Koja temperatura je normalna za x6 1090T ? U biosu mi pokazuje 52 c, u everest home 37 c. Koja je prava temperatura, imam fabricki kuler. Molim Vas neki pravi programcic za gledanje temperature. Inace ploca je ASUS M4A88TD- M EVO 2 x 2gb ddr 3 , 1600Mhz Kingston hiper x Ati 5750 512mb. HDD 1T WD Black
U kojem je rangu ovaj procesor sa Intelovim u !Igranju! samo u gemingu. hvala!
Ne znam za temperature, precizno, ali, imajuci u vidu cinjenicu...
24.06.2011. 22:11
status: user broj poruka: 10998
da su zderaci struje, jasno je da su im i temperature povisoke. A kuleri koje AMD isporucuje u `box` varijanti su privredni kriminal. Dvostruko loši: bucni i neefikasni.
Rang? Intel core i5 i 7 DERU sve 6-jezgarne amdeke (gaming-wise, a i šire). Veliki broj Core2 Quad-ova takodje (da, da - sa DDR2)... Svojevremeno smo neke Crvenkapice i ja ovde kacili rezultate u Unigine Heaven-u, 3D Vantage-u i 3Dmark11 (moja masina sa quad 9505 i GTX470 je nadjacavala one sa 10xxt i kartama 58xx/68xxx).
Sta lupas torto? I jedni i drugi si previse za bilo koje igre. Kada se ima cetiri jezgra na preko 3GHz najnovijih procesora sve ostalo zavisi 101% od graficke karte. Mozes kupiti Intel za 500 evra, ali bices budala jer ce bilo ko sa AMD od 100 evra da ti bude ravan u igricama.
Ali ako je samo za igre, to sam pisao. Hajde iskreno, nema ni 1% onih koji kupuju procesor za igre i na tom istom kompjuteru rade projektantske poslove. Ti koji radi projekte ne igraju igre i obratno. To je svima jasno
Ide mađarica sokakom i nosi tortu, kad se u jednom trenutku saplete i torta odleti na zemlju. Tu se ona sagne i počne da kuka iz glasa: `O moj torto, moj torto, kuku ti ja šta sad moj torto` Tu se s druge strane živice zateče neki lala i pomisli da ona to plače za svojim umrlim čovekom pa poželi da je uteši... a možda i još štogod: - Ta šta plačeš komšince nije smak sveta, ima ih kolko oćeš i lepših i boljih. - Al moj torto imo petnajs jaja, kuku meni. - E... takvog bojim se da više nećeš naći.
... Možeš druže kisanti filozofski da poveruješ everestu i nakriviš kapu... ili ako si baš rad da budeš 100% siguran uključi u biosu da ti zapišti na 65 stepeni pa ga optereti, ako ne zapišti za petnaestak minuta sve je ok.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Ljudi ne savetujte srpski narod bez para da kupuju Intel za igrice kada od vas Intelovaca sa SB necu moci da dodjem na red za Octa Core Bulldozer. Mada sta znam mozda bi mogao da krenem vasi stopama da prodam starije napajanje i 5870 grafiku i da jurim plocu CH5F plocu. Moracu i ja da pocnem kao vi na Limundo. 750W 60A ludilo. Gaming napajanje. Necu da gomilam HW koji ne koristim i ne treba mi. Posle ploce odmah prodam ovu i skupim jos para i sacekam Bulldozer. Ali ce to biti ispala veka kada nova CH5F bude cekala Bulldozer koji bude klokovan X6 samo ne bude mogao da se koristi za iggrice zbog necega. Ma bice dobar znam, osecaaaaaaaaam. Nadmasice Intel, zbrzace ih, usrace se skenjace i Ivy Bridge u zurbi.
Kod mene je sledeci slucaj: 1090T @ 4 GHz u idlle-u CPUI-Z pokazuje da je temperatura procesora 36c, a temperatura svih jezgara je 25c. U full loadu temperatura procesora je 50c, a jezgara 45c. Hladjen je sa CM Hyper 212+ Push/Pull.
Iako neznam da li je bas jako zahtevna fifa 2011 al posle 1.5 sata igranja temperatura je 51 c. u Everestu i skinuo sam u medjuvremenu program Core Temp i preko njega pokazuje isto kao kod everesta. Znaci ja mislim da je to OK. Danas sam kupio inace procesor i mislio sam da ce biti temp. preko 60c.
:: Kod mene je sledeci slucaj: 1090T @ 4 GHz u idlle-u CPUI-Z pokazuje da je temperatura procesora 36c, a temperatura svih jezgara je 25c. U full loadu temperatura procesora je 50c, a jezgara 45c. Hladjen je sa CM Hyper 212+ Push/Pull :: :: U BIOS-u prikazuje identicnu temperaturu :: :: ::
Planiram da se ispruzim za NZXT Phantom, ili pak CM HAF X, ali ne skoro. Ovo je super takodje, odlicna provetrenost, ali me nervira sto ima ocajan cable managment.
:: Scyteru, koje kuciste imas :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Kod mene je sledeci slucaj: 1090T @ 4 GHz u idlle-u CPUI-Z pokazuje da je temperatura procesora 36c, a temperatura svih jezgara je 25c. U full loadu temperatura procesora je 50c, a jezgara 45c. Hladjen je sa CM Hyper 212+ Push/Pull :: :: :: :: U BIOS-u prikazuje identicnu temperaturu :: :: :: :: :: ::
Gotivim HAF X, ali ovaj Phantom je isto mama! AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Revoltec Sixty 3 :: :: Planiram da se ispruzim za NZXT Phantom, ili pak CM HAF X, ali ne skoro. Ovo je super takodje, odlicna provetrenost, ali me nervira sto ima ocajan cable managment :: :: :: :: Scyteru, koje kuciste imas :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Kod mene je sledeci slucaj: 1090T @ 4 GHz u idlle-u CPUI-Z pokazuje da je temperatura procesora 36c, a temperatura svih jezgara je 25c. U full loadu temperatura procesora je 50c, a jezgara 45c. Hladjen je sa CM Hyper 212+ Push/Pull :: :: :: :: :: :: U BIOS-u prikazuje identicnu temperaturu :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: Revoltec Sixty 3
A ti si taj, znao sam da sam negde pročitao da ga neko ima... Izvinjavam se što upadam na temu ovako bezveze, ali moram da pitam: kakvo je kućište? Kakav je kvalitet izrade, ima li vibracija, ima li filtera za prašinu... Videh da ima gomilu mesta za ventilatore...
A ti torto, jesi neumoran, biće da si hiperaktivan od tolikih torti i silnog šećera. Mada se pročuo glas, pričaju neki vrapci, da si savetovao ljude da kupuju AMD 955 BE, da ne bacaju pare na više, je li tortiljo ? :))))
Kuciste je dobro, ja sam ga platio 4000 din., a vredi vise realno.
Kvalitet kucista je stvarno sjajan, mislim da je aluminijum, ali dosta kvalitetan. Ofarbano je u crno, a unutra je klasika.
Najveci plus je to sto ima dosta mesta za 140 mm fan-ove. Moze da se montira 1 napred, 1 nazad, 2 sa strane i 2 gore. Cak 6 140 mm, ili 120 mm, mogu i oni naravno. Hladjenje je izvandredno zaista. I da, moze ispod da se montira jedna 12-ica ili 14-ica, nisam siguran.
Minus je to sto ima ocajan cable managment i sto ume da sakupi dosta prasine, jer nema filtere. Vibracija nema, tamo gde je HDD dizajnirano je da bude dobro izolovan.
Solidne je velicine, bez problema bi stao i neki najveci Tower kuler za CPU.
Sve u svemu, ja sam zadovoljan. Menjacu ga jedino zbog cable managmenta i prasine koju skuplja. Inace, ako izuzmemo to, onda dobijamo jedno sasvim pristojno kuciste za veoma male pare.
:: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: Revoltec Sixty 3 :: :: A ti si taj, znao sam da sam negde pročitao da ga neko ima... Izvinjavam se što upadam na temu ovako bezveze, ali moram da pitam: kakvo je kućište? Kakav je kvalitet izrade, ima li vibracija, ima li filtera za prašinu... Videh da ima gomilu mesta za ventilatore... :: :: A ti torto, jesi neumoran, biće da si hiperaktivan od tolikih torti i silnog šećera. Mada se pročuo glas, pričaju neki vrapci, da si savetovao ljude da kupuju AMD 955 BE, da ne bacaju pare na više, je li tortiljo ? :))) :: ::
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.