Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Veliki problem!!!
STRANA 1 OD 1
andrejnp Veliki problem!!! 24.06.2011. 20:58 T36844

status: user
broj poruka: 486
Juce uzeh 2xMSI-A54 i 4x 2gb Kingston DDR 3 1600 za dva kompa! Na jednom kompu sve radi k na drguom and drugom seca koci, zastaje na 1-2 sec pa krene nebibtno je sta se radi.Ca k se desi i kad uraidm refresh da komp zastane na sec cak ostane na desktpu belo od refresha.

Ostatak konfiguracije :
AMD x4 955
500GB WD HDD
MIS 6850 1gb OC
prethoda ploca Gigabyte 770 UD3 i 2x2gb DDR2 800 Kingston
Windows 7 Sp 1

Na drugom kompu nisam morao ni da dizem sisstem sve radi savrseno. Dok na ovom kompu nece, radilo neko vreme jendo sat dva i izabci plavi ekran (prethodno sam pobrisao drajvere od stare ploce i instalirao ove od ove nove sve ocistio sa driver swaper pa instalirao. Dignem sistem i kad krenem da isntlairam drajvere prjavlejujemi error za ATI graficku i chipset! Tek posle 10 puta prodje instalcaija drajvera sa CD i pokrenem da probam dal hoce sve da radi ono kuje ne stlano ali smara. Opet odradim sistem i skinem sa neta drivere sa. Nije mi pravio problem oko instalcije drajvera sad ali se isto ponasa. Menjao sam Sata kablo reko da nije do njega ali slaba vajda!

Pomagajte!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 24.06.2011. 21:11 #338957

broj poruka: 9006
Jednostavno nije leglo, te zamene ploče `na indijanca` su lutrija.
Probaj prvo repair pa ako ne pomogne - reinstalacija.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

andrejnp I jesam! 24.06.2011. 21:25 #338963

3 put sam radio sistem!!! Sad da probam da nije slucajno do drajvera za graficku!!

raic Re: I jesam! 24.06.2011. 21:33 #338966

broj poruka: 9006
Znači, na ćelav sistem stavljaš drajvere za grafiku i on zajebava kod instalacije drajvera za čipset i grafičku?

Nemoj onda s cd-a, skini najnovije s neta, verovatno ćeš morati još jednom da dižeš sistem jer je sad skenjan.
Nemoj ni da ih pokrećeš s cd-a. Vidi u device mangeru šta ti fali pa ubacuj odatle jedan po jedan. A drajvere za grafiku isto skini taze i to `display driver only` bez onih ostalih zerzevata.

Aj tako pa da vidimo šta kaže.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

::
:: 3 put sam radio sistem!!! Sad da probam da nije slucajno do drajvera za graficku!
andrejnp AAAAAAAAAJJJJJJJJJ 24.06.2011. 21:33 #338967

Da!
Au slomi me raucnar ko da sam kopao. Nece pa nece probah drajvere 11.6 i 11.5 i 11.5 fix i nece pa mos ga polomit!! Sad opet pravi problem sa instalacijom! Moracu po 4 put da obaram sistem!

codeus ... 24.06.2011. 21:41 #338968

broj poruka: 4054

resetuj cpu .. (izvadi i vrati (uz blagi pritisag prstom))
ostavi 1 mem modul
digni live linux sa cd-a ..
ako koci i linux..plocu nosi na garanciju
Pisko Ti si veliki problem 24.06.2011. 21:51 #338972

broj poruka: 6645
Jebiga, da si u startu odradio kako treba, sada ne bi mi palamudili mnogo a ti bi uštedeo vremena. Nije me sramota i ne ustežem se da one koji promene matičnu pa i grafulju, a ne reinstaliraju sistem, - nazovem budalama. Pogotovo ako se posle čude. AKo su probali jer su hteli da uštede, dešava se, i ja sam radio takve gluposti, ali svesno. Možeš ti i auto-put da pretrčiš nekoliko puta preko traka pa da ti ništa ne bude, ali, kada bude... palačinak.
Probaj i format c i ovo što je hardverski codeus naveo pa instalaciju... onda ćemo znati da li je uopšte i koji deo hardvera, problematičan.
Ajd` sad, polako i temeljno.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

andrejnp 4 put sad radim Sistem! 24.06.2011. 21:59 #338974

Sad fomratiram ceo HDD i c i d. Pormenio sam slotve za memorijju ubacio sam u druga dva da vidim kako ce se ponasa. Jer meni je najveci rpbolem kad kliknem na My Computer treba mu da 4-5 secundi da otrovori. Na obican refresh treb mu 1-2 sec cak u pozadini kad to uradim mozes videt kako ostaje refresh. Probao sam igrice WoW i call of duty 6. Problem je kad radis nagle pokrete igrica stane 1 sec pa krene ili ako se okreces u mestu bukvalno se vidi kako igrica seca. Probao sam da stavim sve na low i sve na high podesavanja isto je.

gilopile ... 24.06.2011. 22:46 #339003

broj poruka: 9459
Disable-uj zvucnu, moze i ona da pravi te probleme, cisto da probas.

Na vecini realtek zvucnih sam morao da gasim u sound option `notifikation`-onaj klik, jer blokira comp na sekund dok ne `probudi` zvucnu.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

andrejnp Sad mi se javlja sledece! 25.06.2011. 17:59 #339294

Kad plaim komp nece da da sliku na monitor jendo dobirh 2 minuta i na kraju mi izbacu kao da sam overclokvao porcesor ujdem u bios, sve i vratim sa na fabricko podesavanje sem za memoriju. Memoriju mi vidi da mi radi na 1333 tu stavim da radi 1600 posto je memorija na 1600. A na drugom kompu sve radi extra!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs