
:: skoro sam uzeo ovaj procesor ali nisam razmisljao da li treba umesto njegovog fabrickog kulera da uzmem neki brendirani (pravo da vam kazem nisam ni bio pri parama),interesuje me da li ce u ovim letnjim uslovima kad su temperature visoke ovaj fabricki kuler biti ok,ili bi trebao da uzmem neki brendirani npr. coler master...napomenucu da kuler ne bi menjao samo zbog toga sto je ovaj fabricki glasniji od nekog brendiranog,ne smeta mi to :: Trenutno u idle modu temperatur sva 4 jezgra ide od 32 do 33 C,a nakon igranja nekih igrica tipa black ops,pes 2011,company of heroes popne se do 46 c,da li su to ok temperature :: Hvala unapred na odgovorima
Prime je za silovanje procesora, nista realno nece da ga optereti tako, u principe igre su ti dobro merilo , jer 99% aplikacija nece gusiti cpu kao prime.
Dakle temperature su ti ok , nije lose. ne brini. Ako ti ne smeta buka ne bacaj pare!
Ja sam uz 955 odmah uzeo CM TX3, ništa posebno bolje nije, dobio sam par stepeni. Jedino što je malo tiši...Za slučaj da se odlučiš za oc, to je vec druga priča... Fiat iustitia, et pereat mundus
kupi CM Hyper 212+ i uzivaj. Sa njim mozes taj procesor solidno da nasviras.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
i odgovor ispao glup hehe...hteo sam da kazem da sam ja odma promenio fabricki kuler za mugen 2 i sa tom ogromnom kulercinom i 2 venta na njoj imam temperature evo sad mereno soba 27c (vruce) idle 39 load 58c ....nije nesto al ventovi se vrte na 800 rpm ne cuju se pa nece ni da lade maksimalno
:: i odgovor ispao glup hehe...hteo sam da kazem da sam ja odma promenio fabricki kuler za mugen 2 i sa tom ogromnom kulercinom i 2 venta na njoj imam temperature evo sad mereno :: soba 27c (vruce) idle 39 load 58c ....nije nesto al ventovi se vrte na 800 rpm ne cuju se pa nece ni da lade maksimaln :: :: ::
... kad sam uzeo ovaj 955, sam 3 dana jurio Hyper 212 i ta 3 dana sam ludeo od nesnosne buke koju box kuler pravi... Svaka čast ako možeš da trpiš...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
Ne znam sta vam smeta ta buka? Mada doduse ja kada god sam za racunarom muzika tresti ili u vecernjim satima kada mi se ne spava slusalice. _______________________
OOO Jane Vrati se, OOO Jane Vrati se, OOO Jane Vrati se, Jane Jane Vrati see
:: ... kad sam uzeo ovaj 955, sam 3 dana jurio Hyper 212 i ta 3 dana sam ludeo od nesnosne buke koju box kuler pravi... Svaka čast ako možeš da trpiš... :: :: :: Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW :: ::
ili napravi custom fan profil. I nece biti tolike buke. Mada je Cm 212+ mama za rasavanje tih problema.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Zamenio bi stock kuler na phenom 2 x4 3.2 be,ali sam ogranicen kako parama tako i sirinom kucista.budzet je oko 2000 dinara.Kuciste je marke Vito http://www.itsvet.com/proizvod/vito-vita-vi11/comp_comp_case/259/253 ,mislim da je sirine 18 cm,barem tako lenjir kaze :).sta mislite o coler masteru 212 +,deluje mi ok mada citam komentare ljudi koji kazu da za ovaj kuler treba imati sire kociste od mog,ili recimo coler master tx3,da li je on dobro resenje i da li ce stati u ovo moje sokocalo od kucista?
Ja ga imam u slicnom kucistu kao tvom i ne pravi mi neku guzvu, tako da sam za dovoljan a takodje sam namontirao drugi kuler za push-pull varijantu. http://www.pcberza.rs/detaljnije/duokom/131-856/
Kupio sam coler master tx3 pre nekih 20 dana,interesuje me koji je default fan speed za njega?Kod mene se vrti na oko 1800 rpm u idle modu i drzi tem procesora na oko 36 stepeni.Citam komentare ljudi kod kojih on ne vrti vise od 1500 rpm u full loadu,pa razmisljam da li ovaj moj ok radi?ps nisam ga ja montirao,vec zaposleni iz radnje gde sam ga kupio.
Koliko god da je tih racunar, ali kad se ponekad ugasi pred spavanje - milina. Ipak masu smeta, pa samo i HDD da se cuje ako spavate u blizini compa. Cim osposobim moj, ovaj privremeni 939 ide u akvarijum na probu.
:: :: Nisam te najbolje razumeo pa da te pitam jos jedanput,kada je procesor bez ikakvog opterecenja,u idle modu brzina kulera je 1800rpm,da li je to mnogo
Nije mnogo jer je to manji kuler pa mora da ima veci broj obrtaja.I kod mene je tako na i5 2500k sa CM TX3. Kucna temp. 29, CPU 36-37 idle. Kad je load ide na 2700 obrtaja i minimalna je razlika u zvuku a temp. je 55c u Crysis2 (full DX11,ultra) s tim sto sam ja stavio pozadi jos jednu 12-cu da direktno izvlac topao vazduh sa kulera. http://img703.imageshack.us/img703/9263/temperaturacpu.png :: ::
ok,nego citam komentar lika koji isto ima ovaj kuler i phenom x4 3.2 ghz i kuler mu ne prelazi 1500 rpm u full loadu sa max temp. procesora na 50 c,a kod mene je veci broj obrtaja u idle modu :)
:: :: :: :: :: :: :: Nisam te najbolje razumeo pa da te pitam jos jedanput,kada je procesor bez ikakvog opterecenja,u idle modu brzina kulera je 1800rpm,da li je to mnogo :: :: Nije mnogo jer je to manji kuler pa mora da ima veci broj obrtaja.I kod mene je tako na i5 2500k sa CM TX3. Kucna temp. 29, CPU 36-37 idle. Kad je load ide na 2700 obrtaja i minimalna je razlika u zvuku a temp. je 55c u Crysis2 (full DX11,ultra) s tim sto sam ja stavio pozadi jos jednu 12-cu da direktno izvlac topao vazduh sa kulera :: http://img703.imageshack.us/img703/9263/temperaturacpu.pn :: :: :: ::
Verovatno lik ima veliku promaju u kucistu sa gomilom dodatnih ventilatora.Kuler jeste dobar,ali brate ne toliko. Naravno zavisi i cime ga je opteretio,meni recimo samo Crysis2 gura na 50-55c,sve ostale igre su ispod 50. Takodje i pri ripovanju videa ide na 55-58 sto je po meni pravi test za opterecenje jednog CPU-a. To sve mozes da proveris,smanjis broj obrtaja u biosu i vidis kakvu ti temperaturu daje,za ovo cisto sumnjam da je moguce,mozda da ima neki vent od 150mm pa da ima tako mali broj obrtaja a veliki protok vazduha...sumnjam. Pitaj ga samo kolika mu je temperatura u prostoru,sve ce ti biti jasno. Ja licno sam zadovoljan,za ovu kintu je super.
i meni je bilo sumljivo tih 1500 u full loadu pogotovo u letnjim uslovima a znamkoliko se phenom greje,sigurno vise nego npr. tvoja petica,u svakom slucaju hvala na odgovoru,pozz.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.