Sudeci po Intelovoj TICK TOCK strategiji Ivy Bridge ce se proizvoditi u 22 nm sa 3D tranzisotirma (bio je predvidjen Januar 2012 pa je pomereno na Mart 2012). U odnosu na Sandy Bridge CPU perfomanse su unapredjene za 20-30 %.
U pogledu integrisane grafike unapredjenje perfomansi je 30 % (jos uvek nedvoljno za AMD Liano ,znamo da LIano bezi min 100 %) ,ali Intelova grafika se unapredjuje sa DirectX 11, OpenCL 1.1 ,OpenGL 3.1,podrska za HDMI 1.4 kao i za 3 nezavisna displeja .Komunikacijski bus podrzava PCIE 3.0 standard.
Kao sto vidimo na GPU planu nista revolucionarno ,nesto sto vec imaju Radeoni (od 3 do 6 nezavisnih displeja) i NVidia podrska za DX 11,OpenGL/CL ,ali je svakako dobro sto je Intel napravio pomak u ovom delu (za one koji ne bi da kupuju odvojenu grafiku).
Ostali detalji:
-Memorijska podrska za 1.5V DDR3-1600 i nisko voltaza 1.35V DDR3L-1333. -L3 cache 8mb,Hyper-Threading Technology,Turbo Boost 2.0 Dynamic Acceleration -LLC CPU / GPU CPU I GPU dele isti cache -unapredjene AVX / AES-NI instrukcije -multimedija:podrska za Blu-ray 2.0 puno hardversko ubrzanje preko GPU jedinice (noise reduction / deinterlacing ....) -3D DX11,OpenGL (verovatno novi 3D standard koji vec imaju Radeon i Nvidia)
Dragi kolega, i u pogledu navodjenja performansi i sto se tice...
26.06.2011. 18:02
status: user broj poruka: 10998
postovanog linka sa filmicem o 3d tranzistorskoj tehnologiji, kasnis nekoliko meseci. Ovde, na Forumu o tome smo obavestili ili moja malenkost ili kolega Dz0ni (nisam siguran ko je, a nije ni bitno). Ne pratis situaciju (ili, poput AMD-a, skupljas tudje, odbaceno perje pa se kitis njime).
pokazujes sve vecu konfuziju ,sto bi ja morao da pratim svaciji post.Youtube link o 3D tranzisotrima je deo prvog linka koji sam dao.Niko tebe ne tera da citas link.Jasne su mi tvoje frustracije po pitanju AMD-a i Radeona,to je jace od tebe ..... Dosta ljudi nije stiglo da procita Dz0ni-jev post .Ako nisi u nesto siguran nemoj ni da postujes.
Nemoj mnogo oko njega da se nerviraš, iz vrlo pouzdanog izvora znam da je ovo njegova osveta zbog grafičke kartice, i sad na bilo koji AMD ili ATI post on mora da flejmuje, bilo to osnovano ili ne. Sa moje strane lično neću više odgovarati na njegove provokacije, prosto neću dolivati ulje na vatru. Šteta što se tako ponaša, jer ima puno toga šta da kaže pametnog ali nekako mu se fanboyizam zavuako pod kožu. Nek se mane toga i nek bude onaj tortojed koji pomaže ljudima, a ne flejmuje suprotni tabor. Evo prvi ću reći jebem ti AMD i njihove blentave drajvere i loše grafičke. Neka više naprave grafičku za koju i tvrde da mogu da naprave. Lepo krenuše sa serijom 4 i 5 da se polako penju na gore (ne nešto revolucionarno, ali ipak bitno), e onda ga ukenjaše sa serijom 6 i tu više ni Sava ni Dunav ne pomaže.
Što se tiče tvojih postova svaka čast. Kratko, precizno, bez mnogo filozofije i sa puno argumentovanih informacija. Kao što sam i već jednom rekao, postovi su ti bez onih komentara: AMD rasturio nvidiu, ili nvidia roknula AMD. To pozdravljam.
Ivy bridge je u stvari Sandy Bridge (na manjem procesu ,cija je arhiktetura razvijana u Izraelskom Intel centru).Prvobitno kodno ime za tu arhikteturu je bilo Gesher sto na hebrejskom znaci most (bridge).Odatle mostovi u imenima procesora. Ne vidim nista revolucionarno u arhikteturi Ivy bridge CPU deo ,sem manjeg proizvodnog procesa.vidimo razradu postojecih instrukcija,Intel ide na sigurno ,zna da je rizicno ici na novu arhikteturu i manji proizvodni proces istovremeno.Ali manji proces donosi i brze perfomanse postojecoj arhikteturi ....
tortojed mozda ume malo da iskarikira ili namerno da ostavi provokativan komentar ali cinjenica je da se ovde vrlo cesto neosnovano i na isti nacin posteno ispljuje nVidia, vise nVidia mnogo vise nego zajedno ATi+AMD(CPU+GPU)..
:: Nemoj mnogo oko njega da se nerviraš, iz vrlo pouzdanog izvora znam da je ovo njegova osveta zbog grafičke kartice, i sad na bilo koji AMD ili ATI post on mora da flejmuje, bilo to osnovano ili ne. Sa moje strane lično neću više odgovarati na njegove provokacije, prosto neću dolivati ulje na vatru. Šteta što se tako ponaša, jer ima puno toga šta da kaže pametnog ali nekako mu se fanboyizam zavuako pod kožu. Nek se mane toga i nek bude onaj tortojed koji pomaže ljudima, a ne flejmuje suprotni tabor. Evo prvi ću reći jebem ti AMD i njihove blentave drajvere i loše grafičke. Neka više naprave grafičku za koju i tvrde da mogu da naprave. Lepo krenuše sa serijom 4 i 5 da se polako penju na gore (ne nešto revolucionarno, ali ipak bitno), e onda ga ukenjaše sa serijom 6 i tu više ni Sava ni Dunav ne pomaže :: :: Što se tiče tvojih postova svaka čast. Kratko, precizno, bez mnogo filozofije i sa puno argumentovanih informacija. Kao što sam i već jednom rekao, postovi su ti bez onih komentara: AMD rasturio nvidiu, ili nvidia roknula AMD. To pozdravljam :: :: League of Legends refferal lin :: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017 :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.